Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- Gaziemir Belediyesi Meclisi’nde Başkan Halil Arda ile CHP’li meclis üyesi Levent Çağlarsu arasındaki tartışma yaşandı. CHP’li Çağlarsu’nun Meclis’te “tek adam” sistemini uyguladığını ve kendisine komisyonlarda görev vermemesi eleştirisi bulunması üzerine Başkan Arda’nın cevap vermesi ilçe örgütünde tansiyonun iyice yükselmesine neden oldu. Meclis’te CHP’li üyeleri arasındaki gerginliğin ardından gözler CHP Gaziemir İlçe Örgütü’nün nasıl bir tutum sergileyeceğine çevrildi.

CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ OLMAK DEMEK YANLIŞA EVET DEMEK ANLAMINA GELMEZ
Başkan Arda ile meclis üyesi Çağlarsu arasında yaşanan tartışma ile ilgili açıklamada bulunan CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, “İl dışında olduğum için konuya tam olarak hakim değilim. Disiplin o kadar basit değil. Tutanaklara bakıp işlerim. İlçe örgütümüzle bir araya gelip konuyu değerlendireceğiz ama CHP’li meclis üyesi olmak demek, yanlışa evet demek anlamına gelmez. Ben bu düşünceye kesinlikle olmadım. Bakarız, disiplini gerektiren bur konu var mı yok? Orada başkanın ne söylediğini de bilmiyorum” dedi.

PROBLEM YOK, HER İLÇEDE OLDUĞU GİBİ 
“İlçede grup toplantılarının yapılmıyor. Başkan Arda ile örgüt arasında problem mi var?” sorusuna “Problem yok, her ilçede olduğu gibi bazı sorunlar var. Zaten 3 aydır pandemi süreci var kimse toplantı yapılmadı” dedi.

ARDA GRUP TOPLANTILARINDAN 3 GÜN ÖNCE MECLİS ÜYELERİYLE BİR ARAYA GELİYOR
Gaziemir’de Başkan Arda’nın grup toplantılarının yapılmamasıyla ilgili flaş bir iddia kulislere düştü. Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan’ın yakın çevresine grup toplantılarından 2-3 gün önce Arda’nın meclis üyeleriyle toplantı yaptığını ve kendisinin sadece alınan kararlara imza attığını ve bu tutumdan rahatsızlık olduğunu söylediği öğrenildi.