GÜNDEME BAKIŞ- İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar Gündeme Bakış TV’de 31 Mart yerel seçimlerini ve gündemi değerlendirdi. 23 Haziran’da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine görev verilmesi halinde gideceklerini kaydeden Kırkpınar, “İstanbul’a 23 Haziran günü öncesi gidilecek diye bir talimat henüz gelmedi. Eğer İstanbul’a gidersek de turistlik bir gezi için gitmeyeceğiz. Kendi teşkilatlarımızla ve sivil toplum kuruluşlarıyla İYİ Parti olarak bir değerlendirme yaparız. Bizim İstanbul, İzmir Ankara’da BB çıkarmadık. Millet ittifakının adayları bizim de adaylarımızdı” dedi.

İZMİR’DE UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞTIK 
İzmir’de CHP ile iyi bir uyum yakaladıklarını ve bunun da başarıyı getirdiğini kaydeden Kırkpınar, “Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir’de kayıplarda. Kemalpaşa, Menderes, Torbalı, Ödemiş’i kaybettiler. Yani 7’den 4’e düştürler. Burada partinin iç dinamikleri vardır ama kaybeden İktidarın partisi olmuştur. Kazanan ise muhalefetin ittifakı olmuştur. İttifakta kusursuz bir işbirliği ortaya koymak mümkün değildir. Partilerin kendi içerisinde dengeleri olması lazım. Bazen sıkıştığımız zamanlar oldu ama CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel Bey ile  yönetimimizin katkılarıyla aşıldı. Biz hakikatten özveri ile samimiyet ile bir araya gelen iki partinin üyeleri sonuç odaklı çalıştık. Gecenin bir yarısı Sayın Kılıçdaroğlu Tire’deydi. Gecenin bir yarısı ben ve Genel Başkan Yardımcımız Müsavat Dervişoğlu Ödemiş’teydi, bu şekilde başarı geldi. CHP’nin İYİ Parti’ye verdiği ilçelerde kazanılan tek yer Tire’dir. Bunanda Sayın Müsavat Dervişoğlu’nun katkıları çok büyüktür” dedi.

KİRAZ’IN NEDEN KAYBEDİLDİĞİNİ AÇIKLADI
Kırkpınar, “CHP ile İYİ Parti’nin sonuç almamasının nedeni ne CHP, ne İYİ Parti ne de AK Parti’dir. Kiraz kırsalın çok olduğu ilçede merkez nüfusu az küçük bir ilçemizdir. CHP’li eski ilçe başkanı DSP’den belediye başkan adayı olan kişi vatandaşlara ‘Ben CHP’liyim, seçimi kazandıktan sonra yeniden CHP’ye geri döneceğim mesajı verdi. Bu algıyı bir türlü kıramadık. CHP ile İYİ Parti’nin oy toplamı yıpranmış bir belediye çok rahat kazanabilirdik. CHP ile İYİ Parti arasında Kiraz için bir kırgınlık olmadı. Siyasette bu tarz olaylar oluyor” dedi. 

KENDİLERİ BANA SOLMAYAN GÜL HEDİYE ETTİLER, ANLAMANI ÇOK İYİ BİLİYORUM
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Tunç Soyer’in adaylığının açıklanmasının ardından yaptığı açıklamaya açıklık getiren Kırkpınar, “Yaptığım açıklama öncesi yönetimi toplayarak konuşmadım. Yani İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın kendi kaleminden çıkan bir yazıdır. Yönetimimin bu açıklamayla bir alakası yok. Ben burada durum tespiti yaptım. İlçelerde yönetim kurulunda istifalar oldu. Bir ilçe başkanımız istifanın eşiğine geldi ama aynı ilçe başkanımız sahada Tunç Bey ile birlikte çalıştı. Tunç Bey’in adaylığı açıklandığı gece yüzlerce mesaj aldım. Bunun içinde ‘ben yokum, böyle şey mi olur’ denildi. Böyle şeyler yaşadığımız yüzyılda ve yaşadığımız mübarek günlerde tartışılacak konular bile değildir. Anneleriyle babalarıyla yakınlarıyla teraziye koyulmaz. Dinde de ahlakta da yok. Ama kendileri geldiler, bana solmayan gül hediye ettiler. Bunun anlamını çok iyi anladım. O gün yaptığımı tespit bazı insanların öfkesini dindirdi. Bence bu hamle doğruydu. Bu şekilde il yönetimimizi ikna ettim. Daha sonra hep birlikte uyumlu bir çalışma gerçekleştirdi. Solmayan gülün de anlamı ebedi bir dostluk kurulmasıdır. Biz o dostluğu yakaladık” diye konuştu.

5 YIL SONRA TÜRKİYE TİRE’Yİ KONUŞACAK
Tire Belediye Başkanı İYİ Partili Salih Atakan Duran’ın ilçede yapacağı işlerle Türkiye’de konuşulur hale geleceğinin altını çizen Kırkpınar, “Bence Tire bir şans yakaladı. Atakan Bey benim çok sevdiğim çalışkan, duruşu olan, siyasete duruşu olan bir arkadaşımız. Aynı zamanda ziraat mühendisi… Tarım alanında geniş toprakları olan endüstriyel alanda faaliyet gösteren bir ilçede belediye başkanı olması da çok güzel. Bir de gerçekten CHP’nin üyelerinin bizim listelerimizden giren ve bizim meclis üyelerinin çok donanımlı insanlar. Eski Bayındırlık Bakanı Sayın Halil Çulhaoğlu meclis üyesi. Daha ne olsun! Bu arada rahmetli, Yücel Özen Bey’in de çok büyük emekleri olmuştur. 5 yıl içerisinde Atakan Bey’i Türkiye konuşur olacaktır. Bırakın İzmir ve Ege’yi…” diye konuştu.

İZMİR’DE CHP’YE BÜYÜK KATKI SAĞLADIK
İYİ Parti’nin İzmir’de CHP’nin oy oranına büyük katkısı olduğunu belirten Kırkpınar, “Bizim çok yüksek katkımızın olduğu belli. Nasıl belli, kritik noktalarda İYİ Parti’nin devreye girmesiyle işin olumlu gittiği aşikardır. İzmir’de yaptığımız ittifakla birlikte tarihi bir oy aldık.  Torbalı’da bizim birkaç adayımız vardı, eğer burada aday çıkarsaydık CHP’nin adayının işi zora girerdi. Genel merkezler tarafından bunun değerlendirmesi yapıldı ama bizim de görüşlerimiz alındı. Keza Konak’ta böyle bir sıkıntı yaratmazdı ama burada oyların artmasında katkımız oldu. CHP bizim katkımıza ihtiyaç duymadıkları yerlerde bile bize meclis üyeliği vererek işbirliğinin ruhunu ortaya koydular. Kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

GENEL SEÇİM OLSA OYUMUZ YÜZDE 18’İN ALTINA DÜŞMEZ!
İYİ Parti’nin İzmir’de oy kaybettiği iddialarını üzerine açıklamalarda bulunan Kırkpınar, “Sisteme girip baktığımızda şuana kadar İzmir 11 bine yakın bir üye sayımız buluyor. Seçimlerden sonra da üye kayıtlarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Mesela geçtiğimiz günlerde Bayraklı’da 80 kişiye parti rozetimizi ben taktım. Ağırlıklı olarak AK Parti, Sadet Partisi ve DSP’den arkadaşlarımız vardı. İYİ Parti’nin oyunun düşmedi. Öyle bir şey yok, onların temennileridir. 24 Haziran seçimlerinde bizim oy oranımız İzmir’de yüzde 11,3’tü… Şimdi genel seçim olsun bizim oy oranımız İzmir’de yüzde 18’in altına düşmez! Sürekli olarak ilçelerimizin yaptığı toplantılara katılıyorum. İl başkanı olduğum dönemlerdeki bu toplantılarla şimdiki toplantılar arasında büyük farklılıklar var. İlk zamanlarda sayı belliydi, şimdi ise salonlara sığmıyoruz. Hatta Buca’da bir toplantıya katıldım, inanın kapının eşiğinde insanlar vardı. Vatandaşlarımız bize yoğun bir teveccühü bulunuyor. Kimse bizi küçümsemesin yerel seçimlerde belediye başkanlığı da aldık, meclis üyeliği de. Biz Nazilli’yi, Susurluk’u, İpsala’yı aldık. Bunların dışında kıl payı kaçırdığımız ilçeler vardı. Manisa’nın merkezi ilçesinde 7 oy farkıyla kaybettik. 4 bin geçersiz oyun olduğu yerde itirazda bulunduk ama reddettiler” dedi.