Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından ihaleye çıkarılan Alsancak'taki Tarihi Elektrik Fabrikası'nı, İzmir Büyükşehir Belediyesi adına Grand Plaza A.Ş 35 milyon liraya satın aldı. Tarihi Elektrik Fabrikası ihalesi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından onaylanmadı.

BÜYÜKŞEHİR’DEN TALEP GELMEDİ
Konuyla ilgili hukuki ve bürokratik engeller olduğunu kaydeden AK Parti İzmir İl Başkanı kerem Ali Sürekli, Biz hep yapıcı bir tutum sergiliyoruz. O günden bugüne kadar Büyükşehir’de AK Parti İzmir teşkilatına herhangi bir talep gelmedi” dedi.

“İZMİRLİLERİ SEVMİYORLAR, SÜREKLİ ENGELLER ÇIKARTIYORLAR”
Sürekli’nin bu açıklamalarını değerlendiren CHP İzmir Millevetili Atilla Sertel, “Geçen ihalede Büyükşehir Belediyesi neden iptal edildi? Kerem Ali Sürekli İl Başkanı olarak ‘neden ihaleyi iptal ediyorsunuz’ diye sormadı. Özelleştirme ihaleye çıktı. İhale kurullarını yerine getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi en yüksek fiyatı vererek burayı satın aldı. Neden vermediler? İzmir’i, İzmirlileri sevmiyorlar. Sürekli engelle çıkartıyorlar. Bürokratik engeller çıkartıyorlar. Kerem Ali Sürekli iyi niyetli olabilir ama Kerem Ali Sürekli’nin bu alanın alınmasına iyi niyeti de yetmez” dedi.