AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, seçimden sonra yaptığı teşekkür ziyaretlerine Konak Mimar Kemalettin Moda Merkezi ile devam etti. Mimar Kemalettin Moda Merkezi’nde esnafları tek tek dolaşan, vatandaşların halini hatırını soran Bölünmez Çankırı, doların artışından etkilenen vatandaşların sorunlarını dinleyip not aldı.

ZOR BİR SINAVDAN GEÇİYORUZ
Dolardaki artıştan ciddi bir şekilde etkilendiklerini ileten Mimar Kemalettin Moda Merkezi esnafları, doların tavan yaptığı bir günde Bölünmez Çankırı’yı karşılarında gördükleri için hem şaşkın hem de gurur duyduklarını belirttiler. Esnafların ve vatandaşların hem iyi günde hem de kötü günde yanlarında olmaya çalıştıklarını ifade eden Bölünmez Çankırı, “Ülke olarak zor bir sınavdan geçiyoruz. Hem içeride hem de dışarıda bizimle uğraşan, bizim kötülüğümüzü isteyen çok sayıda düşmanımız var. Ancak biz necip milletimiz ile beraber bu zor günleri de atlatacağımıza sonuna kadar inanıyoruz. Kötü ev sahibinin kiracıyı ev sahibi yaptığı gibi bizde artık yerli ve milli üretime geçerek dışarında ithalatı azaltacağız. Üretim ekonomisine geçerek yerli üretimi başlatacağız. Bize en zor zamanımızda İHA’ları (İnsansız hava aracı) vermediler. Bunun üzerine biz ne yaptık. Gittik kendi yerli ve milli insansız hava araçlarımızı ürettik. İnanıyorum ki bundan sonra da dışarıya olan bağımlılığımızı azaltıp yerli ve milli ürünlerimizi piyasaya süreceğiz” dedi.

ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ
Mimar Kemalettin Moda Merkezi’ndeki tekstil firmalarının büyük bir bölümünün ihracat yaptığını ancak aynı oranda da ithalat yaptığını belirten Bölünmez Çankırı, “Yerli üretim ile ithalatı azaltıp daha çok ihracat yapmanın yollarını arayacağız. Doların ani yükselişinin en fazla etkilediği esnaflarımızdan olan Mimar Kemalettin Moda Merkezi’nde esnaflarımızın hemen hemen hepsinin şikâyetini dinledik ve not aldık. Üzerimize düşen neyse Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde gerçekleştirmeye hazırız. İçinde olduğumuz bu zor günleri liderimizin iradesi ve milletimizin gücü ile aşacağız. Buradaki esnaflarımızın gözünde bizlere olan inancı bir kez daha gördük. Onların yüzünü kara çıkartmamak adına daha çok çalışacağız. Esnafımızın sıkıntılı gününde onların yanında olup onlarla dertleşmek bizlere de güç kaynağı ve motivasyon oldu” diye konuştu.

HDP’DEN AK PARTİ’YE GEÇTİLER
Mimar Kemalettin Moda Merkezi ziyaretinin ardından AK Parti Konak İlçe Başkanlığı’na geçen Bölünmez Çankırı, burada 50 kişilik bir grubun HDP’den AK Parti’ye geçiş törenine katıldı. Törende konuşan Bölünmez Çankırı, ülkenin birlik ve beraberliğine olan inançlarının sonsuza kadar devam edeceğini belirterek, “AK Parti olarak hiç kimseye dil, din, ırk ve mezhep ayrımı gözetmeksizin yaklaşıyoruz. HDP’den gerçekleri görerek AK Parti’ye geçen kardeşlerimize bizimle birlikte oldukları için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş’ın partiye katılım sürecini yakından takip etmesi ve gereken adımları atması ile Cibar ve Haylaz aileleri HDP’den AK Parti’ye geçiş yaptı.

GENÇLERLE SOSYAL MEDYA BULUŞMASI
Programının son bölümünü gençlere ayıran Bölünmez Çankırı, AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda AK Parti İL Gençlik Kolları mensupları ile bir araya geldi. İl Gençlik Kolları’nın haftalık olağan yönetim kurulu toplantısına katılan Bölünmez Çankırı, gençlerle tek tek ilgilenip, görüş ve önerilerini dinledi. Gençlerden aldığı geri bildirimleri not alan Bölünmez Çankırı, şunları söyledi: “AK Gençlik bizim teşkilatımızın ve ülkemizin geleceğidir. Gençlerimiz enerjileri, çabaları ve çalışkanlıklarıyla teşkilatlarımızda çok büyük bir sorumluluk üstleniyorlar. Bizler de gençlerimize elimizden geldiğince kulak verip onları dinlemeye ve anlamaya çalışıyoruz. İl toplantısında 48 bin gencimizin olduğunu öğrendim. Bu rakamı daha da arttırabiliriz. Bunu artırmanın yollarını hep birlikte bulacağız. 5 Mayıs’taki İl gençlik kolları kongresinden sonra hızlı bir başlangıç yaparak gençlerimiz seçim çalışmalarına başladılar. Alınlarının akıyla da 24 Haziran seçimlerinden başarıyla çıktılar. Belediyelerin çoğu bizde olmadığı için gençlerimiz kendi kazanım ve fedakârlıklarıyla çalışmalarına devam ediyorlar. Bugün burada olarak gençlerimizin sesine kulak veriyoruz. Gençlerimiz bizim sosyal medyada daha etkin olmamız gerektiğini söylüyor. Bizler de gençlerimizle beraber sosyal medya da etkinliğimizi artırıyor ve faaliyetlerimizi halkımızla paylaşıyoruz. Gençlerimiz ile sosyal medya buluşması yapmayı, vapurda boyoz ve çay sohbetleri yapmayı planlıyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde gençlerimiz ile birlikte oluşturduğumuz sinerjiyle çok güzel projelere imza atacağız. Bizler gençlerimize güveniyor ve destekliyoruz. Onlardan gelebilecek olan her türlü fikre açığız. Gerek sahada gerekse sosyal medya aracılığı ile gençlerimizle sürekli iletişim halinde olmaya çalışacağız.”