GÜNDEME BAKIŞ - Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, 2020 yılının bütçeyi tam olarak kullanacakların bir yıl olduğunu söyledi. Yapılan son bir araştırmada insanların yüzde 72'’inin pazarlardan alışveriş yaptığı sonucunun çıktığını hatırlatan Başkan İduğ, “Pazarların sayısını artıran bir çalışma yapacağız. Naldöken’de bir pazar yeri ve üstüne de düğün salonu yapacağız. Zafer Mahallesi’nde bir düğün salonu ve pazar yeri projesini hayata geçireceğiz.  Beklemeye tahammülümüz yok. Yapacağımız dediğimiz her projeyi yapacağız. Yapmazsak güven kaybederiz” dedi.

10 BİN ÖĞRENCİ YARARLANACAK! 200 MİLYON TL KASADA KALDI
Cumhuriyet Meydanı’nda bir binayı satın aldıklarını ve bu binaya belediyeye ait dershaneyi taşınacaklarını açıklayan Başkan İduğ, buruda 36 sınıf olacağını ve 10 bin öğrenciye destek olacaklarını belirtti. İduğ, “Asıl amacımız Bornova’da kurumları birbirine yaklaştırmak. İlçe emniyet müdürlüğümüzü Bornova merkezdeki binamızın üç katına yerleştireceğiz. Kurumların birbirine yaklaşması önemli. İZTO ve EBSO’nun şubelerini Bornova Meydanda hizmet verecek. 200 milyonluk belediye hizmet binası projemiz vardı. Şehir stadının içine yapılacaktı. Belediye hizmet binası yapılmalı ama öncelikli değil. Paranız varsa yaparsanız. 200 milyon hizmet binamızı harcadığımızda paramız kalmaz. Hizmet yapamam. Beledi binamızın arkasındaki İş Bankası binasını satın aldık. Binamızın bitişiğinde Telekom binasını kiraladık. Dışarıdaki tüm müdürlükleri bu iki binaya taşıyarak kampus belediye noktasına getirdik. 200 milyon TL kasada kaldı. Araç kiralama yerine satın almayı tercih etti. Bu da kasamızda 300 milyon TL kalması anlamına geliyor. Bizden sonra gelecek olanlar hizmet binasını yapabilir ama beş yıllık süreçte yapılmayacak” dedi.

ARKA SOKAKLARDAN İTİBAREN KREŞLER AÇACAĞIZ
2020’de taziye evleri ve kreşler açacaklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “Arka sokaklardan itibaren kreşler açacağız. Bu konuyu önemsiyoruz.  Taziye evlerini kiralama sistemiyle artıracağız.  4 tane var 15’e kadar çıkacak. Kreş sayını artırıyoruz. Gelir getirici enstrümana ihtiyaç var. 5 öğretmen 5 de gönüllü anne. Birçok iş yapmak isteyen evde oturan emeklilik hayatında ne yapabilirim diyen gönüllü var. Böyle bir talepte bulunacağım. Gönüllü annelere ihtiyaç var.

Adayken, ‘Özkanlar projesini açabilecek misiniz?’ diye sorulmuştu. Ben de olumlu yanıt vermiştim. Bu projeyi hayata geçirdik. Cumartesi seze pazarının cirosu 3 milyon TL. Perşembe sosyete pazarı geliyor. Özkanlar Pazarı hep açık kalacak. Burası Bornova. Neden kalmasın? Yatırımı yaptık. Herkes memnun. Salı günleri kadın üretici pazarı olacak. 12 köyümüzün kadıların ürettiklerini ürünlerini kendi araçlarımızla Salı pazarına taşıyacağız. Onların balından peynirine kadar biz taşıyacağız. Tezgah vereceğiz. Ürünlerini satacaklar. Akşam yine evlerine bırakacağız” diye konuştu.

EN ÖNEMSEDİĞİM KONU
Başkan İduğ, en önemsediği projeyi şu sözlerle anlattı:

“Yusuf Tırpancı tribün kapatma ve amatör evi projemizi çok önemsiyorum.  Orada iki saha var. Açık tribün var. Oraya tribün yapıyoruz. 4 soyunma odası yapacağız. İzmir’de 9 bin maç oynanıyor. Amatör maç. 4 bini Bornova’da oynanıyor. Bunu 6 bine taşıyacağız. Bornova bir müsabaka yeri olacak. Altay ve Altınordu maçlarını Bornova’da oynayacak”

MODEL OLMASINI ARZU ETTİĞİM PROJE
“Model olmasını arzu ettiğim bir proje var” diyen Başkanı iduğ, “Herkes kapıdan çıktığında sokağını görür. Çukur, temizlik gibi olması gerekenler gözüne çarpar. Bir mıntıka ekibiyle sizden önce görüp düzeltecek bir modeli devreye soktuk. 40 kişilik ekip olacak. Halka şikayeti getirmeden hizmet etme yöntemidir. Buna başaracak bir ekibe sahibiz” dedi.

NAKİT TABLOMUZ İYİ! 12. AY KİME NE ÖDENECEK BİLİYORUM! REKABETÇİ BİR YAPI OLUŞTURDUK
Belediyenin nakit akış tablosunun gayet iyi olduğunu, 2020’nin 12. Ayında ödenecek parayı bildiğini vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “Gelir kalemlerimizde artış var. 22 bin dosyamız vardı. 2 bine düşürdük 20 bini işleme koyduk. Alabileceğimizi aldık. Gider konusunda da bir rekabetçi belediye kurduk. Rekabetçi şirket gibi satın alma maliyetlerini düşürdük. 60 gün içerisinde paranızı alacaksınız şartını ortaya koyduk. Ben iş adamıyım. Bizimle çalışan bürokrat bize ayak uyduruyor. Bazı ürünlerde 100 liralık malı 25 liraya alıyoruz. Satan değil alan suçludur. ‘60 gün içerisinde paranı ödeyeceğiz’ diyoruz.

2019 yüzde 40 civarında bir karımız oldu. Tedarikçi yapısını geliştirin diyoruz. En çok rekabet konusunda bizi öne geçiren şirketlerimiz. İZBAŞ 70 liraya yaparım dediği işi bir şirket çıkıp 60 liraya yapıyor. Belediyenin parası kendi paramız. En iyi şekilde değerlendirmek lazım” dedi.

CAM TAVAN İÇERİSİNDE HİZMET EDENLERİ ÇIKARDIK! ONLARI DA DİNLİYORUZ. DONANIM VARSA İŞ VAR
Başkan İduğ, 2020’de kadrolarını genişleteceklerini, ekonomiyi iyi yürüten, projelerin istediği şekilde yapmayı istediği ekiple yürütmek istediğini belirterek, “İyi mimarlar, makine mühendisleri... Nitelikli isimleri katıyoruz. Bornova Belediyesine kendi içimizdeki değerleri çıkarmayı hedef aldık. Mimar, mühendis, yıllarca hizmet etmiş ama cam tavan içerisinde hizmet edenleri çıkardık. Ben onları da dinliyorum. Herkesin katkı koymasını hedefliyorum. 2 bin 40 kişiyle başladım. Emekli olanların yerlerine yeni isimler alıyorum. İhtiyaç varsa eleman alıyoruz. Yoksa almıyoruz. Fen İşleri’nde test ettiğim insanlar var. ‘şunu yaparım bunu yaparım’ diyor. Ama bir şey yapamıyor. Donanım varsa iş var. 2020 yılı Bornova halkının mutlu olacağı, şikayetlerin azalacağı bir yıl olacak. deneyimlerimizi paylaştığımız bir arada çalıştığımız diyalog yılı olacak” diye konuştu.

DİSİPLİNLİ ÇALIŞIRIM
Disiplin bir çalışma tarzının olduğunu belirten İduğ, “Dijital sınıf dershanesi farklı bir proje. İhtiyaçtır. Belediyenin sorumluluğu içinde olan bir proje. Altınbilezik. Talep eden firmayla iş arayanı bir araya getiriyoruz. Disiplinli çalışmaya alışmışım. Bürokratı da çalışanı da o seviyeye getirmeye uğraşıyoruz.  Elimde tespih çay içmeye gelmedim. O zaman iş yerimde otururdum. Bulunduğumuz yeri büyütmek için geldik” dedi.