Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- Menemen Belediyesi son meclisinde Başkanvekili AK Partili Aydın Pehlivan’a 65 milyon TL kredi yetkisi istemesine CHP grubu toplantısında "hayır" oyu verilmesi kararlaştırıldı. Ancak grup kararına karşın Hasan Ünal, Ali Aydın ve Yiğit Özge öneriye destek verdi ve öneri oyçokluğu ile kabul edildi. Bunun ardından CHP Menemen ilçe yönetimi tarafından üç isim hakkında disiplin işlemi başlatıldı.

GRUP TOPLANTISINDA SÖZLÜ TACİZE UĞRADIM
Krediye olumlu oy kullanmasında işçi ve esnafı mağdur olmaması için destek verdiğini kaydeden Yiğit Özge, partisinin grup toplantısında sözlü tacize uğradığını iddia etti. Özge, “Kredi yetkilenme öncesi bir ay önce gündeme geldi. Komisyonlarda görüşüldü. Ancak, ilçemizde işçilerin problemleri alacakları, yoğun gündem oluşturdu. Ben işçiler ve esnaftan çok fazla telefon alıyordum. Menemen’de doğdum, burada yaşıyorum. Belediyede çalışanların çoğu, arkadaşım tanıdığım dostum. Aile olarak görüştüğüm kişiler. Hatta meclis günü grup toplantısında arkadaşlarıma neden kabul oyu kullandığımı açıkladım. Grup toplantısında bu bağlamda, fiziki değil ama sözlü birçok tacizle karşılaştım. Bazı meclis üyeleri bana karşı sesini yükseltti. Herkese bu yönde düşündüğümü, fikrimin bu olduğunu kimseye saygısızlık etmediğimi söyledim. Meclisi takip eden il başkan yardımcımızda bizimle görüşüp, karamızı ret yönünde verilmesinin doğru olduğunu söylediler. Kredinin hukuka aykırı olduğunu söylediler. Bir kavram karmaşası yaşadım ve grup toplantısından ayrıldım. Grup karar defterine imza atmadım. Meclis toplantısı öncesi belediyenin önünde toplanan bir grup işçi, ‘elinizi vicdanınıza koyun’ dedi. Kimisi ‘evimin elektriği kesilmiş’ kimisi ‘kiramı veremiyorum’ dedi. Vicdanen kalbimi dinledim. Vereceğim olumlu oyun grup kararın aykırı olduğunu bile bile böyle bir karar verdi. Bu konuşmamı yaparken de Aydın Pehlivan’a destek olmadığımı bu kararı sadece işçiler için olduğunu söyledim” dedi.

CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİ CHP’Lİ BAŞKANI DÜŞÜRMEYE ÇALIŞTI
Özge geçtiğimiz süreçte, bazı partililerin grup kararına uymadığı ve bu nedenle disipline gönderilmediğini vurgulayarak, “Geçen 2020 faaliyet raporu görüşmelerinde Burada bir grup CHP’li arkadaşımız CHP’li olarak almış olduğumuz kabul grup kararına rağmen, AKP ve MHP ile birlikte hareket ederek, seçilmiş olan CHP’li belediye başkanını, başkanlıktan düşürmek amacıyla ret kararı verdiler. Bu bağlamda aynı arkadaşımız Cumhur ittifakının oylarıyla encümen üyeliklerine ve komisyon üyeliklerine seçildiler. Neden o zaman uygulanmayan disiplin süreci şuanda bize uygulanıyor anlamış değilim. Ben Cumhuriyet Halk Partilimim. Kim olursa olsun, ne olursa olsun CHP sevdasından vazgeçiremezler”  diye konuştu.

ÖNEMLİ OLAN MENEMEN’İN FAYDASI
“Tamam, siyaset yapıyoruz ama işçi ve emekçilerin üzerine siyaset yaptığımızda biraz daha vicdani düşünmemiz gerekiyor” diyen Ali Aydın şunları söyledi:
“Ben bu konuda işçinin emekçisinin, Menemenli esnafın hakkının göz ardı etmemeleri gerektiğini söyledim. Aynı şekilde grup toplantısında da aynı şekilde düşüncelerimizi söyleyerek böyle bir siyasetin yanlış olduğunu söyledik. Önemli olan Menemen’in faydasıdır.”

PARTİMİZE ZARAR VERİR
Kendileri için verilen disiplin kararının partiye zarar vereceğini ifade eden Ali Aydın, “Partimizin verdiği bir karar. Partimize çok fazla bir şey kazandıracağını düşünmüyorum, zarar verir. Çünkü orada yanlış yapıldığını düşünüyoruz. Bin 500 işçiyi karşımıza alıp, konuşsak hepsi ‘Allah razı olsun’ diyecek. Her türlü karara saygılıyız” dedi.

PARTİMİZDEN 3 FİREYİ BULMALARINI İSTEDİK, 18 MECLİS ÜYESİ ZAN ALTINDA KALIYOR
Aydın konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Başkanvekilliği seçiminde üç tane fire verdik. İlçe başkanlığımız beni ve arkadaşlarımızı disipline verildiği yönünde bir paylaşımda bulundu. Yapılan açıklamada başkanvekili seçimlerine değinilmiş. Ben CHP’li arkadaşımıza oy vermediğime dair yüzde 100 değil, yüzde 10 ihtimal varsa, meclis üyeliğinden istifa ederim. Başkanvekili seçiminde bir oy da benim ismime verilmişti. Biz de il ve ilçe başkanlığı bu konuda bir çalışma yapar, o kişileri açıklar diye ama olmadı. Yani 18 meclis üyesini zan altında bırakmazlar. Bu beni rahatsız ediyor.”