GÜNDEME BAKIŞ - Menemen Belediyesi’nde ikinci kura çekimin ardından AK Partili Aydın Pehlivan başkan vekili seçildi. Kura çekimin ardından Menemen ilçe başkanlığında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir milletvekilleri Cemal Bekle ve Yaşar Kırkpınar partililerden gelen tebrikleri kabul ederken, bir de telefon sürprizi yaşandı. Hamza Dağ, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a görüşmede seçimle ilgili bilgi veren Dağ “En son vali yardımcısı görevlendirilmişti. Vali yardımcısı çekti kurayı…” dedi. Bu sözler üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Belediye başkan vekilliğine atanan meclis üyemizin Allah yardımcısı olsun.” dedi.

 PEHLİVAN’I SORDU
Cumhurbaşkanı Erdoğan Aydın Pehlivan’ın ne işle uğraştığını sorması üzerine Hamza Dağ, “Güvenlik işleriyle uğraşıyor. Şirketi var.. Hedef güvenlik, iş adamı efendim. 45 yaşında” diye yanıt verdi.

BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE OLMALISINIZ
Dağ’ın açıklaması sonrası Erdoğan, “Genç bir arkadaşımız. Bundan sonraki süreçte Menemen’de Aydın Bey’e başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcısı olsun diyorum. Rabbim mahcup etmesin. Yani biliyorsunuz CHP’yi suiistimaller, hırsızlık ve tacizler… Aydın Bey’in Menemen’de ilk işi sokağa çıkıp gelecek seçimde daha güçlü bir şekilde partimizi hazırlamalı ve daha güçlü destek almaya çalışmalı. Birlik ve beraberlik içinde olmalısınız.” diye konuştu.
Daha sonra meclisteki üye dağılımını soran Erdoğan’a, Hamza Dağ, “12 meclis üyesi bizde. 19 meclis üyesi karşı taraftaydı. Oylama 15-15 bitmişti. En son kuraya kalmıştı. Bizim AK Parti 10 MHP 2 efendim” diye yanıt verdi.  

“15-15 NASIL OLUYOR?”
Erdoğan şaşırarak; “12 mi? Peki o zaman 15- 15 nasıl oluyor?” diye tekrar Hamza Dağ’a bir soru yöneltti. Dağ ise “CHP içinde üç meclis üyesi bize oy verdi. Efendim” diye yanıt verdi.

ERDOĞAN’DAN DESTEK TALİMATI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Destek geldi o zaman hayırlısı olsun. Bütün arkadaşlara, gerek partimizin bütün meclis üyelerine gerek MHP’li meclis üyelerine gerekse de diğer destek verenlere teşekkür ediyoruz. Aydın Bey’in işi zor ama ona göre koşturacaksınız, ona göre kucaklayıcı olacaksınız, eksikleri neyse yardımcı olacaksınız, gidereceksiniz. Bütün arkadaşlara selamlar. Aydın Bey’e ve Menemen’e selamlar” dedi.