GÜNDEME BAKIŞ- İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu tarafından TBMM’ye sunulan yazılı soru önergesinde; İzmir'in Aliağa ilçesinde 614 adet konutu barındıran toplu konut projesinin yapımının durdurulma nedenlerini, projenin son durumunu, projenin bitirilme süresini ve teslim tarihini sordu.

Aynı zamanda ilgili firmanın aldığı diğer ihalelerin durumlarının da soruşturulmasını isteyen Dervişoğlu oluşan zararın nasıl giderileceğini de Bakan Kurum’un cevaplamasını istedi.


Proje yapımının uzadığını, vatandaşların mağdur olduğunu kaydeden Dervişoğlu, “Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından İzmir'in Aliağa ilçesinde yapılması planlanan 614 adet konut, Temmuz 2019'da gerçekleşen kura çekimi ile şehit ve gazi kontenjanından 38, engelli kontenjanından 30, emekli kontenjanından 150 ve diğer kontenjanlardan 382 hak sahibi vatandaşlarımıza verilmiştir. Konut projesinde toplamda 13 blok yükselmiş, 20 bloğun temeli kazılmış gro betonu atılmıştır. Ancak inşaat tamamlanamadan proje durdurulmuştur. İddialara göre firma ihaleyi ucuza aldığım ve bundan doğan ekonomik sebeplerden ötürü zarar etmeye başladığım yetkililere bildirmiş ve bu zararın karşılanması için fark İstemiş fakat verilmeyince İnşaat işini yarım bırakarak hak sahiplerini mağdur etmiştir” dedi.

İYİ Partili Dervişoğlu, Bakan Kurum’a şu soruları yöneltti:

1) Yarım bırakılan İnşaatın son durumu nedir? 2022 yılında bitirilmesi planlanan projenin akıbeti ne olacaktır?

2) Firmanın ekonomiyi bahane ederek İnşaatı durdurma İddiaları doğru mudur? Doğru ise firmaya yaptırım uygulanacak mıdır?

3) Projenin öngörülen altyapı ve çevre düzenlemesi teslim tarihi nedir?

4) Firma benzer bir konut ihalesi almış mıdır? Aldıysa firmanın diğer konut projelerinin durumu nedir?