Mimar Erkut Tamay Buca Belediye Başkan adaylığını resmileştiren adımı attı. Önceki gün CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ'dan adaylık başvuru dosyasını alan Erkut Tamay bu kez dosyasını teslim etmek için ilçe başkanlığındaydı. Bir grup partiliyle birlikte adaylık dosyasını teslim eden Erkut Tamay, ' Atatürk'ün kurduğu partide, partimde, CHP'de böyle onurlu bir göreve talip olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Artık Buca için çalışma, Buca için üretme zamanı ' mesajı verdi.

BUCA, BUCA GİBİ OLACAK!
Diğer ilçelerde aday adayı arkadaşların kendi ilçelerini Norveç gibi, Barcelona gibi ya da Paris gibi yapma vaatlerini hatırlatan Erkut Tamay, 'ben Buca'yı ne Norveç gibi, ne Barcelona gibi ne de Paris gibi yapacağım. Nasıl bir Buca sorusuna cevasbım çok net. ''Buca, Buca gibi olacak''. Buca'da yaşayanların özlemle andığı o eski Buca nasılsa öyle bir Buca. İnsanların yüzlerinin güldüğü, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın ön planda olduğu, hayattan keyif alan insanların olduğu bir Buca hayalim var. Trafiği, imar sorununu, çarpık kentleşmeyi, yeşil alanın azlığını, yaşam alanlarının kalitesini bir çırpıda değiştiremezsiniz. Ama bu konuların her birine çare olacak projelerim hazır. Görev bana verilirse özlemle anılan, gıptayla bakılan eski Buca'yı el birliğiyle yeniden ayağa kaldıracağız. Buna tüm kalbimle inanıyorum' dedi.



GENÇ AMA TECRÜBELİ

2009-2014 döneminde Buca Meclis üyesi olarak İmar Komisyonu Başkanlığı, Hukuk ve denetleme Kurulu üyeliği görevlerinde bulunduğunu hatırlatan Erkut Tamay, ' yaşadığım kentin tüm dinamiklerini yerinde görme imkanım oldu. Buca'nın elini kolunu bağlayan, gücünü tüketen, onu nefes alamaz hale getiren sorunları biliyorum. Ama daha önemlisi bu sorunların çözümlerini de biliyorum. Kimse merak etmesin. Buca'nın ilacı hazır. Projelerimiz hazır' diye konuştu.

BUCA’DA DOSTLUK RÜZGARI
Erkut Tamay’ın adaylık açıklamasına katılan isimler arasında kendisi de Başkanlık yarışı içinde olan Suat Nezir de vardı. Siyasette fair play rüzgarlatını estiren Suat Nezir’e geçtiğimiz dönem Buca Meclis Grup Başkanvekili olan Hasan Sağlam da eşlik etti. Kadın ve gençlik kollarından da çok sayıda partilinin ulunduğu adaylık açıklamasına Sosyal Demokrasi Derneği İzmir Şubesi Başkanı Cengiz Onur ve Yörükler Derneği Başkanı Mehmet Gülcan da katıldı.