Bakan Çavuşoğlu, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci ile Kemeraltı esnafını ziyaret ettikten sonra Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Merkezi olan Portekiz Sinagogu'nda Genç Liderler Buluşması'na katıldı. Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, dünyanın bir geçiş sürecinde olduğunu ve çok çetrefilli sorunların yaşandığını, hızlı değişim sayesinde çok önemli fırsatların da ortaya çıktığını söyledi. Teknolojik gelişimin büyük imkanlar sunduğuna değinen Çavuşoğlu, bilim ve teknoloji ekonomisinin ağırlık kazandığını, ekonomik gücün de batıdan doğuya, kuzeyden güneye kaydığını kaydetti.  Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin dış politikasının felsefesinin "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" anlayışına dayandığını, şimdi girişimci ve insani dış politikanın da uygulandığını aktardı. Her sorunun çözümü için çalıştıklarını anlatan Çavuşoğlu, "Bugün Suriye'deki sorunu her boyutu ile değerlendirip ona göre politika üretmezsek başarısız oluruz. Terörle mücadele, sahadaki ateşkesin korunması ve siyasi sürece doğru adamların atılması ve Suriyeli göçmenlerin artık geri dönmeye başlaması önemli konular." diye konuştu.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin bugün dünyanın her yerinde saygın bir ülke olduğuna işaret ederek, insani yaklaşımla da mazlumların, mağdurların umudu olduğunu ifade etti.  "Sizin gibi gençlerin vizyonu ve idealleriyle, İzmir ve Türkiye sevdasıyla hedeflerimize çok daha emin adımlarla başarılı şekilde ulaşacağız." diyen Çavuşoğlu, "Hiçbir sorun ve hiçbir konu bizim kontrolümüzün dışında değil. Dış politikada olsun, başka konularda olsun. İnşallah hızlı değişen ve sorunlarla birlikte geçiş sürecinde olan bir dünyada ülkemizi hedeflerine ulaştırmamız lazım." değerlendirmesinde bulundu.

'PKK DESTEKÇİLERİ LİSTELERE YERLEŞTİRİLİYOR'
İzmir'in yerel yönetimler bakımından geri kalmasının kabul edilebilir bir durum olmadığına işaret eden Çavuşoğlu, artık İzmirli vatandaşların hizmet istediğini ve Nihat Zeybekci'ye oy vereceğini söyledi. Büyük Önder Atatürk'ü değil, Atatürkçülüğün arkasına sığınarak İzmir'e hizmet vermeyenleri eleştirdiklerini söyleyen Çavuşoğlu, "İzmir'de çukurlar var demek İzmir'e hakaret değil ki. İzmir'de sorun var dediğimiz zaman 'İzmirlileri aşağılıyorsunuz diyorlar, siz Atatürk düşmanısınız' diyorlar. Ne alakan var senin Atatürk ile..." şeklinde konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'yi bölmek isteyenlerin şimdi yeni bir yöntem denediğini belirterek, şöyle devam etti:

"İzmir belediye başkanı adayının belirlenmesi tesadüf değildir. İzmir'de ve Türkiye'de HDP'nin yerleştirdiği tüm belediye meclis üyeleri bizzat PKK tarafından yerleştirilmiştir. İstanbul'da, İzmir'de, her yerde CHP üzerinden PKK, bizzat PKK destekçilerini listelere yerleştiriyor. Ama İzmirliler buna müsaade etmez. İşte böylesine garip, ilginç bir seçim yaşıyoruz."  CHP ve İYİ Partili'lere terörist demediğini ancak ne kadar hain, bölücü varsa o ittifakın içinde yer aldığını savunan Çavuşoğlu, yerel seçimlerin ülkenin geleceği açısından büyük önem taşıdığının altını çizdi.

İNAT OLARAK ADAY GÖSTERİLDİ
Nihat Zeybekci de vatanın genç şehit kanlarıyla sulandığını, bu coğrafyada hiçbir milletin böyle bir tarihe sahip olamayacağını, genç kahramanların vatana, bayrağa el uzatanların haddini bildirmeye devam edeceğini kaydetti. Yerel seçimlerle şehrin geleceğini konuştuklarını, geleceğin de gençlere ait olduğunu dile getiren Zeybekci, "21. yüzyılın İzmir'ini konuşuyoruz, yani sizin adınıza konuşuyoruz. İzmir nasıl olmalı, nasıl bir İzmir hikayesi yazmalıyız." dedi. Zeybekci, dünyanın hızla değiştiği dönemde Türkiye'nin de bu değişime ayak uydurması noktasında gayret gösterdiklerini ifade ederek, "İzmir 21. yüzyılın yeni yıldızı olacak. Ferhat dağları dele dele geliyor, bizim Şirin ne yapıyor. İzmir kanalizasyonla uğraşıyor, atık sularını körfeze veriyor. Anadolu'da standart ilçelerin bile problemi olmayan katı atıklarını dağlara dökülüyor. İzmir'de 4 gencimizden 1'i işsiz." diye konuştu.

İzmir'de bir ilçe belediye başkanının, terör örgütü ile eşdeğer hale gelmiş siyasi partinin devleti protesto eden eylemlerine katıldığını kaydeden Zeybekci, şöyle konuştu:

"2 ay önce o terör örgütünün siyasi partisi, İzmir'de uzlaşacakları adayı çıkaracaklarını söyledi. CHP adayını açıkladı, yer yerinden oynadı. Aziz Kocaoğlu, onun adaylığı söz konusu olunca Ankara'ya gitti, bir tepki ortaya koydu. Şu andaki adaya karşı 'Ben adayım.' dedi. Sebep o değilse düzeltsin. Öyle bir ortamda inat olarak aday gösterildi. O partinin il başkanı, 'Adayımız odur, biz aday çıkarmıyoruz.' dedi. Destek o kadar net."

SON DURAK KARABAĞLAR

Bakan Çavuşoğlu, İzmir programının son durağında, AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Bilal Doğan'ın Üçyol'daki Seçim Koordinasyon Merkezi'nin sembolik açılışına katıldı. Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, İzmir'e devletin yeteri kadar yatırım yapmadığı yönündeki iddialara değinerek, kendisinin milletvekili seçildiği Antalya'ya devletin 17 yılda yaptığı yatırımın 40 milyar lira olduğunu, İzmir'e ise son 6 yılda 67 milyar liralık yatırım yapıldığını kaydetti.  Antalya'ya 17 yılda yapılan yatırımın yüzde 60 daha fazlasını devletin son 6 yılda İzmir'de gerçekleştirdiğini dile getiren Çavuşoğlu, yine de İzmir'in CHP'li yerel yönetimler nedeniyle geri kaldığını söyledi.  "Biz hizmet üretiyoruz, fark burada" diyen Çavuşoğlu, "2009-2014 döneminde CHP zihniyetinin Antalya'yı geri götürmesine rağmen o kadar hizmet yapıldı." dedi.

Çavuşoğlu, Türkiye'yi bölmek isteyenlerin çukur eylemleri, Gezi Parkı odaklı olaylar veya dağlardaki teröristler ile bunu başaramadığına dikkati çekerek, "Şimdi CHP ve zillet ittifakı üzerinden adamlarını İzmir'e ve tüm şehirlere yerleştirmeye çalışıyorlar. Tıpkı PKK'ya destek veren bazılarını Meclis'e yerleştirdikleri gibi. "Şunu unutmasınlar; teröre kim destek verirse versin, devlet ondan hesap sorar, soracaktır. Kurtuluş yoktur. Önümüzdeki seçimlerde İzmirliler bu kritere göre oy verecektir. İnşallah 31 Mart'ta İzmir'de değişim başlayacak, İzmir'e güneş farklı doğacak." ifadelerini kullandı.  Konuşmanın ardından Bakan Çavuşoğlu, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci ve Bilal Doğan ile merkezin sembolik açılışını yaptı, partililerle sohbet etti. (AA)