GÜNDEME BAKIŞ -  İzmir’in Karabağlar ilçesinde TOKİ’ye ait 80 hektarlık alanın 38 hektarı Demokrasi Üniversitesi’ne ayrıldı. 42 hektarlık bölümü ise konut alanı olarak belirlendi. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, belirlenen alanda GÜNDEME BAKIŞ’a konuştu. Kaya, “Demokrasi Üniversitesi’nin yapılacağı alanda çalışmalarda sona gelindi. Önümüzdeki Eylül ayına 2 bin 500 öğrencimiz yüz yüze eğitim görebilme imkanına kavuşacak. Karabağlar Belediyesi’nin açtığı davalar nedeniyle herhangi bir gecikme olmaması için bu çalışma yapıldı. Sınıflar, akademisyenler için mekanlar oluşturuldu” dedi.

NE BELEDİYE BAŞKANININ NE VEKİLLERİN KAMPÜSTEN HABERLERİ YOK!

AK Partili Kaya, TOKİ’nin dar gelirli ailelere yapacağı 750 evin Uzundere Konutları’nın hemen yanına yapılacağını belirterek, “80 hektarlık alanın tamamı aslında TOKİ’nin…Uzundere konutlarının hemen bitişiğinden başlayıp Fuar İzmir’e kadar devam eden bir alan. Bu alan içerisinde 38 hektarlık bölümü Demokrasi Üniversitesi’ne verildi. Planlar da bu şekilde yapıldı. Belediyenin itirazları var. 2 bin 500 öğrenciyle başlayacağız. İtirazlarla zaman kaybedilmemiş olsaydı kapasite 10 bin öğrenci. Hepsi eğitim göreceklerdi. Biz açılan davalar sürecinde boş durmadık. En azından 2 bin 500 öğrencinin eğitim göreceği bir noktaya getirdik. CHP’li bazı milletvekilerinin açıklamalarını gülerek karşılıyorum. Kampüs yapıldığından haberleri yok! Kampüsün başka yere taşınacağı söylüyorlar ama kampüs orada! Gidip bir baksınlar. Bundan maalesef ne CHP’li başkanın ne de milletvekillerinin haberi yok. 38 hektar alanın Demokrasi Üniversitesi için ne kadar büyük olduğunu görmüş olacaklar. Belediye başkanı iyi niyetli değil. Kendisine defalarca ifade edildi. Ayrıca üniversite yönetimi bu alanın kendileri için yeterli olduğu açıkladı. Belediye başkanı kampüsün yapılmaması adına her şeyi yaptı, yapıyor. Ama Eylül’de öğrenci kardeşlerimiz yüz yüze eğitimlerine başlayacak. Belediyenin yapmadığı işleri de orada yapacağız. Karabağlar’da bir sinema salonu yok. Orada kültür kompleksi, spor merkezi planlanıyor. Sadece öğrencilerimizin değil vatandaşlarımızın da kullanımına açık olacak alanlar da yapılacak” dedi.  

KARABAĞLAR’A ÜNİVERSİTEYİ LAYIK GÖRMÜYORLAR

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, sözlerine şöyle devam etti:

“Yer TOKİ’nin…Yarısını üniversiteye tahsis etti. Binaları da onlar yapacak. 38 hektar üniversiteye fazla fazla yetiyor. Üniversite de bakanlık da açıkladı bunu! Belediye Karabağlar’ın gelişmesi önünde en büyük engel. İstemezükçü yaklaşım ve anlayış burada. Karabağlar’ın ne kadar büyüme potansiyeli olduğu o alana gidip gezenler görecekler. Ancak yerel yönetimlerin tutarsız tavrı nedeniyle ilçenin ne hale geldiğine hepimiz şahidiz. Üniversitenin kampüsünün Karabağlar’a gelmesiyle ilçe gelişecek. Çehre değişecek. İlçe büyüyecek. Kaos ortamı ortadan kaldıracak. O bölgedeki dönüşüm kendiliğinden olacak. Ama belediye bunu istemiyor. CHP’li vekiller istemiyor. Karabağlar’a üniversiteyi layık görmüyorlar”

MAHKEME KAPISINDA YATSINLAR! SİZ NEREDE YAŞIYORSUNUZ

“CHP’li belediye başkanı ve vekilleri mahkeme kapılarında yatsınlar. Ama şu bilsinler. Üniversite kampüsü oraya yapılacak” diyen AK Partili Kaya, “ Yaptık da zaten. 2 bin 500 öğrenci başlıyor. Üniversiteye karşı değilse dava açmasın. Ama açıyor. İzmirliler’in hafızasıyla dalga geçiyorlar. TOKİ’nin planı 2018’de. 2020’nin Şubat ayında da burada yapılacak 750 konutun kura çekimi yapıldı ve hak sahipleri belli oldu. O zaman hiçbir itiraz olmadı. Sesleri solukları çıkmadı. TOKİ eliyle yapılacak binalar çok özel. Yatay mimari. Üniversitenin yan tarafındaki gelişimi yapılacak konutlar süslüyoruz. Kente yeni bir vizyon katıyoruz. Belediye başkanının yapamadığını biz yapıyoruz. 540 hektarlık kentsel dönüşüm alanı hemen karşısında. TOKİ konutlarının hak sahipleri belli. Dar gelirlilere yönelik yaptığımız konutlar…Diyorlar ki, ‘referandum olsun’. Karabağlar’da 31 bin aile buradan konut sahibi olabilmek için başvurdu. Kira öder gibi 750 kişi ev sahibi olacak. Buna karşı çıkılır mı? Neyin rantı? Biz dar gelirlinin yanındayız. Onlar hep zenginlerin yanında oldukları için yaptığımızı anlamıyorlar. Belediyenin dar gelirli hemşerilerimizin oturduğu yerlere hizmet ettiğinizi gören var mı? Yok! Kendilerini halkçı parti diye tanımlıyorlar ama halkla ilgileri yok. Bize normalde demeleri gerekir ki, ‘Ne 750’si. 3-5 bin konut yapın’ CHP’li başkanı ve milletvekilleri, ‘Dar gelirli insanlara ev sahibi olmasını gerektirecek durum yok’ diyorlar. Ya siz nerede yaşıyorsunuz?” dedi.

ELMA İLE ARMUDU KARIŞTIRIYORLAR! ART NİYETLİLER

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun, “Evleri 540 hektarlık alanda yapsınlar” açıklamasına tepki gösteren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, şunları söyledi:

“Elma ile armudu karıştırıyorlar. Kentsel dönüşüm başka TOKİ başka bir şey. Kentsel dönüşüm yapacağımız yerde hak sahipleri var. Tapulu arazileri var. Yerinde dönüşüme göre planlama yapıyoruz. Belediye başkanı dava açtığı için durdu. ‘Siyaset yapma, itirazları çek’ çağrısında bulunduk. Yeşil alan yok diyordu. Poligon’a muhteşem bir millet bahçesi kazandırıyoruz. Kendisine ifade ettik. Yine dava açtı. 540 hektarın tamamına Poligonu da içine dahil edip orada yerinde dönüşümü sağlayacak planlamayı yapıyoruz. Burada kimler hak sahibi olacak? Yeri olanlar yani tapusu olanlar. TOKİ konutlarından dar gelirlilier yararlanacak. Onların statüsünde 1 metrekare arsanız olsa kura çekimine giremiyorsunuz. Bunları onlar da biliyor ama maalesef art niyetliler”

SİZ YOLUNUZA BİZ YOLUMUZA ARTIK! NE YAPARSA YAPSIN O GÜZEL KONUTLAR YAPILACAK

AK Partili Kaya, bundan sonra belediye ve belediye başkanıyla konuşulacak bir şey kalmadığını söyledi. Kaya, “İzmir’de 30 belediye var. İddia ediyorum, bakanlığın en çok konuştuğu, görüştüğü belediye başkanı Muhittin Selvtopu’dur. 2018’den sonra defalarca bakan, bakan yardımcısı, genel müdür, daire başkanı düzeyinde konuşuldu. İzmir hiçbir CHP’li belediye başkanı Muhittin Selvitopu kadar bakanlıkla görüşmemiştir. Hatti iddia ediyorum Türkiye’de tüm belediyeler arasında bakanlıkla Muhittin Selvitopu kadar görüşen başka belediye başkanı yoktur. Görüşülüyor, görüşülüyor soluğu mahkemede alıyor. Bitti iş. Siz yolunuza biz yolumuza artık. Dar gelirli vatandaşlarımızı TOKİ’den ev sahibi yapacağız. TOKİ ihalesi yapıldı. Değerlendirme sürecinde. 750 vatandaşımız merakla bekliyor. Yürekleri ferah olsun. Belediye ne yaparsa yapsın vatandaşlarımızı o güzel projeyle buluşturacağız. Kentin gelişmesi için bundan daha iyi bir yer var mıdır?” dedi.  

PROJENİN DETAYLARI BELLİ OLDU

Öte yandan TOKİ’nin Karabağlar’daki Uzundere konutlarının hemen yapacağı evlerin tasarımı belli oldu. 2+1 ve 3+1 olmak üzere toplam 750 konut inşa edilecek.  Binalar zemin+3, zemin+4 ve zemin+5 kat olacak. Yatay mimarı hakim olacak.