Halil İbrahim Güler / GÜNDEME BAKIŞ- İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in CHP’li milletvekillerine bölgeyle ilgili yaptığı sunuma davet edilmemelerine tepki gösterdi.

TOPRAK SAHİPLERİ DE ÇAĞRILMASI GEREKİYORDU
Toplantıya toprak sahiplerinin de çağrılması gerektiğini kaydeden Karabulut, “Gönül isterdi ki o toplantının içerisinde keşke biz de olsaydık. Görüşemediğimiz bazı CHP’li milletvekillerine 5 nesil bu toprakta yaşayan vatandaşlar olarak anlatabilseydik. Bu konuda kırıldık. Büyükşehir Belediyesi’nin bugün kadar verdiği sözleri tutacağına hep inandık. Bugün yine inanıyoruz ama bu toplantıda bizlerin de içerisinde olması gerekiyorduk. Çünkü İnciraltı’nın yüzde 99’u şahıs mülkiyeti olan biz ‘Has İzmirlilerin’ yeridir. Neden böyle diyorum; İnciraltı’yı bugüne kadar koruyan kollayan biziz. Bu toplantının içi bizimle ilgiliyse orda bu durumu izah etme fırsatı verilmesi gerekiyordu” dedi.

İKİ KAT KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL
Karabulut konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Aldığımız duyumlar doğrultusunda Tunç Bey, Aziz Bey’in planlarından bahsetmiş. 2013 yılında yeter ki EXPO süreci zarar görmesin diye 08 emsal, dört kata tamam demiştik. Çünkü tartışma ortamı olmadan İzmirli kazansın diye böyle bir tutum sergilemiştik. Görüşüyoruz ki Büyükşehir’in önerilerinde iki kattan bahsedilmiş. Bugün İnciraltı toprak sahipleri olarak bunu kabul etmemiz mümkün değil. Geçen yedi yıl içerisinde dört katı içimize sindirmiş toprak sahiplerine iki katı kabul ettirmek, bugüne kadar bize verilen ceza mı ödül mü? Bunu duyduğumuzda çok üzüldük.”