Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir’de sokağa çıkma yasağı uygulanması gerektiğine dikkat çekerek, “İzmir’de sokağa çıkma yasağı uygulanmalı. Bunun birçok sebebi var. En öncelikli sebebi, İzmir Koronavirüs vaka sayısı yüksek bir il. Halkımız mecbur kalmadıkça sokağa çıkmaması gerektiğini anlamıyor. Bakıyorum insanlar sokaklarda, sanki normal günlük yaşam devam ediyor gibi davranıyorlar. Yollar dolu. Bu da insanların virüsü birbirine bulaştırması ihtimalinin yoğun olarak devam ettiğini gösteriyor’’ dedi.

‘’BİR KİŞİNİN İŞE GİTMESİ O HANEYİ RİSKE ATIYOR’’
Aileden bir kişinin işe gitmesinin tüm aileyi riske attığını vurgulayan Yorgancılar, ”Çalışanlar var, bir hanede uyarılar dikkate alınıyor diyelim, hane halkı kendini izole ediyor fakat evden bir kişinin işe gitmesi yine o aileyi riske ediyor. Ailenin geriye kalan bireylerinin evde olması anlamını yitiyor çünkü işe giden kişi virüsü eve getirebilir ve tüm aile enfekte olabilir. Dünyadaki örneklerine baktığımızda da koronavirüsü ile mücadele edebilmek için sokağa çıkma yasağının uygulanması gerektiğini görüyoruz. Rusya’da 1 haftaydı, 15 gün yaptılar, bugün ise sürenin 30 güne çıkartıldığı açıklandı’’ dedi.

SÜREÇTE EKONOMİYİ DEĞİL İNSAN SAĞLIĞINI KONUŞMALIYIZ!
Evden çıkmanın önüne ‘Sokağa çıkma yasağı’ ile geçilebileceğini ifade eden Ender Yorgancılar, ‘’Bizim insanımıza ‘Evden çıkma’ deniliyor ama insanlarımız yine çıkıyor. Evden çıkmanın önüne geçebilmek için sokağa çıkma yasağı uygulanmalıdır. ‘Bana bir şey olmaz’ mantığında olan insan kitlesi, konunun önemini anlayamıyor ve yapılan uyarıları dinlemiyor. Yine sokağa çıkıyor. İnsan sağlığı mı önce gelir ekonomi mi önce gelir. Şu an insan sağlığı söz konusu o yüzden ekonomiyi değil insan sağlığını konuşmalıyız. İnsan olmazsa ekonomi olmaz. Önce insan sağlığını düzeltmeliyiz ki sıra ekonomiyi konuşmaya gelsin. Olmayan insan ekonomiyi ne yapsın?’’ dedi.