Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – CHP’den İzmir’den PM’ye giren isimler arasında en dikkat çeken isim Devrim Barış Çelik oldu. İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Tunç Soyer, eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’nun desteğini arkasına alan Çelik, il kongresinde CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’e rakip olmak için yoğun çaba harcamıştı.

ADAYIM YÜCEL DEYİNCE
İl kongresine sayılı günler kala Çelik, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Adayım Yücel” demesi üzerine adaylıktan vazgeçmişti.

PM ÜYESİ SEÇİLDİ!
Partinin mutfağında çalışan Çelik, dün yapılan PM’de Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yer aldı ve seçilmeyi başardı. Çelik’in PM’ye girmesinde Soyer’in etkisinin olduğu öğrenildi. Soyer’in Kılıçdaroğlu’na Nalbantoğlu dışında Çelik ismini de verdiği öğrenildi.

ÇELİK’TEN AÇIKLAMA
PM’ye seçilmesiyle ilgili açıklama yapan Çelik, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin 37. olağan kurultayı, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde Cumhuriyet Halk Partisi’ni 200. yüzyıla taşıyacak ve iktidar yürüyüşümüzü başlatacak olan kurultaydır. Bu kurultay, Türkiye’yi çağdaş uygarlığa ulaştırma ve onu aşma kararlılığını ortaya koyan kurultaydır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Parti Meclisi, yeni seçilen kadrolarıyla, yılmadan, usanmadan, yorulmadan bu kararlılıkla çalışacaktır. Ayrıca benim için bu kurultay, dayanışmanın, gönüllülüğün ve yoldaşlığın ne kadar kıymetli olduğunun da bir göstergesidir. Gençlik kollarında başlayıp, Çevre Sokakta yetiştiğim partimin, karar organı Parti Meclisi’ne seçilmekten onur, gurur ve mutluluk duyuyorum. Başta, kararlı tutumu ve kıymetli katkılarından dolayı Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na, seçilebilmem için çaba gösteren cefakar ve vefakar örgütüme, seçilmemi sağlayan kurultay delegelerimize ve heyecanları hiç eksilmeyen yol arkadaşlarıma müteşekkirim” dedi.