GÜNDEME BAKIŞ – CHP İzmir il kongresinde blok liste veto yedi. Bazı ilçe başkanları divan başkanlığına kongrenin blok listeyle yapılması için öneride bulundu. Divan Başkanı Gülizer Biçer Karaca, öneriyle ilgili bir lehte bir aleyhte konuşmacının kürsüye gelebileceğini belirtti. Alehte konuşma için CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, kürsüye çıktı.  

NEDEN ENGELLİYORSUNUZ?
Bayır, “Bir konuda hemfikiriz. CHP’nin yapılacak ilk genel seçimlerde mutlaka iktadarın olacağı konusunda hemfikiriz. Bu partiye emek vermiş ak saçlı arkadaşlarımız, partiye emek vermek istediklerini il yönetim kurulu, il disiplin kurulu üyesi ve kurultay delegesi olmak istediklerini söylüyor. 37 yıldır aktif siyaset yapan biri olarak diyorum ki çarşaf liste birleştirir blok liste ayrıştırır. Blok listenin en fazla zararı seçilecek il başkanına ve genel merkez yöneticilerine olur. 655 delegesi olan İzmir listelerde yer bulabilecek arkadaş sayısı 95. Ama arkadaşlar örgütün kantarına çıkmak istiyor. Neden engelliyorsunuz? Biz bu kongreden birleşerek çıkacağız. İktidar yürüyen bir partinin İzmir gibi CHP’lilerin gözünün olduğu kongrede liste seçimi çarşaf listeyle yapılmalıdır” dedi.

LEHTE KİMSE KONUŞMADI!
Önergenin lehinde ise kimse konuşmadı. Yapılan oylamada blok listeye evet diyenlerin sayısı iki elin parmaklarını geçmezken, delegelerin çoğunluğu ret oyu verdi.

HANGİ BAŞKANLAR BLOK İSTEDİ?
Divanda blok listeyle seçim yapılması için Foça, Bergama, Aliağa, Menemen, Seferihisar, Karşıyaka, Torbalı, Narlıdere, Karuburun ilçe başkanlarının öneri verdiği öğrenildi.Divanda blok listeyle seçim yapılması için Foça, Bergama, Aliağa, Menemen, Seferihisar, Karşıyaka, Torbalı, Narlıdere, Karuburun ilçe başkanlarının öneri verdiği öğrenildi.