GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediyesi salgın nedeniyle yoğun bir çalışma temposunda olan sağlık çalışanlarının daha iyi koşullarda dinlenmesi için İzmir’de bir yurt ve otel kiraladı. Balçova’da kiralanan yurtta  Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanlarının kalması planlandı.

DEÜ’DEN AÇIKLAMA
Dokuz Eylül Üniversitesi’nden konuyla ilgili bir açıklama geldi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bölgesel hizmet sunan üniversite hastanemiz, insan hayatını doğrudan tehdit eden COVİD-19(Corona Virüs) salgınına karşı her türlü hazırlığı tamamlamış olup, özellikle sağlık hizmetlerinin sunumuna ve sağlık çalışanlarına yönelik tedbirlerini almıştır. Sağlık çalışmalarımızın da güvenli ortamda bulunmalarına ve işlerini yönetebilmelerine yönelik her türlü destek kendi öz kaynaklarımızca verilmektedir. Pandemi polikliniklerinde her daim büyük bir özveriyle çalışan değerli sağlık personelimizin tüm ihtiyaçları göz önüne alınarak, Üniversite Rektörlüğümüz tarafından Hastane Başhekimliğimizce, çalışanlarımıza yönelik her türlü olanak koordineli şekilde sağlanmaktadır. Bu kapsamda, Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde sağlık çalışanlarımıza yönelik konaklama alanları tahsis edilmiştir. Buna ek olarak Üniversite Rektörlüğümüz tarafından Otel Dokuz Eylül tüm sağlık çalışanlarımızın konaklaması için tahsis edilmiş olup, üniversitemiz kendi öz kaynaklarıyla her türlü gerekli hizmetleri değerli sağlık Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde sağlık çalışanlarımıza yönelik konaklama alanları tahsis edilmiştir. Buna ek olarak Üniversite Rektörlüğümüz tarafından Otel Dokuz Eylül tüm sağlık çalışanlarımızın konaklaması için tahsis edilmiş olup, üniversitemiz kendi öz kaynaklarıyla her türlü gerekli hizmetleri değerli sağlık çalışanlarımıza sağlanmaktadır. Özellikle bunun altını önemle çizmek istiyoruz”

EKSİK BULUNMUYOR!
Bu noktada ulusal sağlık politikalarımıza bağlı kalarak çalışmalarını yürüten üniversite hastanemizde, sağlık hizmetlerinin sunumuna ve sağlık politikalarımıza bağlı kalarak çalışmalarını yürüten üniversite hastanemizde, sağlık hizmetlerinin sunumuna ve sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarına ilişkin herhangi bir eksiklik bulunmamaktadır. Büyükşehir belediyesi başta olmak üzere başka hiçbir kurumdan konaklama talebimiz de olmamıştır”