GÜNDEME BAKIŞ – CHP İzmir il yönetimi; CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan ve yönetimi farklı gerekçelerle görevden aldı. CHP’li Erdoğansesizliğini bozarak şunları söyledi:

“İl başkanlığımız tarafından görevden alındığımız ile ilgili 19.03.2021 cuma günü tarafımıza yazı tebliğ edildi. Görev aldığımız ilk günden itibaren tamamen partimizin menfaati doğrultusunda, CHP’nin ilkeleri, programı, tüzüğüne uygun olarak çalışmalarımızı sürdürdük. Görevimize pandemi ile mücadele ederek başladık ve bir senelik görev süremiz boyunca yaşanan birçok olumsuz gelişmeler ile üstlerimizin bilgisi dahilinde mücadele ettik.  Mevcut yönetim olarak görev almadan önce oluşturulan meclis üye listesinin mağduriyetini yaşadık, Millet ittifakının sayısal çoğunluğu mevcutken, beraberliğin yaşanmasında payı bulunan, bazı meclis üyeleri yaşadığımız tüm olumsuzlukların başlıca sorumlularıdır.

İTİRAZ EDECEĞİZ

“5 gün itiraz süremiz var, pazartesi günü bu itiraz hakkımızı kullanacağız. Cumhuriyet Halk Partisi büyük ve güçlü bir çınardır. İl Başkanlığımızın tebligatında yer alan görevden alınmamıza dair ileri sürülen gerekçelerin detaylarını, parti içi yasal sürecin devam etmesi sebebiyle paylaşmamız doğru değildir. Her koşulda iktidara yürüdüğümüz bu önemli yolda makam, mevki, koltuk gözetmeksizin partimizin neferleri olmaya devam edeceğiz. Genel Merkezimizin aldığı ve alacağı her karara saygı duyacağız. “