Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ - İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 1. bölge 1. sıra milletvekili adayı Müsavat Dervişoğlu, İl binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Milletvekili adayı Yıldırım Ulupınar ve İl Başkanı Koray Ükünç ve partililer de katıldı.

‘İZMİRLİLER İYİ PARTİYİ BAĞRINA BASTI’
İzmir’in İYİ Parti’yi bağrına bastığını dile getiren Dervişoğlu, “Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in 10 Haziran’da İzmir programında vereceğimiz iftara halkımızı davet ediyorum. İYİ Parti milletvekili adayları ve İl başkanlığımız ile koordineli olarak çalışıyor. Fevkalade iyi tepkiler alıyoruz. İzmir halkı İYİ Parti’yi bağrına basmıştır. Türkiye’deki değişimi yine İzmirliler yapacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti’nin yeniden fabrika ayarlarına geri dönecektir ve daha da güçlendirecektir. Elbette ki bütün siyasi partiler İzmir için önemlidir. İzmir’de üslup bakımından başka bir yerde olmayan güzel bir süreç geçiriyoruz. İzmir hamaseti kabul eden bir kent değil. Dışlayan bir kent değil, kucaklayan bir kent olmuştur. İzmir siyasi partiler ve Türkiye için örnek olmalıdır. Bu güzellik İzmir’in güzelliği ve İzmir’e yakışıyor. İYİ Parti olarak devlet yardımı almıyoruz. Kampanyalarımız kendi imkanlarımızla sürdürüyoruz. Rakiplerimize 500 milyon TL devlet yardımı yapıldı. Bunun 400 milyon TL civarında iktidar partisi alıyor. Onun aldığının yarısını CHP alıyor. Haksız rekabetle karşı karşıyayız. Milletvekili kampanyanın yanında Akşener’in de kampanyası var. Akşener’e maddi destekte bulunup yanında olacağımız göstereceğiz. Bize hangi engelli karşımıza çıkarırsalar da çıkarsalar bunları aşmak için kurulduk” dedi.



‘KİM YENECEKSE ONA OY ATSINLAR’
Dervişoğlu, “Ceberrut iktidardan kurtulmak istiyoruz. İkinci turda Recep Tayip Erdoğan’ı yenecek bir aday istiyoruz. İzmir’e buradan çağrıda bulunuyorum. Recep Tayip Erdoğan’ı kim yenecekse ona oy versinler. İzmir her zaman bu tarz öncülükler yapmış bir şehirdir. Bunu tekrar yapacaktır. Tayip Erdoğan’ın yenebileceği ve adaylarla Türkiye’nin önünü tıkamasınlar. Bizimki seçim işbirliğidir. MHP, AK Parti ile birleşmiş tek bir aday çıkarıyor. Bizim ittifakta ise herkes kendi adayını çıkarıyor. Bu da Türkiye’nin aradığı bir güzellik” dedi.

‘İYİ PARTİ İZMİR’DE 1. PARTİ OLURSA KİMSE İÇİN SÜRPRİZ OLMAMALI’
“İYİ Parti İzmir’de birinci parti olarak çıkarsak kimse açısında sürpriz olmamalı” diyen Dervişoğlu, “AK Parti bugün de yüzde 18 alırsa öpsün başına koysun. Bu siyasi tablo AK Partinin 3’üncü sıra milletvekili adayının seçilemeyeceğini gösteriyor. Siyasete espri katmak için diyorum ki, ‘Binali Yıldırım İzmir’e önem göstersin. Gelsin biraz çalışsın. Yoksa 3.’üncü sıradaki adayı seçilemiyor’ CHP de 2002 seçimlerinde yüzde 29 oy almış. Daha sonra merkez sağ seçmen oy kullanma tercihini CHP’den yana kullanmış. CHP’nin aldığı oy hormonlanmış. İYİ Parti’den sonra CHP’nin İzmir yerelinde yüzde 30 bandına oturacağını düşünüyorum İ2002 yılında yüzde 29 almış, şimdi de yüzde 30 bandına geri döner. Yüzde 18 ile yüzde 30 yüzde 48 yapar. Yüzde 52’yi diğer partiler paylaşacak. Bu siyasi matematiğin neresi yanlış? İYİ Parti yüzde 20’sini de 35’ini de alı. Partimiz İzmir’de birinci parti de çıkabilir ikinci parti de çıkabilir. Bizi ne kadar teveccüh edeceğini, bizi ne kadar siyaset takdir edeceğini sandıklar açılınca göreceğiz. Sahadan aldığımız işaretler, birinci parti olmaya yakın duruyoruz. Birinci parti çıkarsa kimse için sürpriz olmamalı” dedi. Dervişoğlu, basın toplantısının ardından İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’in seçim kampanyasına destek olmak adına partililerle birlikte banka hesabına para yatırdı.