Halil İbrahim GÜLER / Sıla TEKİN/ GÜNDEME BAKIŞ- İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, partisinin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla İzmir İl Teşkilatı’nı ziyarete geldi. Dervişoğlu’na ziyarette, İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve parti üyeleri de eşlik etti.

İZMİR EMİN ELLERDE
Dervişoğlu, konuşmasında, “Genel Merkez’deki görevleri ve İYİ Parti’nin TBMM’deki yoğun çalışmaları nedeniyle İzmir’i ihmal ettiğimizin farkındayız” diyerek başlayan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Dervişoğlu, “Görüyorum ki İzmir emin ellerde. 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlerden hemen sonra bizi İzmir’de farklı bir yolculuk bekliyor. Oldukça yoğun bir tempo içindeyiz. O sebeple İzmir’e sık gelemiyorum. Emekleriyle beni meclise gönderen ve her geldiğimde bağrına basan değerli hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum. Borcumun farkındayım. Sizlerin emekleriyle Ankara’dayız, sizlerin hizmetine soyunduk. Bu özel günde sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Bir düşünün, İYİ Parti olmasaydı bugün Türkiye’de neler olurdu? Şayet İYİ Parti olmasaydı Türkiye hangi umudun arkasından koşacaktı?’ diye düşünün. Siz çok büyük bir iş başardınız. Yapamazlar denilen her şeyi yaptınız. Büyük bir enerji ve imanla yolculuğunuzu sürdürüyorsunuz, iyi ki varsınız” dedi.

BAŞKA PARTİ VARSA BOYUNUN ÖLÇÜSÜNÜ GÖRELİM!
Geçtiğimiz günlerde il başkanlığı görevine atanan Hüsmen Kırkpınar’ı da tebrik eden Müsavat Dervişoğlu, “İYİ Partinin genel merkezinin divana verdiği yetki olarak teşkilatın eksiklerinin giderilmesi için bir program hazırlandı. İl ve ilçe teşkilatlarının istifaları istendi. Türkiye’nin her yerinde bu karara uyuldu. Geçtiğimiz hafta itibariyle 81 ilde çalışmalar tamamlandı. İYİ Parti bundan sonra ne yapacak sorusuna cevap arayanlara sesleniyorum: 15 günde 81 ilde tüm teşkilatı yenileyecek başka bir parti varsa çıksın ortaya boyunun ölçüsünü görelim. En çok zamanı İzmir’de kaybettik ama parti binası arkadaşlarımızın emekleri ile 1 dakika kapanmadı. Şimdi, İYİ Parti’yi tek atımlık barut olanlara sesleniyorum: kamuoyunda açıklamlarla İYİ Partiye zarar veremezler. İyi parti yolculuğunu sürdürüyor. Kişiler için değil, aziz İzmir ve Türk milleti için” diye konuştu.

İYİ PARTİ DURDUĞU YERDE DURUYOR!
Bugüne kadar parti için çalışmalarını sürdüren herkesin verdiği emeklerin asla unutulmayacağının da altını çizen Dervişoğlu,  “Seçim çalışmaları kapsamında görev yapan herkese teşekkür ediyorum. Bugün bizim için ne söylerlerse söylesinler. Hizmetleri hiçbir şekilde unutulmayacaktır. Dün kimle berabersek kiminle gönül birliği yaptıysak hayatımızın sonuna kadar vefa borcumuz vardır. Muhafaza etmeye de kararlıyız. Değişik yorumlara vesile olacak beyanlar oluyor. Biz İYİ Parti’yi asgari müştereklere değil azami mutabakatlar üzerine kurduk. Ülkemizin birliği, dirliği, çocuklarımızın geleceği… ‘İYİ Parti nereden geldi, nereye savruluyor?’ sorularının ne kadar anlamsız olduğunu göstermek için söylüyorum. İYİ Parti bulunduğu yerde duruyor ve geleceği için yeni ufaklara yelken açmayı planlıyorsa bu ülkemiz içindir” diyerek, İYİ Parti’yi tek atımlık barut olarak görenlerin çok yanıldığını söyledi.

KİMSEYE NEREDEN GELDİK DİYE SORMADIK!
Konuşmasında son günlerde ardın ardına gelen istifaları da değerlendiren Dervişoğlu, “İstifalar tek taraflıdır, saygı duyarım” dedi. Dervişoğlu, “Son olarak Genel İdare Kurulu üyeliğinden bir arkadaşımız istifa etti. İstifa etme nedeni ‘Ülkücüler mağdur oluyormuş’ Bir kısmı diyor ki, 'ülkücüler hak kaybına uğruyor', Bir kesim diyor ki, 'parti eksen kaybına uğradı, ülkücüleşiyor', Biz hiç kimseye 'nereden geldiniz?' diye sormadık. Kim ülkeye hizmet etmişse onu minnetle andık. Kimseye siyasi geçmişlerini sormadığımız gibi mezhebini de sormadık. Biz ülkeyi birlikte kuşatmak istiyoruz. Biz eski partilerimizdeki sıfatlarımızdan arınalı tam 1 yıl oldu. Bazı partilerin temsilcileri bizim kendi partilerinden ayrıldığımızı bile hala anlamadılar. Benim eski partimin yöneticileri kendi üyeleri gibi disiplin kuruluna uymamı varsayıyorlar. Ben İYİ Partiliyim, İYİ partili. Diğer partilerden gelenlerle bir kurduk biz bu partiyi. Sevdası Türkiye, kaygısı Türkiye geleceği Türkiye olan insanlarla kurduk. Bu iradeyi sonuna kadar yansıtmak mecburiyetindeyiz. O nereden geldi, bu nereden geldi diye sormayın. Kimse birbirine zenci muamelesi yapma hakkına sahip değiliz”dedi. 

BÜYÜKŞEHİR’E ADAY MI?
Toplantıda, “Büyükşehir’e aday olacak mısınız?” sorusuna da yanıt veren Müsavat Dervişoğlu, “Konumum görevi bu mümkün değil. O sebeple teşkilat mensuplarına dediğimiz gibi yeni bir görev alanlar mevcut görevini bıraksın diyoruz. Ben görevimin önemi gereği şu anda görevimi bırakamam. O yüzden böyle bir şeyi şu anda düşünmüyorum” diye konuştu.

‘İYİ PARTİ HESAPLAŞMA ALANI DEĞİL’
Dervişoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Sizler benim gözümde her biriniz ayrı ayrı Hasan Tahsin’siniz. Tehdit ettiler kaçmadınız. Büyük bir yolculuğu önderlik ettiniz. Sizler benim gözümde ayrı ayrı 9 Eylül kahramanısınız. Kökeniniz ne olursa olsun, siyasi geçmişiniz ne olursa olsun her biriniz birbirinizin öz kardeşisiniz. Belki biz süreci doğru yönetemedik. Bazı arkadaşlarımız infiale kapılıp kendileri içinde uygun olmayan bazı kararlara imza atmış olabilir. ‘Dün dünde kaldı cancağzım artık yeni şeyler söylemek lazım’ diyorum. Taş üstüne taş koyan herkese nasıl emeğini savunuyorsa, taş üstüne taş koyan herkesin de hakkını savunurum. Niyetin iyi olanın akıbeti de iyi olur. Niyeti iyi olanın yanındayım. İyilik bambaşka bir duygudur. İyilik göreceli bir duygu değildir. İyi, iyidir. Ne kadar iyidir tartışması yapılmaz. Çünkü biz birbirimizi her şeye rağmen sevdik. Türkiye çok zor günlerden geçiyordu, yeni bir nefese ihtiyaç vardı. Biz de o sebeple bu partiyi kurduk. İyilerin içinde kimse kötü aramasın. İyiler suç işlemez ama bazen kabahat işleyebilirler. O yüzden işlenmiş bazı kabahatleri üstümüze alıyoruz. Başka partilerde bu olmaz, hesaplaşma olur. İYİ Parti hesaplaşma alanı değildir. Buna asla izin vermeyeceğiz.”

‘BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN’
Türkiye’nin en büyük sorunlarının başında ekonomi geldiğinin de altını çizen Dervişoğlu, “Türkiye ekonomik savrulma ile karşı karşıya. Biz sokaklarda ekonomik buhranın hangi boyutlara ulaştığını tespit edebiliyoruz. Dünyanın en pahalı benzin ve enerjisini kullanıyoruz. Tarlalarımız ekilemez hala geldi. Her geçen gün işsizler ordusuna yeni insanlar ekleniyor. Ekonomideki bu buhranın yanlış politikalardan kaynaklandığını söylememize rağmen bunun dış güçle ilgili olduğunu söyleyen bir iktidarla karşı karşıyız. Her şeyi papaza bağlayarak halktan gerçekleri saklıyorlar. Bu ülkenin 180 milyar dolarak yakın borcu varsa bu ülkenin parası borçları karşılayamayacak durumdaysa süreci götürmek çok kolay değildir. Bu ülkeyi siz bu noktaya getirdiniz ama gelin birlikte çözelim dedik ama buna yanaşmadılar. Her yerde milli politikalardan bahseden iktidar milli birlik teklifimize cevap vermedi. Bu ülkenin kısa vadede ödemek zorunda olduğu borçlar bu sizin vizyonsuz bakışınızdan ortaya çıkıyor. Benim dış borcum olmasaydı bırakın papazı papayı tutuklayacak olsak kimse sesine çıkaramazdı. Türkiye’yi içinize soktuğunuz bu bataklıktan gelin birlikte kurtulalım. Türk milletine hizmetin sonunda değil başındayız. O yüzden çalışmalarımız devam ediyor. Bizi izlemeye devam edin” dedi.