GÜNDEME BAKIŞ – Merkez üssü Manisa Kırkağaç olan bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 5.1, AFAD 4.8 olarak açıkladı.  

AKHİSAR DEPREMİNİN NEDENİ KIRKAĞAÇ FAYI!
Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, geçtiğimiz hafta Akhisar’da meydana gelen depremin Kırkağaç fayında gerçekleştiğini açıkladı. Sözbilir, “5.1 artçı olmazdı. Eğer 4.8 ise bu artçı sınıfına girebilir. Sınırda bir deprem. Akhisar’da kırılan fayın Kırkağaç fayından oluştuğunu ortaya çıkardık. Aynı fay üzerinde gerçekleşiyor. O faya (Akhisar) sıçraması anlamında benzer depremler olabilir. Kırkağaç fayı 6.9’a kadar bir deprem üretebilir.

5.4 ile kırılma gerçekleşti. Bin artçı oldu. Çok yeni oldu. Bakmak gerekiyor. Kırkağaç birçok faydan oluşuyor. Parçalar birbirlerini tetikleyebilir. Akhisar depreminin ardından binin üzerinde deprem meydana geldib bu bir deprem fırtınasıydı. Can ve mal kaybına neden olacak depremler değil. 5.4 büyüklüğündeki depremde hasar görmüş binalar varsa biraz daha hasar alabilir” dedi.