GÜNDEME BAKIŞ - Karşıyaka eski Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın, “Geçmiş dönemde belediye örgüt işlerine karışmış olabilir. Bu şekilde söylentiler var. Oradan gelen bir alışkanlık söz konusu olabilir. Ancak benim böyle bir çabam yok! Örgütün özgür iradesine saygı göstereceğim. Bu yöndeki şüphe geçmiş dönemden gelen algıdan kaynaklanıyor” sözlerine yanıt verdi.

ŞAŞKINLIKLA VE ÜZÜLEREK OKUDUM
“Karşıyaka belediye başkanının ifadelerini şaşkınlıkla üzülerek okudum” diyen Akpınar, “Geçmiş dönem de belediye örgüt işlerine karışmış olabilir bu şekilde söylentiler var’ demesini şık bulmuyorum. Bir belediye başkanı söylentilerle değil bildiği doğrular varsa onlarla konuşur. Kendisinden bir ay önce randevu talep ettim, henüz randevu vermedi. Verecek olursa bunların hepsini yüz yüze oturur iki mevkiidaş olarak konuşuruz! Beni bu işlerin içerisinde anarak cevap vermesi çok anlamsız. Ben belediye Başkanlığı görevine Cumhuriyet Halk Partisi’nin okulundan geldim. Gençlik kolu Başkanlığı’ndan, ana kademe yöneticiliğinden, basamakları teker teker çıkarak geldim. Örgütün ne olduğunu da iyi bilirim. Nasıl davranılması gerektiğini de iyi bilirim. Belediye başkanlığı dönemimde kavga kültürünü değil uzlaşı kültürünün her zaman için örgüt içerisinde olmasını yüksek sesle dile getirdim. Odada başka dışarıda başka konuşmadım. Birçok arkadaş görev aldı bir kişiyi odama çağırıp ‘örgüt içinde şöyle yap’ demedim” dedi.

HERKES KENDİNE GELSİN TOPARLANSIN!
Akpınar, sözlerine şöyle devam etti:
“Partinin ne yazık ki hayati meselesi gibi görünen delege seçimlerinde dahi bugün Cemil Bey’in yanında siyaset yapan veya görüntü vermeye çalışanlar bana gelip ‘başkanım bir emriniz var mı?’ dediğinde tek şunu söylemişimdir: ‘Benim için Karşıyaka ilçesinde üye kaydı olan her partilimiz eşittir Mahallesi’nde, apartmanında sevilen Cumhuriyet Halk Partisi’ni doğru ifade edebilecek küçük işlerle uğraşmayan iş takibi yapmayan bu işi bir çıkar olarak kullanmayan saygınlığı olan kim olursa olsun adının soyadının ne olduğu hiç önemli değil onun delege olmasını isterim’ Partinin baraj altında kaldığında gözyaşları içerisinde birbirimize sarıldığımız arkadaşlarımızla Cumhuriyet Halk Partisi’ni yeniden şaha kaldırıp iktidara gelmesi için toparlanma sürecinde görev aldım. Üzülerek görüyorum ki geçmişte partinin içerisinde bu tür sığ tartışmalar yaşandığında neler çektiğimizi hep beraber gördük! Bu anlamsız tartışmalara çok üzülmüş biri olarak şimdi yine aynı kavgaların olması, tartışmaların körüklenmesi insanı üzüyor. Böyle olmasını kesinlikle bir Cumhuriyet Halk Partili olarak da istemiyorum ve kabul etmiyorum. Herkes kendine gelsin, toparlansın. Bu işler hiç kimseye fayda sağlamaz bugün mutsuz olduklarınızla yarın mutlu olabilirsiniz yarın mutlu olacağınızı düşündüklerinizle de  eğer içinizde kavga kültürü, dedikoduya meyil varsa yine aynı duruma düşersiniz. Belediye Başkanı da kısa bir süre ilçe yönetiminde görev aldı. O süreçte ilçe başkanıyla görev değişikliği nedeniyle yaşamış olduğu fikir ayrılığında bana geldiğinde ben kendisini sakinleştirip ‘bu görevler verilir alınır hiç üzülmeye kavga etmeye gerek yok sakinliğimizi koruyalım mutlaka bir gün partimiz belli görevlerde de insanları değerlendirecektir’ diyerek düşüncelerimi paylaştım.

ESKİ DEFTERLER AÇILIYOR
“Şimdi görüyorum ki eski defterler açılarak yeni tartışma konuları yaratılıyor. Belediye başkanlığı dönemimde delege seçimleri dahil hiçbir süreçte örgüt işlerine müdahil olmadım. Kendisinin uzak kaldığı süreçte şimdi yanında yanlış bilgi verenlere dayanarak benimle ilgili fikir yürütmesin. Kafasına takılan bir şey olursa her zaman fikir alışverişinde bulunmaya hazırım. Üzülerek görüyorum ki kendisiyle hiçbir tartışma süreci yaşamama rağmen yaşamaya çalışılmasına anlam veremiyorum. Kendisiyle konuşmadan paylaşmayacağım konularla ilgili ön yargısını da anlamış değilim. Süreci üzülerek izliyorum başarılı bir süreci yaşamış arkadaşların kendi aralarında bu tür kısır çekişmelerle nedenini bilmediğimiz olaylarla kamuoyuna bu konularla gelmesinde üzüntüyle karşılıyorum”