Halil İbrahim GÜLER- GÜNDEME BAKIŞ - İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı görevine atanan Hüsmen Kırpınar’ı tebrik ziyareti gerçekleştirdi.  Çıray, “Görevim işlerimin yoğunlu nedeniyle Sayın Hüsmen Kırkpınar yeni görevine kutlamaya geldim başarılar dilemeye geldim. Kendisiyle daha önce seçim çalışmasında birlikte yol yürüdük, azmini çok iyi biliyoruz. Emek verenlere teşekkür ediyoruz. İYİ Parti İzmir Hüsmen Kırkpınar'la yeni bir heyecan kazandı. İzmir'in yönetimi de bugün yarın onaylanacaktır. Önümüzdeki seçimlere en iddialı şekilde hazırlanacağız" dedi.

BİRLİKTE YOL YÜRÜYECEĞİMİZ İNSANLAR VAR 
Geçtiğimiz günlerde parti içinde istifalarla ilgili açıklamalarda bulunan Çıray, “İstifa tek yanlıdır saygı duymaktadır. İstifa edenlerin içinde geçmişte siyaset yaptığım ve gelecekte de yapacağım insanlar var. Yeni kurulan bir partide böyle şeyler olabilir, önemsemiyoruz, geçmişe takılmıyoruz. Hele özellikle büyük bir devlet baskısı varsa bunu normal karşılaşırız. O arkadaşlarımızla yola devam edeceğiz” diye konuştu.

'GİZLİ TAKTİĞE GİTTİLER' 
AK Parti ile MHP arasındaki 'Cumhur İttifakı'nın yerel seçimde gerçekleşmeyeceğini de değerlendiren Çıray, “AKP–MHP mahalli seçim için bile olsa bozulduğuna inanmıyorum. Siyasi taktik olduğunu düşünüyorum. AK Parti’nin HDP temasları olduğunu biliyorum. MHP ile AKP arasında AK Parti’nin HDP’den oy talep olduğu için rol paylaşımı oldu. Böyle bir gizli taktiğe gittiler. Eğer böyle bir taktik yapmasalardı muazzam oy kaybı yaşayacaklardı” dedi.  

'SİYASETTE VERİLECEK KARARLARI MİLLETİMİZİN İHTİYAÇLARI BELİRLER'
CHP ile İYİ Parti arasında olası ittifak iddialarıyla ilgili soray yanıt veren Çıray, “Şuna kadar bu konu ilgili resmi görüşme gündeme alınmadı. Sayın Genel başkanımız daha önceki beyanında 'İYİ Parti Türkiye’nin çıkarları neredeyse orada duracaktır' demişti. Siyasette verilecek kararları milletimizin ihtiyaçları belirler” dedi.

31 MART 2019 HAKLA KUCAKLAŞMA ZAMANI 
Yerel seçimlerde iddialı olduklarını belirten İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırpınar, “Genel Başkan Yardımcımız'ı il başkanı olduğumdan beri bekliyorum. Kendisinin bahsettiği heyecana, o seçimlerde ağabeylik ve parti büyüklüğü yapması yol açmıştır. O dönemde bizin için gösterdiği gayreti hiçbir zaman unutmam kendisine çok çok teşekkür ediyorum. 24 Haziran seçimlerinde milletle buluştuk, 31 Mart 2019’da halkımızla kucaklaşma zamanı olacaktır.  Yenilenen ve beklenden daha iyi bir İYİ Parti olacak. Yeni arkadaşımızın katkılarıyla enerjimizi, iddiamızı, hedefimizi yükselttik. Yerel seçimlerde başarıya giden yolun sadece ve sadece çalışmaktan geçtiğin bilen birisi olarak, önümüzdeki süreçte çok iyi çalışacağız.  İYİ Parti İzmir il olarak gücümüzü ortaya koyacağız. Yönetim kurulu listemizi pazartesi günü genel merkeze götüreceğim. Salı günü Genel Başkanımız'la buluşmak için İYİ Parti grup toplantısına katılacağız” diye konuştu.