GÜNDEME BAKIŞ – Gaziemir Belediyesi’nde çalışan Zafer Saylan, 9 Aralık’ta işten çıkarıldı. Saylan’ın üyesi olduğu Belediye-İş Sendikası dün Gaziemir Belediyesi önünde eylem yaparak, arkadaşlarının haksız bir şekilde işte çıkarıldığını öne sürerek eylem yaptı.

SOSYAL MEDYADAN HAKARET ETTİĞİ İDDİASI
Saylan’ın, belediyeden işini yapmadığı için değil facebook adresinden Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’ya hakaret ettiği gerekçesiyle işten çıkarıldığı öğrenildi. Saylan’ın facebook hesabından, “Benim bir dönemlik adamlarla işim olmaz’, ‘Yürü anan donunu bağlasın’, ‘50 tane yakının var onlara mı güveniyon bi s… git’, ‘senin vizyonun ne ki kimi beğenmiyon’, ‘seni kim beğensin’ ‘Biz hayır demeyi işim var demeyi olmaz demeyi beceremeyen insanlarız. Yorgunluğumuz bitmez bizim’, ‘Sevmiyorum Ulan seni” şeklinde paylaşımlar yaptığı, ardından da bu paylaşımları kaldırdığı bildirildi.

İŞ BARIŞINI ZEDELEDİ
Saylan’a gönderilen ihtarnamede, “Sosyal medya paylaşım sitesi üzerinden yayınladığınız bu hakaret dolu sözlerin Anayasanın 25 ve 26’ncı maddesi ile güvence altına alınmış düşünceyi açıklama kapsamında kabulü mümkün olmayıp, iş barışını da zedelemiştir.

Bu nedenle iş akdinizin 4857 sayılı İş Kanunu’nun 25/II-b-d maddeleri gereği bildirimsiz feshine karar verilmiştir” denildi.