GÜNDEME BAKIŞ - İzmir’de İYİ Parti İlçe Gençlik Kolları Görev Belgesi Takdim Törenine katılan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ile İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, program sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Dervişoğlu ve Çıray, ülke gündemine oturan yurt sorunu hakkında açıklamalarda bulundu.  

'CUMHURBAŞKANININ TEK UÇAĞI 2 BİN KİŞİLİK 81 YURT EDİYOR' 

 ‘Yurt sorununa ilişkin atılan adımları nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusuna yanıtı veren TBMM Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Dervişoğlu, “Bu sıkıntıyı bertaraf edilmesi için; misafirhanelerin, lojmanların, boş otellerin kullanılabileceğini söyledik. İstanbul’dan İzmir’e okumaya gelen İzmir’de yurt bulamıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İzmir’de yurt yapabilir. İzmirli İstanbul'a gidiyor, yurt yok. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirli öğrenciler için İstanbul’da, Ankara’da üniversite merkezlerinde yurtlar yapabilir. Tabi maliyetlerine de bakmak lazım. Sayın Cumhurbaşkanının tek uçağı, 2 bin kişilik 81 yurt ediyor. Bu kadar basit! Türkiye, evlatlarını çadıra ve konteynıra muhtaç edecek bir ülke değildir” dedi. 

'BELEDİYELER BOŞLUĞU DOLDURMAYA ÇALIŞIYOR AMA...' 

Yurt sorununa ilişkin soruyu yanıtlayan Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Çıray ise, “Bugün, öğrenci başına düşen yurt sayısında iktidarı devraldıkları 2002’den daha gerideler. Ama bir şeyi gözden kaçırıyoruz. Türkiye’de yerel yönetimlerin görevleri ile devletin görev tanımını birbirine karıştırıyoruz. AKP’nin yönettiği devlet, görevini yapmadığı için esasen şehircilik hizmetleri yapması gereken belediyeler, sosyal hizmetlere ve bu tür işlere yöneldiler. Bu da belediyecilik hizmetlerini aksatmaya başladı. Bizim yönettiğimiz Türkiye’de böyle bir görev karmaşası olmayacak. Biz merkezi hükümet olarak yurt sorununu çözeceğiz, belediyeler de böylece belediyecilik hizmetlerine daha ağırlık vermiş olacaklar. Türkiye’de bugün devletin boşluğunu, Büyükşehir Belediyeleri doldurmaya çalışıyor. Bu doldurma gayreti de Büyükşehir Belediyelerinin şehircilik ve yerel hizmetlerinde aksamaya neden oluyor. O nedenle Türkiye'nin her tarafında şirazesi kaymış bir yönetimle karşı karşıyayız. İnşallah Sayın Genel Başkanımızın Başbakan olduğu, bizim yönettiğimiz Türkiye’de devlet yurt sorununu öncelikle ele alıp çözecek” diye konuştu.