GÜNDEME BAKIŞ – CHP İzmir’de kongre maratonu bugün Karşıyaka kongresi ile devam etti. Kongreyi 258 oy alan Serdar Koç kazandı. Serdar Yavaşoğlu ise 133 oyda kaldı. Koç, 2017 kongresinde aday olmuş ancak seçimi rakibi Uğur Yıldırım'a karşı kaybetmişti. 


CHP KARŞIYAKA'NIN YENİ POTRUNU SERDAR KOÇ (SOLDA) OLDU. 

İŞTE GÜN BOYU YAŞANANLAR

KONGREYE YOĞUN İLGİ!
CHP Karşıyaka’da Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu Salonunda ilçe kongresi toplandı. Kongreye, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Milletvekili Bedri Serter, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Karşıyaka Belediyesi eski Başkanları Hüseyin Mutlu Akpınar, Cevat Durak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu, İzmir eski milletvekili Musa Çam, Devlet eski Bakanı Yaşar Okuyan, İl eski Başkanı Asuman Güven katıldı. Kongrenin divan başkanı Karşıyaka siyasetinin duayen isimlerinden Rıfat Özer seçildi.
 

‘TEK RENK ÇIKACAĞIZ'
Kongrede konuşan Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, “Kongrede farklı renkler yarışabilir ama bu kapıdan çıktığımızda hepimiz tek renk çıkacağız. Ben de bu kongre salonunda seçilip geldim. Mahalle kordinötörü olarak başladığım yolda, Ağabeyim Mustafa Özuslu ile Yönetim Kurulu’nda çalıştım. Siyasette bana çok şey vermiştir kendisine çok teşekkür ederim. 2 dönem seçilerek CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığını yapmayı bana nasip ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Bu çok onurlu bir görevdir. Mahalle, il, kurultay delegeliği de yaptım. Örgütte her kademede görev yapma şerefine nail oldum. Karşıyaka CHP’nin kalesiydi ama son 5 yılda Türkiye’nin kalesi olduk. Bu örgüt Sayın Cemil Tugay’ı 70. 85 oy  ile seçilmesini sağlamıştır. Bu örgütün tüm kademelerine teşekkür etmeyi bir borç bilirim. 31 Mart Yerel Seçimlerinden önce hepimizde bir umutsuzluk vardı. Bizler acaba iktidar olabilirmiyiz diye düşünürken, bunun mümkün olduğunu gördük. 31 Mart Yerel Seçimlerinde CHP’lilere bir umut doğmuştur. Kongrelerimiz parti içi iktidarın yarışı değil, ülkeyi yönetecek kadroların seçilmesine vesile olmalıdır. Bu kongreye farklı renklerde girebiliriz ama iki adayımızda buradan çıkarken tek renk ve 6 ok ile çıkacaklar”diye konuştu. 

YÜCEL: “GEÇİT VERMEYECEĞİZ”
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise, "Karşıyaka'da bir başarı var. 31 Mart'ta yüzde 71 ile alınmış bir seçim var. Karşıyaka'da ittifak yapılmadı, bu başarıyla Karşıyaka İlçe Başkanı bizim göğsümüzü kabartmıştır. İlçe başkanımız Uğur Yıldırım, ilçe örgütümüze, 5 dönem onuruyla gururuyla başkanlık yapan Hüseyin Mutlu Akpınar'a ve belediye meclis üyelerine, yeni seçilen başkanımız Cemil Tugay'a ve belediye mecli üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Karşıyaka İzmir'e değil, Türkiye'de örnek gösterilen bir ilçe. Bizim bu başarıyı CHP'yi genelde iktidara taşıyarak taçlandırmamız gerikiyor. Bunu gerçekleştirecek gücümüz var. Öncelikle birbirimizle uğraşmayacağız. Adamcı, dar kadrocu siyasete geçit vermeyeceğiz. İktidara inanan bu ülkeyi nasıl yönetiriz diyen bir örgütle CHP'yi iktidara taşıyacağız. Biz birbirimiz kucaklayamazsak, toplumu kucaklamamız mümkün değil, toplumu kucaklamazsak iktidar olamayız. Ama bizim bunların hepsini yapacak güçteyiz. İki adayımız var. İkisini de partimizde emeği var. İkisinin de seçildikleri taktirde bu anlayışla bu görevi yapacaklarına inanıyorum. Bugün kongrenin kaybedeni olmayacak. Kazanan CHP olacak. Karşıyaka ilçe kongremizin CHP'mize hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum" dedi.

SERTEL: “MHP AK PARTİ’NİN YEDEK TEKERİDİR”
Karşıyaka’nın kendisi için çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, konuşmasında AK Parti ve MHP’ye yüklendi. Sertel, “Bizim iktidar olacağımızı arkadaşlarımız çok net belirtti. Ben son olarak Kırıkkale’ye gittim. AK Parti’ye oy veren yurttaşlarımızın artık CHP’ye oy verme noktasına geldiğini çok açık söyleyebilirim. Kırıkkale’de geçmişte Milliyetçi Hareket Partisi’nde önemli görevlerde yer alan 20 kişi ile görüştük. Artık onlarda MHP’nin, AK Parti’nin yedek lastiği olduğunun farkındalar. Bizden Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek için öncülük etmemizi söylediler. Biz bir olursak, eksiklerimizi hızla giderirsek, bu salondan el ele kol kola çıkarsak her zaman iktidar olacağız. Biz halk ile iç içe olmalıyız, bizler koltuktan güç almamalı, ona güç vermeliyiz. Bizler halktan, mütevazı insanlar olmalıyız. Gelecek için, iktidar için tüm devrimciler bir arada olmalıdır. Türkiye’de bir korku rejimi estirmek istiyorlar. Ama biliniz ki korkutmaya çalışan tek adam asıl her şeyden çok korkuyor. Meclise 250 koruma ile gelen, kendi milletvekillerini dahi salona girerken aratan, tek adam korktuğu için halkı korkutmaya çalışıyor. Ama bilmiyor ki ne ak saçlılar ne de Gezi’de direnen gençler ondan korkmuyor” dedi.

GENEL BAŞKANI ELEŞTİRMEYE KİMSENİN HAKKI YOK! 
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter ise, "Arkadaşımız ‘partimizin isminde halk var ama biz kopuğuz’ dedi. 31 Mart yerel seçimlerinde sadece kendimiz mi oy vererek İstanbul’u ve Ankara’yı aldık? İçimizdeki savaşı lütfen bitirelim. Karşıyaka’dan nutuk atmak kolay. Gelin Rize, Hakkari, Kars’ta siyaset yapalım. İzmir’deki dostlarımıza da söylüyorum; lütfen memleketlerimize dönelim ve oralarda da seçim çalışmalarına katılalım. İzmir bize oy veriyor. Biz Atatürk’ün torunlarıyız. İzmir bize yüzde 60 oy veriyor. Minnettarız, teşekkür ediyoruz. Biz Ankara’da ‘İzmir milletvekiliyiz’ dediğimizde insanların gözlerinin içi gülüyor. Doğma büyüme İzmirliyim. Her karışında anımız var. Birbirimizi eleştirmeyelim lütfen. Bundan bıktım! Bu kürsüye çıkan yeni yol haritasını söylesin. Bizleri tartışabilirsiniz. Ama genel başkanı eleştirmeye kimsenin hakkı yok” dedi. 

CHP OLMASAYDI BU ÜLKEYE ŞERİAT GELMİŞTİ'
Karşıyakaya Belediye Başkanı Cemil Tugay salonda büyük alkış alan uzun bir konuşma yaptı. Tugay, “Benim tribünde üye olarak oturduğum günler oldu, delege olarak oturduğum oldu, ilçe yöneticisi olarak oturdum. Her iki tarafı da biliyorum" diyen Başkan Tugay "Bir şeyi değiştirebildik mi, değiştirebilecek miyiz? Bu kaçıncı Karşıyaka Konrgesi. Hiç yorulmayın kaçıncı olduğunu bilmiyoruz. Ben ilçe yönetimindeyken, şuyuncu ilçe kongresi yazalım dedik yazamadık, çünkü hafızamız yok. Atatürk var silemiyoruz. Çünkü neden dünyanın en yaşlı partisi CHP. CHP Cumhuriyet'in ilanından önce kurulmuş bir partidir. Bugünlerde Atatürk'ün yaptığı konuşmaları kolayca çıkarabilirsiniz. Bu ülkede barışı sağladıktan sonra halkçılık esasın dayalı bir fırka kuracağım ve Cumhuriyet'i ona kurduracağım diyor. Bu Cumhuriyet'in neyi varsa kurucusunun aklında ne varsa biz onun mirasçılarıyız. CHP bu ülkenin kurucu partisidir. Bugüne kadar varlığını devam ettirmesinin nedeni CHP'dir. CHP olmasaydı bu ülkeye şeriat gelmişti. Onları durduran bu parti ve çalışmalarıdır. Birbirimizi eleştiriyoruz, yeterince demokratik değiliz, adil değiliz ama hakkımızı yemeyelim" diye konuştu.

'DR. BEHÇET UZ'UN KURDUĞU ŞEHİRDE YAŞIYORSUNUZ'
CHP'nin ne kadar büyük bir parti olduğu ne kadar büyük roller üstlendiğini unutmayalım bu partinin çalışmaları içerisinde olalım" diyen Başkan Tugay "Sen iyi bir uzman doktordun, niye bıraktın mesleğini siyasete bulaştın belediye başkanı oldun.  Ben arka sıralarda otururken belediye başkanı olmak gibi bir düşüncem yoktu. Bir şeyin ucundan tutarım faydam olursa ne mutlu bana diye düşünüyordum. İlçe yöneticisiyken adayın kim olduğunu bakmadım adayı sevmedim desteklemem demedim. Sıradan bir üyeyken sadece onun kazanması için çabaladım. Çünkü partinin bir disiplini var. Herhangi bir milletvekilimiz hakkında, belediye başkanımız hakkında, parti üst yöneticisi hakkında, bir şey söylemedim söylemem. Bizim arkadaşlarımız bir şeyler yazıyor çiziyorlar. Birisi diyor ki doktordan belediye başkanı olur mu? Belediye başkanlığının okulu vardı da ben mi okumadım. Dr. Behçet Uz'un kurduğu yanmış yıkılmış bir şehri İzmir yaptığı yerde yaşıyorsunuz utanmanız gerekmiyor mu bunu söylerken. O'na demişler ki sen yapamazsın bunu demişler o da yaparım demiş. Bunu yaptıran yürek ve inançtır. Eğer vatanınızı seviyorsanız, şehrinizi seviyorsanız, size bir görev verildiğinin bilincindeyseniz, hele CHP gibi bir ülkeyi kurmuş halkçılığı demokrasiyi, adaleti, bilim sanatı yüceltmiş bir insanın kurduğu partinin görevlendirdiği bir insanın Atatürk partisinde görev veriliyorsa o inançla yapacaksınız" diye konuştu. 

'KİMSE BANA DELEGE O OLDU, FALANCA İŞ ALAMADI DEMESİN'
"Ben laf olsun diye değil, gerektiğinde kelle koltukta hem bu şehrin hem bu vatanın bir karış toprağında gözü olanın elini kolunu kırmak için bu göreve geldim" diyen Başkan Tugay "Bize onur lazım, şeref lazım dürüstlük lazım. Hak hukuk Adalat lazım. Oturduğum odanın her bir köşesinde Atatürk'ün resmi var. Ayın 24'ünde uğur mumcu nun öldğü kahrolası günün yıldönümü. Bu ülkede adalet olsun diye, insanlar aç kalmasın diye, falanca müteahhite değil her şey bu halka ait olsun diye canını veren insanlar için mücedale etmek zorundasınız. Bunu yaparken hiç kimse bana delege o oldu. Falanca iş alamadı demesin. O fabrikalar satılacağına biz çalıştırsaydık. Tefecilere verdikleri parayı bize iş yeri yapsaydınız. O para bu ülkede kalsaydı. Satılmadık bir şey bırakmadınız yazıklar olsun size. Küçük hesapların partisi değiliz biz. Üyelerimizin hepsi yeterli ve kaliteli insanlar. Hele hele Karşıyaka'da. Tarihimiz Cumhuriyet'le başlamıştır. Vatansız kalmış Türklerin vatanın ne olduğunu en iyi bilen insanların yaşadığı topraklar burası. O yüzden Atatürk'ün annesi burada yaşadı ve öldü. Atatürk'ü Karşıyaka gibi kimse sevemez. Bunun emareleriyle dolu bu kent. Atatürk dendiği zaman içimiz titriyor bizim. Bu duyguyu anlayan herkes kendini buna teslim ediyor. Bu toprakların medeniyetinden birazcık nasiplendiyse aklın yolu birdir. Karşıyaka Türkiye'nin en medeni en modern olduğu bir kenttir. Bin yıl geçse Karşıyaka Cumhuriyet'in kalesi olmaya devam edecektir" dedi. 

'BELEDİYE BAŞKANININ YARDIMCI OLMAYA İHTİYACI VAR'
"Ben dokuz buçuk aydır belediye başkanıyım" diyen Başkan Tugay "Daha önce ilçe yöneticiliği de yaptım. Kendi gördüğümü söylemek istiyorum. Belediye başkanı örgütün önünde bekler. Kim seçilekcekse kim başkanımız olacaksa ondan rica ediyorum. Belediye başkanına yardımcı olun. Belediye başkanının yardımcı olmaya ihtiyacı var. Saçma sapan adamlar saçma sapan şeyler söylüyor. Bin bir türlü yalan söyleniyor. İlçe örgütümün ağzını açıp bir şey söylemesini bekliyorum. Yeni seçilecek ilçe başkanımdan bunu bekliyorum. Hakkım var diye buna düşünüyorum. Bir ilçe yöneticisinin belediye başkanından ne beklediğini de biliyorum. iş isteyebilir, sıkıntısına çare olmasını, nikahını kıymasını isteyebilir. Gerektiğinde gel benim için kız iste de diyebilir. Bunlar oldu çünkü. Benim amatör spor kulübüme yardım et de diyebilir. Ama belediye başkanını anlamak ve belediye başkanın da kendini örgüte anlatma zorunluluğu var. Ama bazen imkansızın istendiğini fark etmek gerekir.

'SİZİ BU MÜCADELEDEN ALIKOYAN ŞEY NEDİR?'
"Ben ilçe yönetimimden en çok sokakta gezerken başımı öne eğdirmemesini isterim" diyen Başkan Tugay "Size ant içiyorum yaşadığım sürece başınızı öne eğdirecek bir şey yapmayacağım. Lafta değil gerçekte iktidar olmaya ramak kaldı. Cumhurbaşkanı CHP'den olmazsa bizim hatamız olur. Şu an seçim yapsak bizim adayımız kazanır. Çünkü yönetimiyorlar. Ben bu ülkedeki insanların şu andaki iktidardan bir çözüm beklediğine inanmıyorum. Anketler zaten ortada. Erdoğan yüzde 50'nin iyice altına düşmüş durumda. Partimizin en doğru adayı göstereceğini biliyorum. Genel Başkanımızın en iyi kararı vereceğini biliyoruz. Eğer belediyelerimizde yolsuzluklar, usülsüzlükler olursa, örgütümüz birbirine girerse. Seçilen örgüte karşı iç mücadelelere girersek, kışkırtmalara girer ve güven vermeyen bir parti görüntüsüne girersek o zaman bize güvenmezler. Öylesine bir akıl tutulması var ki Emin Çölaşan'ı FETÖ'cü ilan ediyorlar. Biz kendimize bakmalıyız. Bu ülkenin insanlarının bize güvenmesini sağlayacak bir duruş sergilemeliyiz. Lafta değil gerçekte yapmalıyız. Her birimize görev düşüyor. Bir ilçe yönetimi seçeceğiz, bize ne onlar çalışsın. Yok böyle bir şey. Hepimizin üzerine düşen görev ve sorumluluk yok. Bana iş vermedin diye senin iyi yaptığın şeyleri antalamayacağım. Nerede bizim Cumhuriyet inancımız. Geçen gün bir başkanımız söylüyordu. 5 yıl önce söylediği bir sözü birileri bulmuş Cumhurbaşkanına hakaretten dava açmışlar. Sizi bu mücadeleden alıkoyan şey nedir. Partiden içeri girince ben bunların grubumdan değilim diyorsanız olmuyor. Sonra sizi eyleme çağırıyorlar gitmiyorsunuz neden, çünkü onlar başka grup. Üyelerle ilçe başkanı seçmek mümkün değil. Siyasi partiler kanuna göre böyle olmak zorunda. Değiştirelim. Onun için iktidar olmak zorundayız. Sistem bu. Ama sistem buyken insanları kandıracağız diye bir şey yok" diye konuştu.

'HEKİMAN'DAKİ RUHU KARŞIYAKA'DA HİSSEDEN VAR MI?'
Samimi ve dürüst olacağız. Hekiman örneği var. 6 aday gitti biz çarşaf liste istediler. Çarşaf liste seçim yapıldı. Bir aday kazandı kalan 5 aday diğer adayı seçim boyunca yanında oldu ve yıllar yıllar sonra Hekiman'da CHP belediyeyi kazandı. Hekiman'daki ruhu Karşıyaka'da hisseden var mı? Böyle olmuyor. Kaç tane aday adayı var burada bu samimiyet var mı? Ben atamayla geldim buraya bunu biliyorum. Yol yok. Bu iradeyi göstermesi gerken insanlar adaylar. Konuşurken varız yaparken yokuz. Samimi olmak lazım. Önümüzdeki yerel seçimde belediye başkanlığının ön seçimle seçilmesi için bir kampanya başlatacağım, en başa ben imza atacağım. Artık bu samimiyetsizliği bırakalım. Ama mahalle temsilcisini seçerken de aynı şey. Öyle ben şunu şunu atadım, onlar olacak. Niye? Onlar benim yol arkadaşlarım. Biz neyiz merdiven arkadaşı mıyız? Yol arkadaşlarımı yedirmem anlayışı varsa burada gelip demokrasi nutuğu çekmeyeceksiniz. Mahalle temsilcilerini seçtiren bir yönetimi üye olarak istiyorum. Herhangi birinizi kırdıysam özür dilerim. Kendime ettiğim dua Allah Mahcup etmesin'dir. Sizden bu duayı etmenizi diliyorum, destek bekliyorum" diye konuştu.

İŞTE LİSTELER