Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ -  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener başkanlığında, Başkanlık Divanı, Milletvekilleri ve Genel İdare Kurulu (GİK) üyelerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda partinin 3’üncü olağan kurultayının yapılması kararı alındı. Kurultay sürecinin ilçe ve il kongreleriyle başlaması ve ardından 3’üncü olağan kurultayın yapılması kararlaştırıldı. Toplantıda ayrıca genel seçimlerde milletvekili adayı olacak partililerin, teşkilatlarda boşluk olmaması için il ve ilçe kongrelerinde aday olmamaları konusunda tavsiye kararı alındı.

İZMİR’DE SÜREÇ BAŞLAYACAK

İzmir’de de kongre süreci ilçelerde oy kullanacak delegelerin belirlenmesiyle başlayacak. Mahallerde sandıklar kurulacak ardından da 30 ilçenin kongresi gerçekleşecek. Sürecin bu ay sonunda başlaması bekleniyor. İl kongresinin ise Kasım sonu Aralık başında yapılması planlanıyor. 

KIRKPINAR NE YAPACAK

2018’den bu yana İzmir il başkanlığı görevini yürüten Hüsmen Kırkpınar’ın genel seçim öncesi milletvekili aday adayı olması ve kongrede aday olması bekleniyor. Kırkpınar ile ilgili son kararı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener verecek.

DAHA AKTİF YÖNETİMLER OLACAK

Genel Başkan Başdanışmanı ve İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, kongrelerle ilgili şunları söyledi:

“Bu karar Cuma günü alındı. Milletvekilleri ve Genel İdare Kurulları ortak toplantısında alınan bir karar. Birinci olarak, delegelerden başlayarak ilçe ve il kongrelerinin yapılması maddesi vardı, oybirliği ile geçti. İkinci olarak milletvekili adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanlarının il ve ilçe başkanlıklarına yeniden aday olmamaları tavsiye alındı. Bu hukuken mecburi tutulamıyor ancak tavsiye kararı alınıyor. Bu kongrelerin başlamasının 2 nedeni var. Biri, hukuki süreçler açısından, belli süre doldu artık kongrelerin başlaması lazım. Bu biraz daha ertelenebilirdi ancak bugün itibariyle İYİ Parti'nin üye sayısıyla kongreleri yaptığımız zamanki üye sayısı arasında büyük fark var. Bugün 600 binleri geçerek çok yüksek üye sayılarına ulaştık. Yeni gelen üyelerimiz de aktif siyaset yapmak, siyasetin içine girmek istiyorlar. Bu kongrelerle aynı zamanda İYİ Parti'ye  yeni kaydolan vatandaşlarımızın arzu edenleri, başarılı olanları il ve ilçe yönetimlerine girebilecek. Dolayısıyla seçime giderken daha aktif, istekle çalışan yönetimler oluşacak. Amacımız bunlardı. Bunların yanı sıra ilçe kongreleri aynı zamanda partinin propagandası olacak, her ilçe ve ilde yapılan kongrelerle, konuşmalarla, faaliyetlerle hareket gelecek”