GÜNDEME BAKIŞ – İzmir’le ilgili daha önce attığı tweetlerle kentte tartışma yaratan Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek, twitter hesabından İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilgili iddialarla bulundu. Gökçek, “İzmir kaynıyor, Büyükşehir Genel Sekreterlik savaşları en üst düzeyde devam ediyor. Bir tarafta mevcut genel sekreter Buğra Gökçe (Çankaya Belediyesi’nden gitme) Öte tarafta İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın desteklediği danışman Tuncay Ceylan (Kılıçdaroğlu’nun özel kalem md) Tuncay Ceylan Ankara’dan İzmir’e genel sekreter olmak için gitti. Fakat Buğra Gökçe ayaklarını sağlam basıyor. Tuncay Özkan 4 ilçe belediye başkanının tayininde etkin oldu. Şimdi de Tuncay Ceylan’ı genel sekreter yapıp İzmir Büyükşehir’de etkin hale gelmek istiyor” dedi.  

BÖYLE BİR ŞEY SÖZ KONUSU DEĞİL!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Tunç Soyer’e yakın kaynaklar Gökçek’in yazdıklarının doğruyu yansıtmadığını söyledi. Gündeme Bakış’a konuşan kaynaklar, “Böyle bir şey söz konusu değil. Gökçek, daha önceki yıllarda olduğu gibi dedikodu yapıyor. Bu da bunlardan biri” dedi.

SOYER’İN TEKLİFİYLE…

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Özel Kalem Müdürü iken, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in teklifiyle gelen Tuncay Ceylan, danışman olarak görev yapıyor.  Başkan Soyer’e en yakın isimler arasında yer alan Ceylan, aynı zamanda İZFAŞ Yönetim Kurulu'nda da görev alıyor.