GÜNDEME BAKIŞ – AK Parti’nin İzmir milletvekili listesi açıklandı. 2015 genel seçimlerinde olduğu Başbakan Binali Yıldırım, İzmir’den aday oldu. Birinci bölgede ikinci sırayı Mahmut Atilla Kaya aldı. 

AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı sürpriz bir şekilde İzmir’den aday gösterildi. AK Parti de CHP gibi roman bir aday gösterdi. Cemal Bekle birinci bölge dördüncü sıradan aday gösterildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti eski Grup Başkanvekili Bilal Doğan ise beşinci sırada yer aldı. Altıncı sırada ise ikinci bölgede temayül şampiyonu olan Emre Cemil Ayvalı yer aldı. 1. Bölgeden Aday Adayı olan ünlü türkücü İbrahim Tatlıses söylentilerin aksine yine aday gösterilmedi.

İKİNCİ BÖLGEDE FUTBOLCU ALPAY SÜRPRİZİ
AK Parti’nin ikinci bölgede liste başı Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ aldı. İkinci sırada ise futbolcu Alpay Özalan yer aldı. Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır listeye üçüncü sıradan girdi.  Dördüncü sırada ise uzun süre Kemalpaşa İlçe Başkanlığı yapan Yaşar Kırkpınar listeye girdi. Eski İl Başkan Yardımcısı Melek Eroğlu ise beşinci sırada olması dikkat çekti.