GÜNDEME BAKIŞ - İYİ Parti TBMM Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, partisinin il başkanlığında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak, AK Parti'ye sert eleştirilerde bulundu. Dervişoğlu, "İYİ parti iktidarında hazine 84 milyon vatandaşın emrinde olacak. Seçim yaklaşıyor, o günlere az kaldı. Yaşanan skandallar, ortaya atılan iddialar sadece muhalefeti değil Adalet ve Kalkınma Partisine gönül verenleri de rahatsız ediyor. AK Parti'ye oy veren seçmenin o partiye oy vermek için haklı gerekçeleri olduğunu defalarca söyledik. O vatandaş artık AK Parti'ye oy vermekten vazgeçmek için yüzlerce haklı gerekçe veriyor. Dün biz o seçmene saygı gösteriyorduk, şimdi o seçmene saygı duymak  AK Parti'ye düşüyor. Onlarsa o seçmene hain yaftası asmaya çalışıyorlar. Onları saygı göstermeye davet ediyorum" dedi.

Dervişoğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"İÇİNDE ATATÜRK OLAN HER ŞEYE KARŞILAR" 
Geçmişini bilmeyen geleceğini göremez. Bu iktidar bu tarife uyuyor. Ülkemizin başından bela eksik olmuyor. Kendi tarihini bilmeyen ve kabullenmeyen inkarcı iktidar tarihimize hakareti görev sayıyor. Bilse de kabullenmiyor, devleti yönetenlerin toptancı tarih şuuruna sahip olmasına vurgu yaparım. Şehirlerimizin kurtuluş günlerini, 30 Ağustos Zaferi kutlanırken bu anlam ve önemi bilemeyeceklerini aklımın ucundan geçirmemiştim. Bir adam çıkıyor Atatürk'ün kurduğu mecliste başkanlık yapmış, biz zaferlerimizi kutlarken, o bunları aşağıya çekecek beyanlarda bulunuyor.  Onlar içinde Atatürk olan her şeye karşılar. Genel Başkanımız İsmail Kahraman'a da o soy adı da ona nasıl yakıştırılıyorsa... Genel Başkanımız biz milletimizin zaferlerini, şehirlerimizin kurtuluş günlerini kutlamaya devam edeceğiz. O dilerse şayet şehirlerimizin işgal günlerini kutlayabilir demişlerdir.

YURT SORUNU ÇÖZÜLMELİ 
Yeni öğrenim yılı başlıyor. Üniversite öğrencilerimizin ciddi problemlerle karşı karşıya kalacaklarının işaretini görüyoruz. İzmir'de yeterli yurt yok. İzmir'de 10 üniversite var. Yurtlardaki yatak sayısı yeterli olmadığı için öğrencilerimiz ev tutma çalışmasına girdiler. Kiralar da fevkalade yüksek. Öğrencilerimizin eğitim hayatını sürdürebilmelerinin önündeki zorluklar ortadan kaldırılamıyor. Hükümeti görevini yapmaya davet ediyorum. İzmir'de ve Türkiye genelinde barınma sorununu öngöremeyen hükümetin gider ayak acil tedbirleri almasına vurgu yapmak istiyorum.

"ASBESTLİ GEMİ GÖNDERİLMELİ" 
Asbestli gemi meselesi vardı, henüz ortadan kalkmadı. Bakanlık 'o gemi Türkiye'ye girmeyecek' dedi ama hükümete duyulan güvensizlik nedeniyle geminin akıbetine ilişkin endişeler devam ediyor. İYİ Parti İzmir il ve ilçe teşkilatlarımıza, gençlik kollarımıza geminin İzmir'e girmemesi için verdikleri mücadele için teşekkür ediyorum. Vatandaşın kafasındaki tereddütler için hükümete açık çağrıda bulunuyorum, gemi gönderilmeli, vatandaş tatmin edilmeli.

"HASARLI BİNALAR KİRAYA VERİLMEMELİ" 
Dün deprem yaşadık. Geride bıraktığımız depremin yaralarını sarabilmiş değiliz. Ben ilanlardan endişe duyuyorum. Az ve orta hasarlı evlerin kiraya verilmesine yönelik ilanlar var. Bina yıkılmamış olsa bile küçük depremlerde yıkılma riski söz konusu. Bu konutların kiraya verilememesi hususuna özen gösterilmesini temenni ediyorum.

"ÜZÜM ALIM MERKEZLERİ ARTIRILMALI" 
Üzüm fiyatları 2021 yılında 17 lira olarak açıklanasını istemişti İYİ Parti, o zaman üzüme hak ettiği fiyat verilmedi 13 lira fiyat verildi. O zaman 17 lira verilmiş olsaydı bu yıl fiyatların 37 liraya yükselmesi söz konusu olacaktı. Fiyatlar 27 lira olarak açıklandı ama tüccar 21-22 liradan alıyor. Toprak Mahsulleri Ofisi açıklama yapmadı ne kadar üzüm alacağına yönelik. Üzüm alım merkezlerinin sayısı artırılmalı.

"ZAFERLER ZAFER GİBİ KUTLANMALI 
Önümüzdeki hafta İzmir'in kurtuluşunu kutlayacağız. Yarın  da fuarın açılışını gerçekleştireceğiz. İzmir fuarının hayırlı olmasını diliyorum. 9 Eylül kutlamalarının da İzmir'e yakışır gerçekleşeceğine olan inancımı muhafaza ediyorum. zaferler zafer gibi, barışlar barış gibi, Cumhuriyetler cumhuriyet gibi kutlanır. Elbette hepsinin birbiriyle bağlantısı vardır. Çeşitli spekülasyonlar yapıldı buna gerek yok. Ben bazen siyasi bazen vatandaş sorumluluğumla konuşurum. Benim İzmirli bir vatandaş olarak Zafer gününün zafer günü gibi kutlanmasını ifade etmem kadar doğal bir şey olamaz.

"ŞENGÜL'ÜN İYİ PARTİYE GEÇMESİNE YÖNELİK UMUDUM VE BEKLENTİM VAR" 
İYİ Partili Dervişoğlu, AK Parti'den ihraç edilen eski İl Başkanı ve eski Milletvekili Aydın Şengül'ün İYİ Parti'ye geçmesini beklediğini ifade ederek, "Ben Aydın Bey ile görüşüyorum. Aydın Bey AK Parti'nin eski il başkanı ve eski milletvekili. Kendisi benim mevkidaşım, kendisiyle görüşmem kadar doğal bir şey yoktur. İYİ Parti'ye katılmasına yönelik bir çalışmamız evet vardır. İYİ Parti'ye katılmasının iktidar cephesinde sıkıntılar yaratacağını, bir panik ortamı yaratacağını biliyorum. Siyasettir bu. Ben siyaseti şeffaf yapan biriyim, vatandaştan gizlim saklım yok. Ben bu konuda yönetimimizle ve ilçe başkanlarımızla toplantı gerçekleştirdim. Sayın Aydın Şengül de kendi arkadaşlarıyla konuyu konuşuyor. Zamanı geldiğinde İYİ partiye katılacağına yönelik büyük umudum ve beklentim var" dedi.

ATATÜRK AÇIKLAMASI: UNUTANLAR UTANSIN! 
Dervişoğlu, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'in 30 Ağustos'ta yaptığı konuşmada "Atatürk'ü anmadığına yönelik iddiaların sorulması üzerine ise, "Bu ülkenin değerleri üzerine yapılan tartışmalardan rahatsız oluyorum. Bunlar bizi birleştiren günledir. Türkiye uzun zamandır suistimal ve istismar bataklığında yüzüyor. Söz söyleme makamında olanların ağızından çıkacaklara kulak vermesini, söylemeleri kadar söylememeleri gerekenleri de düşünmelerini temenni ediyorum. Biz bu günlerde güzellikleri konuşalım. Birisi Atatürk'ü anmıyor diye Atatürk yok olacak değil. Ülkemizde uzun zamandır Atatürk anılmıyor. Unutanlar utansın" açıklamasında bulundu.

"TARİH ÖĞRENMEK İSTİYORLSARSA KONUŞURUZ" 
İzmir'de yaşanan afiş tartışmalarına yönelik de açıklama yapan Dervişoğlu, "Kavramların karıştırılmasının algıda sıkıntı yaratacağına istinaden zafer gününün zafer günü olarak kutlanması gerektiğine işaret ettim. Kimse tarih dersi verme niyetim yok. 9 Eylül İzmir'in ve Türkiye'nin kurtuluşudur. Bu güne uygun kutlama yapılması gerektiğini düşünüyorum, bu düşünceme katılıyorlarsa o şuurla hareket etmelerini temenni ediyorum. 9 Eylül zafer, barış, demokrasi, cumhuriyet, bağımsızlık diye tarif edilirse İsmail Kahraman gibi türler ortaya çıkar. Zaferleri zafer gibi kutlamak lazım. Eğer tarih öğrenmek istiyorlarsa konuşuruz. Belediye Başkanımızla siyasi polemiğe girmiyorum, kürsülerde söylediklerini afişlere yansıtmasını temenni ediyorum. Her günü de kendi anlamı içinde kutlayalım. Cumhuriyet'i 29 Ekim 1923'te kutlayacağız, bu hükümet iş başındayken o günün gerektiği gibi kutlanamayacağına yönelik endişelerim var. O endişeyi şayet yaşıyorsam aklıma başka şeyler de geliyor. Bu ülkeyi yönetenler 100. yıl kutlamalarında aynaya bakıp yüzümüz var mı diyecekler mi merak ediyorum.