İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve 1. bölge 1. sıra milletvekili adayı Müsavat Dervişoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu’nu ardından da Ege Ordulular Derneği Kültür ve Dayanışma Derneği ziyaret etti. Menderes’te esnafı gezdi, vatandaşlarla bir araya geldi.



BU SEFER OY İSTEMEYE GELDİM
Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu’nu ziyaretinde konuşan Dervişoğlu, “İzmir’de de uzun süre il başkanlığı yaptım. Kazanılamayacak seçimlere talip oldum. 2009’da Büyükşehir Belediye Başkanlığına adayı, 2011 yılında milletvekili adayı olduğumda da sizleri ziyarete geldim.  Hemşehrilerime görüş ve düşüncelerimi anlattım. Hiç oy istemedim. Her geldiğimde hayır duası istedim. Bu kent için neler üretebileceğimizi, uygulayabileceğimizi, iş yaratma ve yürütme kabiliyetimizin olduğunu hep anlatmaya çalıştım. Ama Karadenizli hemşehrilerime ‘alın da beni şuraya taşıyın’ hiç demedim. İzmir’de yaşayan Karadenizliler kentin kültüre renk veren, kültürünü şekillendiren, kültürünün yaşatılmasını arzulayan ve o kültürü hem yüceltip hem koruyan bir topluluk. Biz kendi topraklarımızdan kopmayan bir topluluğuz ama yaşadığımız toprağın da bize bahşettiklerinin hakkını veririz.  Bu sefer sizlerden oy istemeye geldim. Çünkü aday listelerine baktığımızda milletvekili olması muhtemel tek Karadenizli benim. Burada hemşehrilerimin bana sahip çıktığını göstermek gibi bir mecburiyetim var. Sizlerin de benim önümü açmak gibi bir sorumluluğunuz var. ‘Buranın Karadenizlileri benim arkamda’ demek istiyorum. Bu hakkın tarafımdan kullanılması konusunda sorumluluk duygusuyla hareket edeceğinize inanıyorum” dedi. 

GENÇLERİN UMUTLARI AZALIYOR
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, Türkiye’nin ekonomisinin bozuk olduğunu, sosyal nizamı tehdit eden bir takım olaylar yaşandığını, gençlerin geleceklerine dair umutlarının her geçen gün azaldığını vurguladı. Dervişoğlu, “Yanlış politikalar yüzünden tarlalar ekilmez oldu. Biz Karadenizliyiz, fındığın ne olduğunu biliriz. Fındık üreticisi zor durumda. Çocukluk günlerimizdeki bolluktan şimdi eser yok.  Artık bu gidişata ‘dur’ demek gerekiyor, bu anlamda da siz hemşehrilerime önemli görevler düşüyor” dedi.



LİSTELERDEKİ TEK KARADENİZLİ DERVİŞOĞLU
Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Aydın Özyar ise, milletvekili aday listelerinde seçilebilecek noktadan tek adayın Müsavat Dervişoğlu olduğunu söyledi. Özyar, “Bizler CHP ve AK Parti’nin yetkililerine taleplerimizi ilettik ancak listelerin seçilebilecek noktasında maalesef Karadenizli yer almadı. İYİ Parti İzmir Milletvekili adayı Dervişoğlu’nu biz Karadenizliler olarak iyi tanır ve biliriz. Bizleri temsil edecek bir kişinin TBMM’de yer almasını arzularız” dedi. 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve 1. bölge 1. sıra milletvekili adayı Dervişoğlu, daha sonra Menderes’te faaliyet gösteren Ege Ordulular Derneği Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Artçı’yı ziyaret etti. Bu ziyaretin ardından Dervişoğlu, Menderesli hemşehrileriyle bir araya geldi, esnafı gezdi.