Halil İbrahim GÜLER- GÜNDEME BAKIŞ- AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, basın açıklaması yaparak görevinden istifa ettiğini açıkladı. Toplantıda il başkan yardımcıları ve partililer katılırken, Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş, Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çitfiçioğlu, Menderes Belediyesi eski Başkanı Bülent Soylu basın açıklamasında yer aldı. Şengül, salona girdiğinde partililer tarafından uzun bir süre ayakta alkışlandı.

İZMİR ÜLKE GENELİNE KATKIDA BULUNDU
31 Mart Yerel seçimlerinde iyi bir süreç geçirdiklerini ve AK Parti’nin Türkiye genelinde aldığı başarının İzmir’in de katkısı olduğunu kaydeden Şengül, “2-3 gündür Ankara’daydım. Bazı görüşmeler sonucunda bir karar verdik. Kurulduğu günden bu yana teşkilatımın her kademesinde görev aldım. Mensubu olmaktan gurur duyduğum AK Parti’de ikinci kez il başkanlığına atandım. 14 aydır bu görevi hırs ve beklenti içinde olmadan partimin başarısı için yürüttüm. Bu süreçte davası ve vatanı uğruna gecesini gündüzüne katarak çalışan fedakar teşkilat mensuplarına teşekkür ediyorum. Beraber yol arkadaşlığı yapmaktan onur ve şeref duyuyorum. Hızlı bir yapılanma içine girdik. Kongre sürecini hızlı tamamladık. Teşkilatlarımızla birliği sağlama noktasında önemli adımlar attık. İlçelerimizde başarıya inanmış dava arkadaşlarımızla yola çıktık. Bu süreçte 2 ayrı önemli seçim sığdırdık. Türkiye’nin yapısı, değişen sistem için güzel bir seçimle başarıyla ulaştık. Yüzde 33 oy alarak ülke genelinde sağlanan başarıya İzmir olarak önemli katkı sağladık. 8 milletvekilimizle temsil ediliyoruz. Sonrasında hiç ara vermeden 31 Mart için çalışmaya başladık. İlçelerimizdeki sorunları tespit ettik. İl başkanlığımızın ekipleriyle ciddi çalışmalar yaptık. Kimler belediye başkanı adayı olabilir konusunda çok önceden ince eleyip sık dokuduk, teşkilatlarımızı dinledik. Bunları yakın-uzak ilişkisine bakmadan, çıkar ilişkisine bakmadan en doğru kararı vermeye çalıştık” dedi.

İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI ADAYLARIMIZ BÜYÜŞEHİR’DEN DAHA FAZLA OY ALDI
Şengül sözlerine devam ederken isim vermeden partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’yi hedef aldı. Şengül, “Seçim sonucunda alınan başarıda şunu gördük ki gerçekten ilçelerimizde çok doğru adaylarla yola çıktık. Yine olsa yine aynı adaylarla yola çıkardık. İlçe belediye başkan adaylarımız Büyükşehir adayımızdan daha çok oy almış! Teşkilatlarımızdan oluşan ekiplerle tek tek ilçeler tarandı. İnsanlarla birebir çalışmalar yapıldı. 17 yıldır her seçimde görev alıyorum, hiçbir seçimde kadınlarımız, gençlerimizle teşkilatımız bu kadar bütünleşmemişti. Başarı, başarısızlık ne, onu da söylemiyorum. 7 olan belediye sayımız 4’e düştü. 2014’te bölünmeden dolayı birçok ilçede belediye başkanlığı kazanmıştık. Bu sefer oylarımızı arttırmamıza rağmen kaybettik. İkili kutup olmasından dolayı 12 belediye kaybettik. Artık baraj yüzde 30-40’larda değil artık yüzde 50’yi geçmeniz gerekiyor. Teşkilatlarımızdan oluşan ekiplerle tek tek ilçeler tarandı. İnsanlarla birebir çalışmalar yapıldı. 17 yıldır her seçimde görev alıyorum, hiçbir seçimde kadınlarımız, gençlerimizle teşkilat samimiyetle bütünleşti. Herkesin dertleriyle, sıkıntılarıyla, dertleriyle ilgilendik, insanlara ulaşmaya çalıştık” dedi.

YENİ YÜZLERİN ÖNÜNÜ AÇMAK LAZIM
Yeni yüzlerin önünü açmak gerektiğini kaydeden Şengül, “Parti kuruluşuyla görev almış, il başkanlığı yapmış, milletvekilliği yapmış biriyim. Sonrasında sivil hayata alıştık ama çağırdılar il başkanlığı görevi verdiler. Ben şahsım olarak kendimi vatanıma, milletime, partime borçlu hissediyorum. Sırf o nedenden bu görevi kabul ettik. Allah şahittir ki hiçbir kişisel beklentim, ihtirasım, milletvekili mi bakan mı olurum beklentim yok. Hiç en ufak bir şekilde de heyecanlandırmıyor. Bu görevi yaparken gücüm yettiğince yapmaya çalıştım. Sonuçta bizler de insanız, mükemmel değiliz. Eksiklerimiz, hatalarımız mutlaka olmuştur. Bazıları da şu erdemi gösterebilmeli, sahte tevazuundan kurtulup sanki siyasette onlar olmadan bir şey yapılmıyormuş gibi davranamamalılar. Yıllardır siyasette kalan, nemalanan insanların belli noktalarda durmaları gerekiyor. Yeni yüzlerin, gençlerin önünü açmak gerekiyor. Yüzlerce arkadaşımız il başkanlığı yapabilecek kapasiteye sahip. Bizler de bu bilgi birikimimizi onlara katkı olarak sunacağız” dedi.

İZMİR’E PATRON, AĞABEY GEREKLİ DEĞİLDİR
“İzmir’e patron, ağabey gerekli değildir” diyerek sözlerini sürdüren Şengül, “İzmir’e hizmetkar lazım, yüreği olacak, samimi insanlar lazım. Bir insanı zorla sevemezsiniz. Bağlantı kurarsanız seversiniz, kurmazsanız sevemezsiniz. İlçelerde, mitingde insanlara baktığımızda masum, samimi, gözlerine baktığınız sizden beklentisi olan insanların ahını almamak lazım. Onların üzerine basıp siyaset yapmamak lazım. partimizde öz eleştiriler yapılıyor. Biz başkalarını eleştirmeden önce kendi olumsuzluklarımızı tamamlamamız gerekiyor. Kendi günahlarımızı başkaları üzerinden deşifre etmemiz gerekiyor. Kimseye kırgın, kızgın değilim. Kimseden bir alkış da beklemiyorum. Kimseye de kızmıyorum. Allah çıktığımız yollarda bizi mahcup etmesin” ifadelerini kullandı.

SOYER’E VE 30 İLÇE BELEDİYE BAŞKANINA TEBRİK
Şengül, “Arkadaşlarımıza bakıyorum, olumsuz bir şey olmuş gibi üzgünler. Gözüm arkada kalmadan içim rahat yapıyorum. İzmir’i çok daha güzel günler bekliyor. Biz Allah’ın izniyle 2024’ün hesabını yaparak toparlanmamız lazım. Nasıl başarıya ulaşacağımıza bakacağız. Diğer siyasi partilere de demokratik süreçten dolayı teşekkür ediyorum. Tunç Soyer’i ve 30 ilçe belediye başkanını tebrik ediyorum. Bizler her zaman doğrunun ve İzmir’in yanında olacağız. Her türlü katkıyı koyacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

CUMHURBAŞKANI İZMİR’DEN ÖYLE MUTSUZ DEĞİL
Parti kulislerinde kendisinden sonraki süreç için çok sayıda ismin ortaya atılmasına değinen Şengül, “Bir sürü isimler geçiyor. Onlara çok bakmayın, prim vermeyin. Mütevazi görünüp içinden geçen yüzlerce kişi olabilir. Genel merkezden gelecekleri ilçe başkanlarımızla teşkilatla gerekli görüşmeler yapılacak. Yola devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızla, Binali Yıldırım’la güzel bir görüşme yaptık. İzmir’den öyle çok da mutsuz değil. İstifamı verdikten sonra kendisiyle görüştüm, inanıyorum ki partimizde bu revizyon devam edebilir. Bu örnek davranış da kendisini örnek gösterir” diye konuştu.

NİHAT BEY İZMİR’E ADAY OLMAK İSTEMİYORDUM DEDİ
Şengül, “İzmir’le ilgili başarı varsa başarı herkesin olsun. Başarısızlık benim olsun. Benim kafamda böyle bir şey vardı. 1 yıllık zor bir süreçte böyle bir görev yaptık. Bazen siyasette herkesin kendine göre böyle bir hesabı olabilir. İnsanlar yüzüne bakıldığında kimin ne düşündüğü bilemiyorsunuz. Ben kendi adıma gerekeni yaptım. Başarısızlık varsa ve tek başına sorumluluk benimse sorun yok, herkes görevine devam eder. Ama bana ait değilse istifalar devam eder. Nerden baktığınıza bağlı! Ciddi bir oy artışı sağladık. Bunu tek başına Aydın Şengül almadı. Beraber sağladık. Nihat Bey ile süreç içinde çok sorunumuz olmadı. Etaplarla ilgili sıkıntılar oldu. Bazı şeyler söylenmez. Hissedilir, arka planda konuşulur. İyi bir kampanya yürüttük. Kendisinin zaten, ‘ben istemedim beni zorla aday yaptılar’ gibi bir söylemi oldu” diye konuştu.

AKTİF SİYASET TEKLİFİ GELİRSE…
Aktif siyaset istemediğini, telif gelirse af isteyeceğini kaydeden Şengül,  “Allah bizi nefsimizden ve egomuzdan korusun. Siyasette bazen sahte alkışlar gelmeye başlar ve en büyük yanılgıya düşersiniz. Allah şahidimdir ki hiçbir makam mevki beklemiyorum. Yaptığım görev süresince kalp kırdıysam, birinin hakkını yediysem haklarını helal etsin. Allah bizi affetsin. Biraz da bundan sonraki süreç içinde ailemize kendimize vakit ayıracağız. Partimiz görev verdiğinde bunu beklentisiz yaparım. Beni bakanlık ve hiçbir görev heyecanlandırmıyor. Biz onları aştık. Kendimizi siyasetçi olarak düzeltmemiz lazım. Günahlardan arınmamız lazım ki halka çare olalım. Bazen sahteleşmeye başlıyoruz. Başkasının istediği gibi görünmeye çalışıyoruz, ben rol yapamıyorum. Bundan sonra da öyle olacağım. Aktif siyaset istemiyorum. İşime döneceğim. Teklif edilse dahi affımı isteyeceğim. Beklenti içinde değilim. Genel başkanıma kırgın falan da değilim” dedi.