Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- Sık sık tartışmalarla gündeme gelen CHP Gaziemir’de ilçe danışma kurulu yine gergin geçti. Toplantının büyük bir bölümü basına kapalı şekilde gerçekleşti. CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan ve Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda arasında yaşanan gerginlik danışma kuruluna da yansıdı. 

ENERJİMİZİ İKTİDARLIK İÇİN HARCAMALIYIZ
Toplantının basına kapalı gerçekleşen bölünde söz alan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko birlik mesajları verdiği kaydedildi. Beko’nun, “Artık seçim süreci başladı. Az olan paramızı ve enerjimizi birbirimize harcamayalım. Bizim paramız enerjimiz varsa, mevcut siyasala karşı, toplumsal muhalefetin içerisinde demokrasi mücadelesi verenlerden yan yana omuz omuza mücadele vermeliyiz. Birleşirsek 2023 yılında halkın iktidarını kurarız” dediği öğrenildi. 

ÖRGÜTÜ DİZAYN ETMEK İSTEYEN BELEDİYE BAŞKANLARI VAR
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın ise “Danışma kurulunun amacı danışma kurullarında belediye başkanlarının hesap sorma ya da hesap verme ya da örgütü dizayn etme toplantıları değildir. Bazılarında da öyle olmuştur. Belediye başkanları örgütü dizayn ediyor. Bunu bir kere ayrı bir yere koyup, kırmızı çizgiyle çizelim. Bu toplantıda bir rapor çıkaracağız. Bu rapora göre çalışmalar nasıl gittiğini puanlayacağız. Belediye başkanları yaptıklarını halka anlatabiliyor mu? Vatandaşa kendimizi daha iyi anlatmalıyız” dediği ifade edildi. 

BİZ BÖYLE BİR PARTİYİZ 
Toplantıda Başkan Arda örgüte eleştirilerde bulunduğu belirtildi. Başkan Arda, "Geçtiğimiz süreçte yaptığımız toplantıda; toplantı bitmeden basında yer aldı. Böyle bir partiyiz. Böyle dışarıya bilgi sızdıran bir partiyiz. Burası hiç kimsenin birbirine gol attığı bir alan olmamalıdır” ifadelerini kullandığı öğrenildi.  

ÖRGÜT ARKAMDA DEĞİL
Başkan Arda'nın Emrez mahallesinde bulunan kurşun fabrikası alanın nükleer atıklardan temizlenmesi için başlattığı ve her cuma günü gerçekleştirdiği “Duran Adam” eylemini destek verilmediğini belirterek, “Eylem yapıyorum, örgüt buraya gelmiyor, 50 bin TL’lik kahvaltı dediler. Biz yalan olduğunu söyledik. Bir tane meclis üyesi neden yalanlamadı? Örgüt neden arkamda değildi” siteminde bulunduğu ifade edildi.  

İLÇE BAŞKANI GRUBU TOPLASAYDI
Gaziemir Belediyesi’nde geçtiğimiz süreçte CHP’li meclis üyelerinin grup toplantısına katılmamasına da değindiği öğrenilen Arda’nın şu ifadeleri kurduğu belirtildi:
“İki buçuk yıldır buradayız Herkes burada ne yaptığımız biliyor. 8 ay grup toplantısı yapılmadı deniliyor. Haklılar, ama grubun başkanı  ilçe başkanıdır. Grubu başkanı sizsiniz neden toplamadınız? Toplasaydınız.” 

BAŞKANLIĞI BIRAKMA NİYETİM YOK
Memleket Partisi’ne katılacak iddialarına yanıt verdiği belirtilen Arda’nın, “Ben sokaklardayım çalışıyorum. Herkes kimin ne kadar çalıştığını biliyor. Görevimin başındayım, Başkanlığı bırakmaya niyetim yok. Mücadele veriyorum. Davam olduğunda hiçbir ilçe yöneticisi yanımda olmadı” sözlerini de kaydettiği aktarıldı. 

BELEDİYEDE BENİM ÜSTÜMDE OLMASINI İSTEMİYORUM
 Başkan Arda'nım “En başından da söylemiştim. Belediyede benim emrimde çalışacak ama ilde benim üstümde olacak. Böyle bir şeyi kabul edemem. İlçe başkanına da seçim sürecinde de aynı ifadeleri kullanmıştım” dediği ifade edildi. 

NE İLK NE DE SON OLACAĞIM
Ergül’ün ise “Beni işten çıkarabilirsiniz saygı duyarım ancak sizin bir belediye başkanı olarak ilçenizden bir il yönetici olmasına sevinmeniz gerekmez mi? Bunu anlayamıyorum. Ben belediyede ne ilk ne de son çıkarılan kişi olacağım” dediği kaydedildi.

ARDA SALONU TERK ETTİ
Gaziemir Belediye Başkanı Yardımcısı İzel Zenginobuz’un konuşma sırasında “Seçim sürecinde bizi yalnız bıraktınız. Bize sahip çıkmıyorsunuz” dediği belirtildi. Ergül’ün işten çıkarılma konusu sırasında toplantıda tansiyon yükseldi. Karşılık atışmaların ardından Başkan Arda salonu terk etti. Daha sonra Zenginobuz’dan konuşmasını yarıda kesip salonu terk ettiği belirtildi. 

BELEDİYE BAŞKANI BENİM MUHATABIM 
Daha sonra söz alan Gaziemir İlçe Başkanı Özkan, “Meclis üyeleri ile belediye başkanın anlaşamamasını hiç bana yüklemeyin. Ben bir tane bile meclis üyesi seçmedim. Belediye başkanı ve genel merkezdeki yöneticiler belirledi. Ben belediye başkanında çalışan kişiler tarafında aranıp, davet edilmek istemiyorum. Benim muhatabım belediye başkanıdır. Bana bir konu aktarılacak, belediye başkanı kendisi arayıp söylemelidir. Asıl başkan ilçe etkinliklerine gelmiyor” dediği kaydedildi.