GÜNDEME BAKIŞ – AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ile CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Ekrem İmamoğlu’nun televizyon programındaki tartışmaya  İzmir damgasını vurdu. AK Parti adayı Yıldırım’ın programda “İzmir Adnan Menderes Havalimanın biz yaptık” sözleri yeni bir tartışma başlattı.

1987’DE YAPILDI!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, “Binali Yıldırım 1987 yılında açılan Adnan Menderes Havalimanını 'biz açtık' dedi” diye tweet attı. Özkan’a aynı sosyal medya platformunda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’dan yanıt geldi. Dağ, “ 10 milyon yolcu kapasiteli havalimanı 2014 yılında hizmete açıldı. 1987 yılında rahmetli Özal yaptı, 2014’te AK Parti daha modern hale getirdi. Tabi ki siz İzmir’e çok uğrayamadığınız için aradaki farkı fark edememiş olabilirsiniz” dedi.

İZMİRLİ SİYASETÇİLER TARTIŞMA SIRASINDA ATTIĞI TWEETLER İSE ŞÖYLE:
AK Parti İzmir İl Kerem Ali Sürekli: “CHP’nin İstanbul adayı PKK konusunda devamlı üstü kapalı cevaplar verdi. Ama görüyoruz ki hainlerin dağ kadrosu bu sorulara çok net bir şekilde cevap vermiş. Takdir halkımızın.  #YıldırımÇarptı”

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel: “Tespit edebildiğim kadarı ile 3 dakika içinde Ekrem İmamoğlu 3 bin 600 sözcük kullanıyor, Binali Yıldırım ise 1200 sözcüğü 3 dakikaya zorlukla sığdırıyor.Bu hız hizmete de yansır:)Konuları anlamakta, kavramakta da zorluk çeken bir aday ile vaatlerini sıralarken inancı ses tonundan, beden diline kadar her şeyi İle ikna eden bir aday. En az 15 kez konuşan adayın sözünü kesen bir aday.Takdir halkımızın.”

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır: “#İstanbulunUmuduİmamoğlu Binali Yıldırım, Erdoğan'ın izini takip ederek,  "1987'de Özal döneminde açılan Adnan Menderes Havalimanı için, 'Biz yaptık' " dedi.

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat: “Sayıştay raporunu okumadan ahkam kesen bir aday... Binali Yıldırım: Bu veri kopyalama işi bir FETÖ taktiğidir. Ekrem İmamoğlu: FETÖ uygulamalarının nasıl olduğunu ben bilmem. Tecrübem yok.  “Vatandaşa diyorsun ki senin 20 liranın 5 lirası sahte. Buna kimse inanmaz. #İstanbulunUmuduİmamoğlu”

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya: “O, her zaman milletten yana oldu, milletin değerlerine her daim saygı gösterdi… Hayatı boyunca millete hizmeti sevda bildi, kendisini bu necip millete adadı... İstanbul'a yakışan, Binali Başkan!”

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter: “Herşey çok güzel olacak. #İstanbulunUmuduİmamoğlu”

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: “Şu ana kadar ki Binali Yıldırım'ın sorulara verdiği cevabın özeti: #YOK :)))”CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır: “Binali Yıldırım Sayıştay Raporunu okumadığını itiraf ediyor...  Programın özeti...”

AK Parti İl Gençlik Kolu Başkanı Eyüp Kadir İnan: “Basit bir yalancı olduğunu bir kez daha tüm Türkiye’ye gösterdi. Tek kendini akıllı sanan, tüm herkesi aptal yerine koymaya çalışan ekrandaki yalancı”