Halime Erdoğan / GÜNDEME BAKIŞ - Koronavirüsle mücadele kapsamında ilçelerde kurulan semt pazarlarının kapatılıp kapatılmaması konusu hala tartışılıyor. Hafta başında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le bir araya gelen bazı ilçe belediye başkanları pazarların kapatılmasını savunurken bazıları açık kalması gerektiğini söylemişti. Başkan Soyer ise bu konuyla ilgili daha sonra bir değerlendirme yapacaklarını ifade etmişti.

İKİ BELEDİYEDEN ÖNEMLİ HAMLE!
Gaziemir ve Bayraklı Belediyesi yenir bir adım atarak farklı günlerde kurulan tekstil pazarlarının kapatıldığını duyurdu. Bayraklı Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Bugünden itibaren semt pazarlarında gıda, temizlik ve temel ihtiyaçlar haricindeki tekstil, hırdavat, züccaciye ürün tezgahları kurulmayacak. Yamanlar, Yeni Girne ve Alparslan Mahalleri’ndeki tekstil pazarlarımız da ikinci bir karara kadar kapatılmıştır!” denildi.

BELİRSİZ SÜRE KAPATILDI
Gaziemir Belediyesi’nden yapılan açıklama ise, “İlçemizde ve merkez Pazar yerinde kurulan tüm sebze-meyve pazarları alınan sağlık önlemleri ile birlikte açılmaya devam edecektir. Cuma günleri kurulan tekstil pazarı ise belirsiz bir süre kurulmayacaktır” ifadelerine yer verildi.