CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in ev sahipliği yaptığı geceye, CHP Örgüt ve Örgüt Yönetimlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Basınla İlişkiler ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın yanı sıra CHP İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Mahir Polat, Ednan Arslan, Tacettin Bayır, Atila Sertel, Murat Bakan ve Kani Beko katıldı.  İlçe başkanlarına teşekkür plaketlerinin sunulduğu gecede İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İlçe Belediye Başkanları, İl Yöneticileri ve İl Disiplin Kurulu Üyeleri de örgütü yalnız bırakmadı. Program öncesinde Elazığ’da yaşanan depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için saygı duruşunda bulundu.

SALICI, İZMİR’DEN DE UYUM VE UZLAŞI BEKLİYORUZ

İl örgütünü bir araya getiren programda yaptığı konuşmada Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı , Partinin iktidara yürüdüğünü, halkın umudu haline geldiğini söyleyerek “ bu dönemde kişisel egolara yer yok. İzmir’den il kongresinde uyum ve mutabakat bekliyoruz. Gurur duyduğumuz bir il başkanımız ile gurur duyduğumuz bir büyükşehir belediye başkanımız var.  İktidarımız için İzmir kongresinden uzlaşı ve uyuma ihtiyacımız var. İzmir’den bunu bekliyoruz” dedi. Salıcı konuşmasını şöyle sürdürdü;
Bugün böylesine özel bir gece düzenledikleri ve bizleri de bu geceye ortak ettikleri için il başkanımıza ve yönetimine çok teşekkür ediyorum. İzmir’de büyük başarılara imza atan bir örgütümüz var. Sizler 31 Mart’ta İzmir’den emindiniz ama örgütümüz dışında kimse Türkiye’de 11 büyükşehir belediyesini kazanacağımıza inanmamıştı. Bir televizyon programındaki hanım sunucu, Genel Başkanımız tüm bu illeri kazanacağımız söylediğinde gülmüştü. 31 Mart’tan sonra bunu söyleyenler ortadan kayboldu. Sizler İzmir’i kazanıp bir de işinizi gücünüzü bırakarak İstanbul’a yardıma koştunuz, İstanbul’da İzmir’in emeği çoktur. İstanbul’da ilk seçimi 13 bin oy farkla kazandığımızda AKP demokrasiyi kabul etseydi, ikinci seçimdeki 800 bin farkı yemezdi. Bizim ve İstanbul halkının kararlı ve adaletten yana duruşu bizlere İstanbul’u getirdi. Bu duruş CHP’ye artık iktidarı getirecek. Kimseye sen nerden geldin?Sen eski partisin, sen yeni partisin deme lüksümüz yok. Herkesi kucaklamak ve halkın bize bağladığı umudu gerçek kılmak bizim en büyük sorumluluğumuz. Bu anlamda İzmir bizim için çok önemli. İzmir’de uyumu ve birlikteliği yakalamak iktidarı yakalamak demektir. Burada çalışmalarından gurur duyduğumuz bir il başkanımız, gurur duyduğumuz bir büyükşehir belediye başkanımız var. Partimiz Çankaya gibi çok güçlü olduğumuz bir ilçede mutabakat sağladı ve tek adayla kongremizi gerçekleştirdik. İzmir’den de Çankaya da sağlanan mutabakatı görmek istiyoruz. Bu uyumu ve birlikteliği İzmir’den bekliyoruz. Bugün göreve yeni gelen ilçe başkanlarımızla, görevi devreden ilçe başkanlarımız bir arada. İşte bu bizim en büyük gücümüz.  Bu dönemde kişisel egolara, kimsenin kendini öncelemesine yer yok.
Oğuz Kaan Salıcı sözlerinin sonunda Elazığ’da meydana gelen deprem sonrasında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dilerken, tüm vatandaşlara da geçmiş olsun dileklerini sundu. Salıcı, CHP’nin tüm büyükşehir ve ilçe belediye başkanlıklarıyla bölgedeki yaraları sarmak için seferber olduğunu da söyledi.

ERKEK, İZMİR GÖZBEBEĞİMİZ
İktidarın ülkede toplumu otoriteden ve demokrasiden yana olanlar diye ikiye ayırdığını dile getiren, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek de, “Monokrasi rejiminin meşrulaştırılmaya çalışıldığını ifade etti. Erkek “ Bugün İzmir örgütümüzle ve böylesi emeğin taçlandırıldığı bir gecede sizlerle birlikte olmaktan onur duydum. Değerli arkadaşlarım, bizlerin 31 Mart ve 23 Haziran’daki demokrasi ve özgürlük isteyen tüm güçlerle birlikte verdiğimizi mücadele aslında 16 Nisan referandumunda başladı. Sonrasında adalet yürüyüşü, adalet kurultayı ve gelen demokrasi ittifaklarıyla 31 Mart baharı geldi. 16 Nisan’da Türkiye demokrasiden monokrasiye geçti OHAL döneminde anayasayı kullanarak otoriter rejimi meşrulaştırmaya çalıştılar. Toplumu otoriteden ve demokrasiden yana olanlar diye ikiye ayırdılar. Sayın Genel Başkanımızın söylediği gibi,  cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak zorundayız. Artık tek umut CHP’dir. Halka güven vermeliyiz. Biz bir olursak, iri ve diri olursak umudu gerçeğe dönüştürürüz. CHP’nin göz bebeği İzmir’de örgütümüz uyum içinde birlik içinde olursa partimizde daha güçlü olur ve halkın iktidarının önünde hiçbir güç duramaz. Bugün burada olan önceki dönem ve yeni ilçe başkanlarımıza bu birliktelikleri ve emekleri için çok teşekkür ediyorum. Sizlerle birlikte olmaktan onur duydum” dedi. 

YÜCEL, KONGRE SÜRECİMİZ İKTİDAR SÜRECİMİZDİR
Gecenin açılış konuşmasını da yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise 31 Mart’ta kazanılan başarıda ilçe başkanlarımızın hakkını teslim etmek için bu geceyi düzenledik. Bugün bizleri yalnız bırakmayan genel başkan yardımcılarımıza ve tüm katılımcılara, il yönetimim adına çok teşekkür ediyorum” dedi. Yücel şunları söyledi;
İlçe başkanlarımız canla başla ve fedakarca çalışan ilçe örgütlerinin komutanları. Huzura, demokrasiye ve barışa ihtiyacı olanların örgütlü mücadelesinin getirdiği başarıda İzmir’de görev yapmış tüm ilçe başkanlarımızın hakkının teslim edilmesi gerekir. Bu geceyi de bu hakkın teslimi için düzenledik. Huzurunuzda kongrede görevlerini devreden ve o güne kadar partisinin başarısı için emek harcayan tüm ilçe başkanlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şimdi bayrağı yeni göreve gelen ilçe başkanlarımız aldı. Onların da sorumluluğu büyük ve işleri zor ama hepsinin daima yanında olacağız. Yakında il kongremizi gerçekleştireceğiz. Tıpkı ilçe kongrelerimizde olduğu gibi bu süreçte bizi iktidara taşıyacak süreçlerden birisi olacak. CHP emperyalizmin, diktatörlüğün ve bölünmenin karşısındaki en güçlü kaledir. Yalanlarla, iftiralarla, kabadayılıkla yıkılmayacak kadar köklü ve güçlüyüz. Halkımızın bize layık gördüğü ve yolunu açtığı iktidara yürürken demokrasiden, adaletten ve hukuktan yana olan herkesle birlikte yürümekten vazgeçmeyeceğiz. Bugün bizlerle olan ve ilçe başkanlarımız için düzenlenen bu geceye katılan genel başkan yardımcılarımıza, milletvekillerimize, büyükşehir belediye başkanımıza, ilçe belediye başkanlarımıza ve il disiplin kurulumuza çok teşekkür ediyorum. 

SOYER, UYUMLU ÇALIŞIYOR VE SİNERJİ YARATIYORUZ
Yücel’in ardından konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’de birlikte çalışmaya vurgu yaparak “ İktidara yürüdüğümüz bu dönemde çok çalışmaya ama uyum içinde, yan yana çalışmaya ihtiyacımız var. İl örgütümüz belediyemizle uyum çalışıyor, ilçelerimiz uyumlu çalışıyor ve bu bir sinerji yaratıyor. Bu sinerjiyi daha da arttırmalıyız. İlçe başkanlarımızla, belediye başkanlarımızla, genel merkezimizle iktidara yürüyoruz. Uyumu kaybetmeden halkımıza hizmet ederek bize verilen güvene layık olduğumuzda, kim ne derse desin iktidar kendiliğinden gelecektir. Tüm görev yapan ilçe başkanlarımıza emekleri için saygılarımı sunuyor, teşekkür ediyorum” dedi.

ÖZKAN, KONGRELERİN KAYBEDENİ YOK
Konuşmaların ardından ilçe kongrelerinde görevi devreden ilçe başkanları ile 31 Mart seçimlerinde görevde olan tüm ilçe başkanlarına plaketleri takdim edildi. Plaket takdim töreninde kısa bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan da “ Siyasette emeklilik yok. Kongrelerimizde kazanan kaybeden yok, esas olan mücadele etmektir. İktidarı kucaklayıncaya kadar yorulmayacağınızı ve mücadeleden geri durmayacağınızı biliyorum. Sizler benim yoldaşım değil yol arkadaşımsınız. Hepinizi kutluyorum” dedi.
Konuşmacıların tamamı Elazığ ve Malatya’da deprem sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşlar için üzüntülerine dile getirerek, bölgedeki vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini sundu.
CHP İzmir İl başkanlığı tarafından düzenlenen organizasyon plaket takdimlerinin ardından çekilen toplu fotoğrafla sona erdi.