GÜNDEME BAKIŞ – Gündeme Bakış, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Mustafa Özuslu’nun 8 Şubat’ta gerçekleştirilecek il kongresinde adaylığa hazırlanan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in karşısına aday çıkarmayacağını duyurmuştu.

CHP IZMIR'DE DENGELERI DEĞIŞTIRECEK GELIŞME! YÜCEL ISMINDE UZLAŞI SAĞLANDI!

PERDE ARKASINI ARAŞTIRDI!
Gündeme Bakış, bu kararın perde arkasını araştırdı. Soyer’in, geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettiği ve bu ziyarette CHP liderinin Soyer’e “Deniz Yücel” ismini verdiği öğrenildi. CHP İzmir eski İl Başkanı Nalbantoğlu’nun da CHP lideriyle makamında bir araya geldiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun, bu görüşmede Deniz Yücel ismini yeni dönemde il başkanı olarak görme istediğini kesin bir dille ifade ettiği bildirildi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN BİR İLK!
Kılıçdaroğlu bu tavrıyla da bir ilkin altına imza attı. Genel başkan olduktan sonra İzmir’deki hiçbir kongreye müdahil olmayan CHP lideri Deniz Yücel’i işaret ederek bir ilk gerçekleştirdi.

VEKİL SERTEL SEFERİHİSAR KONGRESİNDE AÇIKLAMIŞTI
CHP Seferihisar ilçe kongresinde konuşan CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile buraya gelmeden önce ziyaret ettim. Ben hiçbir ekibe bağlı değilim, sizinle ekibim. Sizden bir şey öğrenmem gerekir. Geçen dönem Deniz Yücel’e destek verdim. Şimdi ne yapacağız?’ dedim. O da bana ‘Aynen Deniz Yücel ile devam edeceğiz’ dedi. Bu Deniz Yücel’e üstten bir destek olarak algılanmamalı. Adaylar çıkar yarışır ama ben kongrede bir oyumu Deniz Yücel’e vereceğim” demişti.