Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – CHP, 3 dönemdir Balçova Belediye Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Ali Çalkaya’yı yeniden aday gösterdi. Çalkaya, adaylık için ilçe seçim kuruluna başvurdu ancak Çalkaya’nın Cumhurbaşkanına hakaretten 11 ay 20 günlük cezası bulunduğu için adaylığına izin vermedi.

İL SEÇİM KURULU DA…
Çalkaya’nın itirazı ilçe seçim kurulu tarafından reddedildi. İl Seçim Kurulu da ilçe seçim kurulunun kararına uydu. Bunun üzerine Çalkaya’nın ve partinin avukatları YSK’ya başvurdu.

EĞER ÇALKAYA’NIN ADAYLIĞI…
YSK’nın en geç 2 Mart’a kadar konuyla ilgili bir karar vermesi gerekiyor. Öte yandan parti Çalkaya’nın adaylığının düşürülmesi durumunda B planını devreye sokacak.

KADIN ADAY SAYISINI ARTIRMAK İÇİN…
CHP İzmir’e Karaburun, Selçuk ve Seferihisar’da kadın aday göstermişti. Seferihisar adayı sağlık sorunlarını gerekçe göstererek adaylıktan çekilmişti. Partinin Çalkaya ile ilgili olumsuz bir karar alınması halinde burada kadın aday formülü devreye sokabileceği kaydedildi. Bu anlamda Büyükşehir Belediye meclis Üyesi Banu Gençkan’ı aday gösterebileceği belirtiliyor. İZTO eski Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Aslanoğlu’nun da isimi kulislerde sıklıkla dile getiriliyor.    

Öte yandan mevcut aday adaylarının dışında bir ismin gündeme gelebileceği ifade ediliyor,