GÜNDEME BAKIŞ- Eski Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür belediyenin satışa çıkardığı arsalar ile ilgili açıklamada bulundu. Ülgür, “ Belediye malı; Belediyemiz ilçemimizin en güzel semtindeki tören alanına cepheli ve kendi içinde büyük bir yeşil alanı ve otoparkı bulunan eski belediye lojmanlarının bulunduğu arsayı kapalı zarf usulu ihale yolu ile satışa çıkardı” dedi.

31 MİLYON TL GELİR ELDE EDİLEBİLİR
Satışla ile ilgili detay veren Ülgür, "Satış ilanı ile ilgili dilden dile bir eleştiri yürüyor ama bu konuda yazılı bir uyarı yapma görevi istemesem de  bana düştü. Bu alan imar planındaki yapılaşma hakkına göre 400 m2 ticaret 28 daire veya 32 adet 3+1 daire yapılaşma hakkına sahip.  Belediye meclisimiz uygun bulur ise ticari imar hakkı 800 m2 artı 24 daireye çıkarılabilir. Anılan bölgede 3+1 konutların bu günkü fiyatının 1 milyon 800 bin TL olduğu zeminde ticari mekanlarında m2 bedellerinin 2 milyon 500 bin 3 milyon TL olduğu bilinmektedir. Yüzde elli kat karşılığı verilse idi belediyemiz  400m2 ticari hacimden 10 milyon TL , 12 konttan da  1 milyon 750 bin TL’den 21 milyon TL, toplamda 31 milyon TL gelir elde edebilir" desi.

ÜÇ SORU SORDU
Ülgür konuyla ilgili şu soruları sordu; “En az 31 milyon TL gelir getirecek bir mülkü neden 16 milyon TL satışa çıkardınız? Neden tamamının zeminde ticaret yapmadınız? Satış işleminde Neden kapalı zarf usulu ihale yapılıyor?”