Gaziemir Belediyesi Meclis Toplantısına 2B arazi söylemleri damgasını vurdu. İlk açıklama yaparak söylemleri başlatan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Nazmi Yılmaz’dan sonra Gurup Başkanvekili Hüseyin Aslan da belgeleriyle cevap verdi. 40 yıllık sorunun çözümü için Başkan Şenol’un gerçekçi adımlar atmak yerine doğru olmayan bilgilerle oy devşirmeye çalıştığını belirten Başkanvekili Aslan, “Sarnıç’taki kardeşlerimizin sorunlarının çözümü için komisyonlar kurdurmuşuz. Çıkan sonuçları vatandaş yararına 3 kez indirimle sonuçlandırmışız.  Peşin indirimi, uzun vadeli kredi imkânı sağlamışız. Sayın Başkan Şenol’un ayağına önceki ilçe başkanımız ile birlikte iki kez gitmişiz. ‘Bu arazileri bakanlıktan size devrettirelim ancak sizde bu arazileri ücretsiz olarak göçmen kardeşlerimize verin’ demişiz. Aradan geçen süreçte bunun garantisini bize vermeyenler, belirlenen rakamları on kat indiren bizlere teşekkür edeceğine umut tacirliği yapıyor ”dedi.

ŞENOL’A SARNIÇLILAR CEVABI SANDIKTA VERECEK
Başkan Şenol’un yaptıkları ile söyledikleri arasında çelişkiler olduğunu vurgulayan AK Parti Gurup Başkanvekili Hüseyin Aslan, bu kez belgelerle söylemlere son noktayı koydu. Aslan, “2014 yılında bizleri ve vatandaşlarımızı şok eden bir olay yaşadık. Bakanlık bir miktar araziyi Gaziemir Belediyesine devretti. Başkan Şenol ve Belediye, vatandaşa o günün parasıyla metrekaresini 400TL bugünün parasıyla 1150TL’ye sattı. 18.11.2014 tarihli 2197 sayılı havale yazının arkasından 20.11.2014 tarihinde alınan encümen kararıyla yapılan işlemin belgelerine baksınlar. Bu belgeler bizde var. Peki bu insanlardan aldığınız bu kadar yüksek rakamları neyle izah edeceksiniz, yazık değilmi bu insanlara. Sebep olduğunuz, oldukça yüksek açıklanan ilk rakamların indirimi konusunda, yaptığımız mücadelede neden hiç destek olmadınız. Tabi cevap belli çözülmesin her seçimde malzeme konusu yapalım. Sarnıçlı kardeşlerimizin hafızalarında bunlar saklı. Sarnıçlı kardeşlerimiz ‘Bu ne lahana turşusu bu ne perhiz’, ‘Bu kez Başkan Şenol’a inanmadığımızı sandıkta göstereceğiz’diyor”şeklinde konuştu.

İLK RAKAMLARIN EMSALİ SİZSİNİZ
Yıllar önce ilk açıklanan yüksek rakamların düzenlenmesinde Belediyenin yaptığı 2014 yılındaki bu satışın baz alındığını belirten AK Parti Gurup Başkanvekili Hüseyin Aslan, Başkan Şenol’un emsal teşkil edecek uygulaması nedeni ile çalışmaların daha da zorlaştığını ifade etti. Aslan, “Düğümü zor da olsa biz çözdük. Vatandaşın sorunlarını çözmeye devam edeceğiz”dedi.
Resmi belgelerin gerçekleri yeteri kadar ortaya koyduğunu belirten AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Nazmi Yılmaz partililerine sakin ve sağduyulu hareket ederek bu sürecin tamamlanmasını istedi.