GÜNDEME BAKIŞ – Özel Haber-  Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ağırlayan, yeşil ormanla mavi denizin adeta iç içe geçtiği, köylerinde tarımın yapıldığı İzmir’in Menderes ilçesi taş ocağı kurmak isteyen firmaların yeni gözdesi haline geldi. Değirmendere, Ataköy, Karakuyu, Özdere ve Gümüldür’ün ormanlık alanlarında taş ocağı kurmak için proje hazırladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ÇED için başvuran firmalar şimdi oradan gelecek haberi bekliyor. Çileme Mahallesi’nde ise taş ocağı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan “olumlu” yanıt geldi.

MENDERES’E KIYMAYIN
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, ilçenin Tahtalı Baraj Havzası’nı bünyesinde bulundurduğunu söyledi. Kayalar, bazı projelerle ilgili DSİ’nin yer altı sularını olumsuz etkileyeceği yönünde görüşü olduğunu hatırlatarak, “Menderes bir turizm cenneti. Aynı zamanda tarım alanı. Taş ocakları birçok şeye zarar verecek. Menderes’e kıymayın diyoruz. Bunun olmaması için elimizden geleni yapacağız. Çöp konusunda siyaset yapanlar bu konuda tek bir laf etmediklerini herkes görüyor. Bu durumu da hemşerilerimizin takdirine bırakıyorum” dedi.

İSTEMİYORUZ!
Özdemir Çevre Koruma Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Yetim, “Türkiye’nin tatil cenneti Özdere’yi kimse yazık etmesin. Elimizden geleni yapıyoruz. Taş ocakları devreye girerse bu kent çok şey kaybedecek” diye konuştu.