GÜNDEME BAKIŞ - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, bir youtube kanalında, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. İzmir’de birinci parti olmayı hedeflediğini ve bunun için çaba gösterdiğini aktaran Dağ, “İnsan kendi bölgesinde, kendi seçim bölgesinde, partisinin birinci olmasını fazlasıyla istiyor. Ben 2007’den bu yana aktif seçimlerin içindeydim. Burada birinci parti olması hep arzuladığımız bir şeydi. Olmayınca, bir de sorumluluk makamında olunca insan üzülüyor, sorumluluğu kendinde hissediyor. Daha fazlası olması için de her gün her an çabaya devam ediyoruz” dedi. 

“AK PARTİ İZMİR’DE YÜKSELİŞTE”
AK Parti’nin İzmir’de yükselişte olduğunu belirten Hamza Dağ, “AK Parti İzmir’de yükselişte. 2002’de biz yüzde 17 oy almıştık, üçüncü parti olmuştuk. İkinci parti Genç Parti olmuştu. Yüzde 34.4 sen son seçimlerde Cumhur İttifakı olarak almış olduğumuz oy, yüzde 40’a yakın bir oy aldık. Bir yükseliş var, bu yükselişi devam ettirmek istiyoruz. Bunlardan da eksikliği kendimizde görüyoruz. Daha fazla kendimizi anlatmamız lazım diye düşünüyoruz. Tabi ki rakipleri de takip ediyoruz, rakiplerin yapamadıklarını da zaman zaman burada hemşerilerimizle paylaşıyoruz. Bizim daha iyi yapacağımızı anlatıyoruz. Bir gün Allah’ın izniyle İzmir’de de daha fazla hizmet etme imkanı İzmirli hemşerilerim bizlere verecek. Ben buna inanıyorum. Çünkü İzmir’i, İzmirliyi biliyorum. Bizi, partimizi biliyorum. Niyetimizi bundan sonra daha iyi anlatacağız, sürekli anlatıyoruz, anlatmaya devam edeceğiz. Gerçekten İzmir’de yapacağımız çok iş var. Bu görevler sadece bir makama talip olma görevleri değil, o bölgeye hizmet etme derdi, tasası… Yani bizim trafikten, kentsel dönüşüme kadar çok yapmamız gereken işler var. Şu anda mevcut arkadaşların da yapması gereken işler var ama bunları her seferinde söylüyoruz, biz daha iyi yapıyoruz. Bugüne kadar örnekler de bu şekilde, daha dertli, daha heyecanlı olduğumuzu düşünüyorum. İnşallah bunu daha fazla insanımızla bir araya gelip anlatmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki seçimlerde ben bu noktada ciddi değişimler olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

“KILIÇDAROĞLU, CESARETLİ BİR SİYASETÇİ DEĞİL”
2023 Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin konuşan Hamza Dağ, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı adaylığına dair sorulan soruyu, “Kemal Bey’in 2023’te adaylığını ortaya koyacak kadar cesaretli olduğunu düşünmüyorum. Koyarsa şaşırmam ama cesaretli olduğunu düşünmüyorum. Ben Kemal Kılıçdaroğlu’nun o kadar cesaretli bir siyasetçi olduğunu düşünmüyorum” diyerek yanıtladı. 

KARŞIYAKA STADI AÇIKLAMASI
Yapımı yılan hikayesine dönen Karşıyaka Stadı’na yönelik konuşan Hamza Dağ, “İzmir’de yapılan Karşıyaka, Alsancak ve Göztepe,  3 statta da bizim, Binali Bey’in, milletvekillerimizin çok ciddi çalışmamız var. Biz Karşıyaka’ya en önce başlamıştık, dava açma işleri çok fazla oldu. Göztepe’de kulüp başkanı Mehmet Sepil de projeye sahip çıktı. Dolayısıyla yerel yönetimlerde yaşama ihtimalimiz olan sıkıntıları Göztepe’de o şekilde aştık. Sonra başlanmasına rağmen daha hızlı yürüdü. Burada AK Parti siyaseti yapan herkesin, önceki dönem vekillerimizin de, bu dönem vekillerimizin de çok ciddi o statta emeği var. Alsancak Stadında da yine bazı sorunlar yaşadık, orada da kulüpler sahip çıktı. Orayı da yüzde 90 civarına getirdik. Çim ve koltuk ihalesi yapıldı inşallah önümüzdeki süreçte hizmete alacağız. Karşıyaka duruyor, durmasının sebebini de İzmirliler iyi biliyorlar. Yerel yönetimlerin ve oradaki bölge halkının açtığı davalar. Şu anda davalar neticelendi, geri adımlar atıldı ama yine de bir takım sıkıntılara, gecikmelere yol açtı. Orayla ilgili de bir projemiz var, inşallah Bakan Bey ile beraber dolaşacağız, kulübe gideceğiz. Hem Büyükşehir Belediyesi ile hem ilçe belediyesiyle bir toplantı yapıp, orayı da bir hali yoluna koyacağız. 

“GÖZTEPE STADINI GÖRÜNCE MUTLU OLUYORUM”
Futbola ilgisi olan AK Partili Dağ, Göztepe Stadı’nın açılışına katıldığı günü, “Göztepe Stadı’nın ilk açılışını yaptığımız gün Beşiktaş maçı vardı. Ben o gün stada yürüyerek geldim. Hatta Karşıyaka’dan arkadaşlarla, vapura, feribotla Üçkuyular’a geldik, Üçkuyular’dan da stada yürüyerek gittik. Maçta Göztepe galip geldi, İlk golü de Halil Akbaba attı, kendisi benim hemşerimdir. Onun için de çok mutlu oldum. Hali de Göztepe’nin çocuğu zaten, Göztepe’nin çocuğu, Göztepe’de gol atması, bizim de o statta hasbelkader emeğimizin olması, beni ayrıca memnun etti, gururlandırdı. Stat orada 30 yıl duracak, biz bir gün siyaseti bıraksak da oradan geçince ‘Burada bizim emeğimiz, katkımız var’ diyeceğiz. Bir okuldan geçerken de, Alsancak’tan geçerken de böyle olacak. Karşıyaka da inşallah yola girdiğinde, bittiğinde böyle eserlerin insana verdiği bir gurur ve heyecan oluyor” sözleriyle anlattı. 

“İZMİRLİ BİZİ BİLİYOR”
İzmir’de AK Parti’ye oy vermeyenlerin de kendisine ilgi gösterdiği hatırlatılan Hamza Dağ, “İzmirli bizi biliyor, biz onları biliyoruz. Birbirimizi tanıyoruz. Niyetimiz çok net. 4 dönemdir bu şehrin milletvekiliyiz. Eskilerde , hiç ihtimal olmayan yaşlarda milletvekili olduk. 30’lu yaşlarda milletvekili olduk, onların evladı olarak bu görevi ifa ettik, ifa ediyoruz. Dolayısıyla birçoğuyla kardeş, birçoğuyla evlat-baba hukuku gibi bakıyorum.  Onlar da inşallah bize öyle bakıyorlar diye düşünüyorum. İnsanların oy verme sebepleri kişiden kişiye değişiyor. İdeolojik yetişmiş, ideolojisine uygun parti hangisiyse o şekilde tercihte bulunuyor. Diğeri çok iyi hizmetler yapsa da bu her partide var, bazısı da ideolojik değerlendirmiyor. Kendi hayatı var, kendi hayatına göre, geleceğine göre oy verme tercihinde bulunuyor. Zaten seçim sonuçlarını belirleyen de ortada duran kesim oluyor. İdeolojik anlamda oy tercihinde bulunan insanlar sizin iyi hizmetler yapacağınızı biliyorlar ama oy verme tercihi, ideolojik olarak hangisine yakınsa o oluyor. Bunu da söylüyorlar biz de, ‘Eyvallah’ diyoruz” dedi. 

“MECLİSTE YUMRUK ATMIŞLIĞIM VAR”
Katıldığı yayında “Mecliste yumruk atmışlığım var” diyen AK Partili Dağ, o anları, “ Vodofone Park’ta bir patlama olmuştu. Altındağ semtinde bir polisimiz şehit olmuştu, akşam aileyi ziyarete gittim. Bir gün sonra namazını kıldık, şehidi uğurlarken, hanımı da polisti, bir evlat daha bekliyorlar anladığım kadarıyla… Kucağına evladını almış, o haliyle aracın arkasından, ‘Beyim nereye gidiyorsun’ diye yalvardığını gördüm ve çok duygusal bir şeydi. Meclise gittik, HDP vekilleri, her zamanki bölücü mantıklarıyla, PKK’yla bağlantısındaki zaten inkar etmiyorlar, o söylemlerini o gün de devam ettiriyorlardı. Aslında 2 milletvekili benim eskiden de bildiğim muhafazakar milletvekilleri bunu çok yapıyordu. Kürsüye çıkıp konuşuyorlardı, ben buna dayanamadım, biraz üzerlerine gittim, onlar kaçtılar” sözleriyle anlattı. 

“2023, 2018’DEN DAHA İYİ OLACAK”
AK Parti’nin 2023 seçimlerinde, 2018 seçimlerinden daha fazla oy alacağını vurgulayan Dağ, “2023 seçimleri için AK Parti’nin bir sıkıntısı olduğunu düşünmüyorum. Pandemiden kaynaklı dünyada yaşanan küresel sıkıntı, bir dönem geçirdik, zor bir dönemdi. İnşallah yavaş yavaş geride bıraktık. Dün Almanya da sınırları açtı, Rusya daha önce kaldırmıştı. Bu yaz turizm sezonumuz iyi geçecek gibi gözüküyor. İhracat rakamları açıklandı, iyi bir gidişimiz var. Ekonomiyi iyi bir noktaya doğru götürüyoruz. Ferdi, insana dokunan işleri de inşallah bunda sonra daha çok yapacağız. 2021-2022’yi iyi bir büyümeyle bitirip, 2023 seçimlerinde çok daha iyi bir netice, yani 2018’den daha iyi bir netice alacağımızı düşünüyorum. Hem Cumhurbaşkanımızın oyu olarak hem de partimizin oyu olarak 5 yıl yetki alıyoruz. Bazen planladığınız gibi gitmiyor, tahmin etmediğiniz durumlar oluyor. Coğrafyadan kaynaklı sorunlar yaşayabiliyorsunuz. Suriye, Karabağ, Libya sizin mali ve idari politikalarınızı etkiliyor. Yaklaşık 15 aydır pandemi yaşıyoruz, bu süreci diğer ülkelerden ayrılarak geçirdiğimizi düşünüyorum. Bunu da milletimiz takdir ediyor” dedi.