Halil İbrahim Güler / GÜNDEME BAKIŞ Seçim tarihinin 24 Haziran olarak belirlenmesinin ardından CHP’de 2 bine yakın milletvekili aday adayı yola çıktı. CHP’liler Genel Merkez’e başvurusunu yaparken,  İzmir’den ise 106  milletvekili aday adaylığı için müracaatta bulundu. 48 kişi birinci,  52 kişi ise ikinci bölgeden aday adayı oldu. 6 aday adayı ise bölge belirtmedi.

Milletvekili aday adayı olmak için kamu kuruluşları ve partide faal olarak görev yapan 5 kişi görevinden istifa etti. Bornova İlçe Başkanlığı’ndan istifa eden Nevzat Kavalar, Ödemiş İlçe Başkanlığı’ndan istifa eden Mehmet Birlik milletvekili olmak için yola çıktı. DİSK Genel Başkanı Kani Beko, İzmir Baro Başkan Aydın Özcan istifalarını vererek yola çıktı. Memur olan ve daha önce de İzmir’de milletvekili aday adayı olan Ali Kemal Elitaş, bir kez yarışa dahil oldu. Halen İzmir Milletvekili olan Zekeriya Temizel, ise aday adaylığı başvurusu için Ankara’ya müracaat etmedi. 

İşte CHP Milletvekili aday adayları: 

Abdullah Cistir, Ahmet Mete Hacaroğlu, Tuncay Özkan, Ali Yiğit, Hıdır Uludağ, Altan İnanç, Aynur Tartan, Ayten Karadağ, Aytül Tokgözlü, Bedri Serter, Berrin Gürcay Dilekçi, Cemal Kerim Mehmethanoğlu, Cengiz Ülgüdür, Ednan Arslan, Emin Kılıç, Ergin Demir, Erkan Acar, Filiz Büyükkeçeci, Gülseli Saatlı, Gürsel Özgür, Halil Özgür Kaplan, Hasan Nebih, Kazım Umdular, Mehmet Şakir Başak, Muharrem Dayanç, Musin Kaya, Musin Kurt, Murat Bakan, Murat Demirkıran, Musa Çam, Nilay Kökkılınç, Nusret Doğan Albayrak, Onur Utkan İlçi, Ömer Bayram, Özcan Purçu, Özgün Utku, Recep Can, Safiye Zengin, Sefer İpekli, Seniye Nazik Işık, Şehrazat Mercan, Şehri Tuğcular, Turgay Bozoğlu, Umut Tekin, Ulvi Puğ, Yaşar Yetkin, Yolcu Bilginç, Zekiya Seda Dönmez,