Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Bayındır Belediyesi’nin önünden vatandaşlara seslendi. Erdoğan, Bayındır’da tarıma dayalı organize sanayi bölgesi ve bölgede süs bitkileri sektörüne ara elemen yetiştirmek amacıyla süs bitkileri eğitim merkezi ve paketleme, depolama, araştırma geliştirme merkezi süs bitkileri konusunda fuar ve festivallerin yapılacağı bir merkezi kuracaklarını müjdeledi.  

BÜYÜK SEVİNÇ YARATTI
Erdoğan’ın açıklamaları bölgede büyük sevinç yarattı. Bayındır Belediye Başkanı AK Partili Uğur Demirezen, çok mutlu olduklarını, Bayındır’ın bu dönemde çok önemli bir yol kat edeceğini söyledi. Demirezen, “Bu projeleri ilçe başkanlığım döneminde hep dile getirdim. Milletvekillerimiz, bakanlarımızla hep istişare yaptık. Cumhurbaşkanımız ilçemize, bölgemize birden çok müjde verdi. Bayındır çiçeğin başkenti. 100 bin üzerinde büyük baş hayvanın olduğu, 310 dekar ekili arazinin bulunduğu, 5 milyon ağacının yer aldığı Türkiye ekonomisine büyük bir katkı sunan küçük bir ilçe. İlçemiz küçük ama ekonomiye verdiğimiz destek birçok büyük ilçeden daha fazla” dedi.

HÜKÜMETİMİZ HEP YANIMIZDA
17 yıldan bu yana hükümetin Bayındır’a her türlü desteği verdiğini anlatan Demirezen, “Okulumuz, hastanemiz, yolumuz’ yok dediğimizde hükümetimiz hep ilçemize, bölgemize destek oldu. Bir dediğimizi iki etmediler. Bayındır’ın bir dinamiğe ihtiyacı vardı. Tarıma dayı organize sanayi bölgesi projesi bu dinamiği sağlayacak. Ayrıca Cumhurbaşkanımız bir eğitim merkezinin kurulacağını da ifade etti. Cumhurbaşkanımız, ‘Hollanda bu tür bitkilerle yeri yerinden oynatıyor. Onlar yapıyor da biz niye yapamayalım?” dedi. Bayındır Türkiye’nin Hollanda’sı olacak. Bunu hükümetimizin desteği ile başaracağız” diye konuştu.