Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ -  CHP Konak eski İlçe Başkanı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın yardımcısı Mehmet Şakir Başak, Gündeme Bakış’a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başak,  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun altı ay önce yapılan kurultayda delegelerin oylarıyla seçildiğini hatırlatarak, “Genel başkanı temsil eden bir ilçe başkanının genel başkanın değişmesini istemesi kadar abesti iştigal bir şey olamaz. İmza veriyorsan o koltukta oturmayacaksın. Çünkü sen genel başkanı temsil ediyorsun. Böyle bir hadsizlik olur mu?” dedi.

‘PARTİLİLİKLE BAĞDAŞMAZ, ETİK DEĞİL’
İmza vermenin de vermemenin de demokratik bir hak olduğunu vurgulayan Başak, sözlerine şöyle devam etti:

 “Biz, seçim arifesinde kurultaya gidilmesinin parti içinde ayrışmayı tetikleyeceğini düşünüyoruz. Bizim böyle bir duyarlılığımız var. Herkes özgür iradesiyle elbette imza verebilir. Ama kabullenmeyecek bir durum var. Mevcut il ve ilçe başkanları imza veriyorsa, yani istifa etmeden ‘genel başkan değişsin’ diyorlarsa bu hadsizliktir. Çünkü onlar o koltuklarda genel başkanı temsil ediyor. İlk önce istifa edecekler sonra da imza verecekler, konuşacaklar. O koltuklara kongreyle gelmiş olabilirler ancak karşılarında da kurultayla gelmiş bir genel başkan var. Hem o koltukta oturup hem imza veriyorsa bu partilikle bağdaşmaz. Samimiyet olmaz. İstifa eder, imzalarını verebilirler. Bunda sorun yok. Ama mevcut durum hiç etik değil” dedi.

SÖYLEDİKLERİ TARTIŞMALIDIR
CHP İzmir eski milletvekili ve kurultay delegesi Alaattin Yüksel’in yaptığı açıklamalara da tepki gösteren Başak, “Alaattin Bey son il kongresinde, ‘Ben kurultay delegesi olmak için başvuru yapmadım’ dedi. Eğer kendisi delege seçilmeseydi Konak’tan Zübeyde Can Polat kızımız delege seçilecekti. Kendisi savcılığa müracaat etmişti ancak partide bir tartışma olmasın diye başvurusu geri çekmişti. Alaattin Bey daha sonra, ‘Kurultay delegeliğinden istifa edeceğini’ belirtmişti ama etmedi. Onun için kendisinin delegeliği ve bu noktada söyledikleri de tartışmalıdır” dedi.