GÜNDEME BAKIŞ İYİ Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen ‘Ekonomi ve Kalkınma Politikaları İzmir Buluşması’ Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. TBMM İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta ile İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale’nin katılımıyla gerçekleşen toplantıya İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı ev sahipliğini yaptı. Toplantıda İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Tire Belediye Başkanı İYİ Partili Salih Atakan Duran, il yöneticileri, ilçe başkanları, ilçe yöneticileri ve meclis üyeleri yer aldı. Programın basına açık kısmında İzmir Milletvekilleri Müsavat Dervişoğlu ve Aytun Çıray ile Genel Başkan Yardımcıları Erhan Usta ve Ümit Özlale çarpıcı mesajlar verdi, hükümete eleştirilerde bulundu.

‘SEÇİMLERE HAZIRIZ’
Programın açılış konuşmasını yapan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, ‘seçime hazırız’ mesajı verdi. Kırkpınar, “Erken seçim de olsa gününde yapılacak bir seçimde olsa başta İzmir olmak üzere 81 il teşkilatı olarak tüm seçimlere hazırız” dedi.

‘SÖZLEŞMENİN TEMSİLCİSİ SİZLERSİNİZ’

TBMM İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu da, “Siyasette zaman zaman yüzleşmeler olur. Tarihle sözleşmek yetmez, yüzleşmek gerekir. Ama hiçbir yüzleşme milletle yaptığımız sözleşmeye zarar vermemelidir. İYİ Parti’nin milletle yaptığı kurumsal sözleşmenin temsilcisi sizlersiniz. Bu görevi layığıyla yapacağınıza eminim” dedi.

‘YUMURTA KAPIYA DAYANDI’
İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, “Hem büyüme hem enflasyon açısından bizim rakibimiz olan gelişmekte olan ülkelere göre performansımız düşük. Bu hükümetten önceki hükümetlerde daha iyi performansımız vardı. Enflasyon özellikle dar gelirliler açısından çok önemli bir göstergedir. Türkiye’de yaşadığımız sıkıntıların bir kısmı da bundan kaynaklanıyor. Bu hükümetin ekonomi açısından en büyük kabahati ekonomik reformlardan kaçmasıdır. Son 10 yıldır alınması gereken kararların alınmadı. Şimdi yumurta kapıya dayandı ne hazinede ne Merkez Bankası’nda para var” açıklamasında bulundu.

‘GÜVENSİZLİĞİN GÖSTERGESİDİR’
İYİ Partili Usta açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bir ülkede cumhurbaşkanı hukuk sisteminde reform yapacağım diyor o gün TL değer kaybediyor. Bu, bu hükümete olan güvensizliğin göstergesidir. En masum deyişle Sayın Cumhurbaşkanı yanıltılıyor diyorum, sıcak paraya güveniyor. Türkiye’ye sermaye girişi var dediği para bugün olan yarın çıkacak olan, ülkenin kanını emmeye gelen paradır. Yerli yatırımcı yurtdışına kaçarken ne sermayesinden bahsediyorsunuz? Bu hükümetin bu ülkeye vereceği bir şey kalmadı. Büyük Türk Milleti’ni bu sıkıntılardan kurtaracağız. Vatandaş sığınabileceği bir liman, bir lider arıyor ve inşallah o lideri buldu. Hep beraber Türkiye’yi iyi ve güzel günlere kavuşturacağız.”

‘BÜYÜMEYİ HALK HİSSETMİYOR’
İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, “Geçenlerde büyüme rakamları açıklandı. Herkesin neredeyse sadakayla yaşamaya çalıştığı, dükkanını açamadığını, işsiz kaldığı bir dönemde 1.8 oranında büyüdüğümüz açıklandı. Bizim vatandaşımız emeklimiz, esnafımız öğrencimiz bu büyümeyi hissetmiyor. Her seferinde faiz lobisine laf eden cumhurbaşkanının en çok yarandığı kesim yine bankacılık ve sigortacılık. ‘Uçuyoruz, kaçıyoruz, dünya bizi kıskanıyor’ dedikleri dönemde kişi başı milli gelirimizin aynı olduğu ülkelerin milli gelirleri yüzde 60 arttı. Türkiye’nin nüfusa oranla 16 milyon kişi daha çalıştırması gerekiyor. Bizim İYİ Parti olarak sizlere en büyük taahhüdümüz çalışan sayısını artırmaktır” dedi.

‘İZMİR ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRÜYOR’
AK Parti iktidarının İzmir’e üvey evlat muamelesi yaptığını belirten Özlale, “İzmir eğitim düzeyi çok yüksek bir kentimiz ama mutsuzluğun en yüksek olduğu kentlerden. Bu mutsuzluğu katlamak için AKP iktidarı ne yapmış? Hükümetin İzmir’den 2020 yılında aldığı vergi 103 milyar TL, İzmir Türkiye’de toplanan verginin yüzde 10’unu vermiş ama hükümetten sadece 22 milyar TL almış. İktidar tarafından üvey evlat muamelesi gören yalnızlaştırılan bir şehir var karşımızda…” diye konuştu.

HÜKÜMETE ‘BECERİKSİZ’ ÇIKIŞI
İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, “Türkiye’nin gündeminin birinci sırasında ekonomik sorunlar ikinci olarak kovid meselesi var. Türkiye’nin kovid konusunda en büyük talihsizliği kovide en beceriksiz hükümeti sırasında yakalanmasıdır. Kovid sadece var olan ekonomik krizi açığa çıkaran ve derinleştiren bir faktör oldu. Süreci çok kötü yönettiler, taksit taksit tedbirler hiçbir işe yaramadı. Bugün verdikleri rakamlar da yalan. Sıtma ilacını hepimize dağıttılar kaç kişi bundan öldü bilmiyoruz. Sonradan hiçbir işe yaramadığı fark edildi. Ekonomik bozukluk kovidi artırıyor, kovid ekonomik bozukluğu artırıyor. Esnaf dükkan açamazken kalabalık kongreler yaptılar. Türkiye’nin gayrisafi milli hasılasının ancak binde birini dağıtabildiler, tarihi bir utanç olarak millete İban gönderdiler. Yeni mutasyonlar ortaya çıkmaya başladı, hiçbir şey anlatıldığı gibi değil” diye konuştu.

‘HEM TÜRKİYE’NİN HEM AVRUPA’NIN İNCİSİ YAPACAĞIZ’
İzmir’in sorunları ve çözüm önerilerine ilişkin bir sunum yapan Özlale, “İzmir’i hem Türkiye’nin hem Avrupa’nın incisi haline getireceğiz. Benim inancım tam. Burada müthiş bir teşkilat var, hep birlikte başaracağız, kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

LİDERE TEŞEKKÜR, TEŞKİLATA ÖZÜR
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e kendisine başdanışmanlık görevi verdiği için teşekkür eden Çıray İzmir Teşkilatına da "Sizleri çok fazla ziyaret edemediğim için özür dilerim" dedi.

 İLK NE YAPACAKLARINI AÇIKLADI!
İYİ Parti iktidar olduğu takdirde yapacakları ilk icraati açıklayan İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, "Tayyip Erdoğan'ı saraydan uğurlayacağız. Atatürk'ün Çankaya Köşkü'nü Genel Başkanımıza ikametgah yapacağız" dedi.


MHP’YE SERT ÇIKIŞ: 'BİZE PERİNÇEK DİLİNDEN KONUŞMASINLAR'
Doğu Türkistan’da yaşananların soykırım olarak tanınması için partisi tarafından yürütülen çalışmalara değinen Dervişoğlu, MHP'ye sert çıktı. Dervişoğlu, “MHP’ye müracaatta bulunmadık. Çünkü MHP’nin bir genel başkan yardımcısı bu girişimimizi gerçekçi ve ciddi bulmadığını ifade etmişler. Doğu Türkistan’da neler olduğunu biliyoruz. İnsanlar eğitim merkezi diye toplama kamplarına götürülüyor. Erkeksiz kalan evlere Çinliler yerleştiriyor. Dinini, dilinin yaşamak isteyenler ya öldürülüyor ya işkence görüyor. İsminin önünde milliyetçi yazan bir siyasi parti bu girişimi ciddiye almayacaksa acaba neyi alacak diye milletin huzurunda soruyoruz. Bize Doğu Perinçek dilinden cevap vermesinler. MHP’nin temsilcileri mevzu Doğu Türkistan olunca Alparslan Türkeş gibi konuşsunlar. Türkiye’nin bu konuyla alakalı vizyonunu tanımlarken zalim Çin yönetiminin penceresinden bakarak bir durum değerlendirmesi yapmaya kalkışmasınlar. Bunu yapmayı beceremeyenlerden alacağımız bir milliyetçilik dersimiz yoktur. Doğu Türkistan Türklerin İslamiyet’i kabulünün gerçekleştiği coğrafyadadır”  dedi.