Foça Belediye Başkan Adayı Fatih Gürbüz'ü sadece CHP'nin adayı olarak görmediğini belirten Müsavat Dervişoğlu, "CHP'li adaylarımızı desteklemek üzere sahada dolaşıyoruz. CHP'nin sözcüleri de İYİ Parti'nin adaylarını desteklemek üzere Türkiye genelinde büyük bir emek ve gayret sarf ediyor. Bugün burada CHP'li bir adayı desteklemek üzere bulunuyorum. Ancak... O, bana göre sadece Cumhuriyet Halk Partisi'nin değil, aynı zamanda İYİ Parti'nin de belediye başkan adayıdır. Fatih Gürbüz sadece Millet İttifakı'nın da adayı değildir. Foça ittifakının adayıdır. İzmir ittifakının adayıdır. O sebeple yanında saf tutmayı bir şeref addediyorum" dedi. 

"BİZİ  MİLLET BİR ARAYA GETİRDİ" 
İYİ Parti ile CHP'nin gerçekleştirdiği ittifakın milletin talimatıyla kurulduğunu belirten Müsavat Dervişoğlu, "Millet İttifakı'nın vücut bulmasına katkı sağladığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkürlerimi ve tebriklerimi bildiriyorum. Çünkü bizim ittifakımız başkalarının gerçekleştirdiği diğer ittifaklara benzemiyor. Birileri birilerini bir araya getirdi. Ama... CHP ile İYİ Parti'yi bir araya Millet getirdi. Siz emrettiniz, biz ittifak yaptık. Onun için her birinizin parti teşkilat kademeleri kadar bu birliktelikte emeği var" diyerek Foçalıları Millet İttifakı'na sahip çıkmaya çağırdı. 

"FOÇALI BU LİSANDAN BIKTI"
Bir zamanlar vatandaşın siyasetçileri sorguladığını anlatan Müsavat Dervişoğlu, şöyle konuştu: "Vatandaş, karşısındaki bakan da olsa, milletvekili de olsa, yapılan işlerin, bekledikleri hizmetlerin hesabını siyasetçiden sorabiliyordu. Şimdilerde ise siyasetçiye dokunulmuyor. Siyasetçiye hesap sorulamıyor. Siyasetçiye sen dünden bugüne ülkeyi bu duruma getirdin diye sitem edilemiyor. Hatta bunu sadece vatandaşlarımız değil, muhalefet partilerinin liderleri bile yapamıyor. Bu durum Türkiye'ye yakışmıyor. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bir eleştiri dile getirdiğinde, adı 'Bay Kemal' oluyor. Sayın Meral Akşener bir eleştiri sarf ettiğinde adı 'O kadın' oluyor. Bu üslup Türkiye'ye yakışmıyor. Gerenköylü, Foçalı, İzmirli artık bu hakaret, husumet, hamaset lisanından bıktı; İzmir'ce konuşulmasını istiyor. Bu ülkenin kutuplaşmasını değil, kucaklaşmasını istiyor. Ve Foçalı, Gerenköylü çiftçilerimiz toprağa düşürdüğü terin karşılığını istiyor"

"BİZİ EKONOMİK SORUNLARI KONUŞMAKTAN ALIKOYMAYA ÇALIŞIYORLAR"
İktidarın "beka" söylemine değinerek, Millet İttifakı'nın aslı astarı olmayan iftiralara maruz kaldığını söyleyen Dervişoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye etrafında ateş yanan bir coğrafyadır. Bu coğrafyada ülkeyi doğru yönetmeyi beceremezseniz, bir takım sıkıntılarla karşı karşıya kalmanız da kaçınılmaz olur. CHP ve İYİ Parti'nin bazı çete ve örgütlerle işbirliği olduğunu ifade ediyorlar. Bizi ekonomik sorunları konuşmaktan alıkoymak istiyorlar. Attıkları iftiralara cevap verdirerek bize zaman kaybettirmeye çalışıyorlar. Çete ve örgüt denildiğinde Foça'daki vatandaşın aklına iki tanesi geliyor; birisi bahse konu olan bölücü örgüt, diğeri de bu hükümetin yarattığı boşluğu doldurmuş, paralel bir devlet yapısı oluşturmaya çalışan, Fetö diye tabir edilen o örgüt tipidir"  

"MEGRİ MEGRİ DİYE AĞLAŞMADIK"
İYİ Parti ile CHP'nin bir takım örgütlerle irtibatı olduğuna yönelik iddialara Foça'dan yanıt veren Dervişoğlu, "Bizim nerede kiminle irtibatımız varsa, vatandaşın gözünün önünde cereyan eder. Biz hiç kimseyle Oslo'da pazarlık yapmadık, Dolmabahçe'de müzakere yapmadık, silahlarıyla beraber hiçbir teröristi sınırdan geçirerek Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde konuşlandırmadık. Büyük büyük toplantılar yapıp Barzani ile Şivan Perver'i yanımıza alıp megri megri diye de ağlaşmadık. Devletin en yetkili bakanlarından birisi,  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ile ilgili 'Ankara'yı parsel parsel sattı' dedi. Allah rızası için, siz Aziz Kocaoğlu'nun İzmir'in bir çakıl taşını birine peşkeş çektiğini gördünüz mü? Sayın Aziz Kocaoğlu ağabeyimiz İzmir'i 15 sene yönetti, siz adam gibi adam olan Aziz Kocaoğlu'nun yönettiği İzmir'de bir beka tehlikesi gördünüz mü? Beka tehdidi vardır. Bu coğrafya riskli bir coğrafyadır ama beka tehdidinin müsebbibi 17 seneden beri bu ülkeyi yönetenlerdir" diye konuştu.