GÜNDEME BAKIŞ - İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı adaylığından geri çekildiğini bildiren Tülay Yaman kendisini destekleyenlere teşekkür ederek, “İzmir İl Başkanlığı adaylığı için bana güvenen, liyakatıma inanan, samimiyetimi gören Genel merkez yetkililerine, seçim delegelerine, beni destekleyen tüm üyelere güzel teveccühlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bilindiği üzere adaylık sürecim 22 gün önce başladı. Fakat adaylık çalışmasını Pandemi yüzünden ilçe başkanlıklarına ulaşmak açısından çok büyük bir handikap oldu. Ülkemizdeki normalleşme sürecinin çok kısa bir süre önce alınıp, kongre tarihinin 21 Haziran gününe alınması benim bu kısa sürede hazırlanmamı kısıtladı. Oysaki ben kıymetli delegelerimize tek tek ulaşıp ilçe başkanlıklarımızı ziyaret edip, onların elini tek tek sıkıp, gözlerine bakıp projelerimden bahsetmek isterdim. Bunları Pandemi ile birleşen bu kısa süre içinde yapamadığımız için bana güvenen kıymetli üyelerimize adaylığımı geri çektiğimi bildirmek istiyorum. Kimse unutmamalıdır ki kimseyi yarı yolda bırakmayacağım. Esas şimdi daha çok sorumluluk yüklendiği için partimiz en iyi seviyelere çıkartmayı hedeflediğimi bildirmek istiyorum” dedi.

“BİR VE BERABER OLMA YÖNÜNDE ALDIĞIM BİR KARAR”
Süreçte partiyi düşünerek böyle bir karar aldığını ifade eden Yaman, “Bu süreçte İl başkanlığı ile ilgili bir sıkıntı yaşamadım. Telefon ile ulaşıldı bana, arandım, soruldum. Bir belge eksiğim olup olmadığı, ihtiyacım olup olmadığı soruldu. İl Başkanlığı ziyaretinde İl Başkanı Hüsmen Beyefendi’ye almış olduğum kararı bildirerek, bir takım değerlendirmeleri istişare ederek iyi temennilerimi kendisine sundum. Başarılar diledim. Bizim, ülkemizin bu talihsiz günlerinde hırs yapma lüksümüz yok. Bir ve beraber olma durumunda aday olmamak partimizi düşünerek aldığım bir karardır. Bundan sonraki seçim için il başkan adayıyım. Adaylığım Hüsmen Başkan’dan sonra tekrar gündeme gelecektir. Bu ana kadar kimseyi kendime rakip görmedim. Bundan sonra da görmeyeceğim. En büyük rakibim Tülay Yaman’dır. Esas şimdi başlıyoruz. Bu böyle bilinsin. İzmir siyasetine güçlü ayak seslerimle, İzmirlilerle birlikte yola çıkmak için geldim. Güçlü bir giriş yaptım. Yol uzun ve meşakkatli olsa da beni yormaz. Gümbür gümbür geliyorum. Adaylara başarılar diliyorum. İyi bir kongre olacağını umuyorum” dedi.

“BAKANLAR KURULU GİBİ LİSTE HAZIRLAMIŞTIM”
Yaman hazırladığı listeden de bahsederek, “Çok güzel bir yönetim listesi oluşturmuştum. Bu hazırladığım listeyle tabiri caizse 2 tane Bakanlar Kurulu çıkardı. Kendileriyle son yaptığım toplantıda kararımı bildirdim. Saygı duyduklarını ve her zaman yanımda olacaklarını bildirdiler. Bu yolda birlikte yürümeye ahdettiler. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Biraz daha uzun bir zamanım olsaydı Hüsmen Bey’in karşısına bu çalışmalarımla 20 günde estirdiğim hareketi kasırgaya çevirirdim. Hüsmen Bey ile 2 güçlü aday olarak yarışa girerdik” şeklinde konuştu.