GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Barosu’nun kaçak göçmenlerle ilgili açıklaması tartışma çıkardı. Baro, göçmenlere zorla belge imzalatıldığını öne sürerek her türlü hukuki desteği vereceğini açıkladı. Bu açıklamaya İYİ Parti İzmir Teşkilat Başkanı Avukat Murat Çakar’dan çok sert tepki geldi. Çakar, şunları söyledi:

“Bu insanlar ülkemize kaçak yollarla girmişler. Suç işlemişler. Gönüllü olarak gönderilmelerine gerek yoktur. Sınır dışı edilmeleri yasağı gereğidir. İzmir Barosu Türk vatandaşların haklarını korumaya odaklanırsa daha iyi olur. Bu ülke İzmir Barosunun ve başkanın babasının malı değildir. Her istediğini istediği gibi ağırlayamaz. Kaçak Afgan göçmenlere bir belge imzalatılmasına gerek yoktur. Çünkü ülkemize kaçak yollarla girmişlerdir. Geri gönderilmesi gereken kişilerdir. Sınır dışı edilmeleri gerekir. İzmir barosunun açıklamasına İYİ Partili avukatlar olarak karşı çıkıyoruz. Kaçak sığınmacılar insanı koşullar içerisinde ülkelerine geri gönderilmeleri gerekiyor”

ULUSAL EGEMENLİKTEN ANLADIĞI NEDİR?

İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel’in yarın ulusal egemenlik paneline katılmasının oldukça manidar olduğunu savunan İYİ Partili Çakar, “ Bugün yaptığı açıklama ile konuşmacı olarak yer alacağı konferans çelişkilidir.

Ulusaldan egemenlikten anladığı nedir?” dedi.