Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ- CHP’de 37. Olağan Kurultay’ında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu güven tazelerken, PM’de İzmir’de kimlerin yer alacağı merak konusu oldu. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in başta olmak üzere Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ile Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’in tam destek verdiği İzmir Milletvekili Ednan Arslan, ilk olarak anahtar listeye girdi. Ardından da delegelerin desteğini alarak PM üyesi seçilmeyi başardı.  

PARTİNİN HER KADEMESİNDE GÖREV ALDI
Partinin mutfağından gelen Arslan siyaset yaşamına 2002 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları’nda başladı. 2003-2004 yıllarında CHP Narlıdere Gençlik Kolları Başkanlığı, 2005-2008 yılları arasında CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı, 2008-2010 yılları arasında CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyeliği 2010-2015 yılları arasında ise CHP Güzelbahçe İlçe Başkanlığı görevini üstlendi. 2016-2018 Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu CHP İzmir İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

İTTİFAKLA LİSTEYE GİRDİ
Partililerin yakından tanıdığı CHP’li Arslan, son genel seçim öncesi ittifakla milletvekili aday adayı oldu ve sonucunda da listeyi girmeyi başardı.

YEREL SEÇİMLERDE ÖRGÜTTEN GELMENİN GÜCÜNÜ GÖSTERDİ
Arslan, yerel seçimlerde aday belirleme noktasında örgütten gelmenin gücünü tüm parti kamuoyuna gösterdi. Arslan Karabağlar ve Güzelbahçe başta olmak üzere birkaç ilçede daha adayların belirlenmesinde etkili oldu.

AYRI BİR SORUMLULUK
Gündeme Bakış’a konuşan Arslan, “Gençlik kollarından gelenlerin örnek ve başarılı olma zorunluluğu var. Bu benim için ayrı bir sorumluluk. Ülkemizde 12 Eylül’den sonra gençliğin tanımı değişti. Partimizde siyaset yapan gençlerin, ‘ben de bu mevkilere gelebilirim’ duygusunu hissetmeleri gerekiyor. Erzincan’ın köyünde doğmuş milletvekili ardından CHP gibi bir partide PM üyesi olduysam bunu Atatürk’e borçluyum. Benden sonra gelecek olanların siyaseten yolunu açmak zorundayım. Örnek olmam şart. PM üyesi olmak hep hayalimdi. Bu hayalimi gerçekleştirdim. Çok mutluyum” dedi.

EDNAN ARSLAN KİMDİR?
Ednan Arslan, 1979 yılında Erzincan’ın Tercan İlçesi Bulmuş Köyü’nde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimlerini İzmir’de tamamlayan Arslan, 2001 yılında Pamukkale Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Sosyal yaşamda çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif görevlerde bulunan Ednan Arslan, TMMOB’a bağlı Elektrik Mühendisleri Odası ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi.