Halil İbrahim GÜLER-GÜNDEME BAKIŞ- CHP ilçe kongrelerinin ikinci gününde Çiğli’de kongre heyecanı başladı.  İki adaylı seçimde mevcut İlçe Başkanı Mert Özcan ile İl eski başkan yardımcısı Şirin Akgül yarışacak.

DİKKAT ÇEKEN SLOGANLAR
Kongre salonuna gelen tüm yollar ve salonun içerisi CHP bayrakları ile süslendi. Atatürk Spor Salonu’nda yapılan kongrenin sloganı ise ‘CHP’de birlik Çiğli’de kardeşlik’ oldu. Şirin Akgül’ün fotoğrafının bulunduğu afişte ‘Çiğli’de ayrıştıran değil, birleştiren olacağız’ yazarken, mevcut İlçe Başkanı Mert Özcan’ın seçim afişinde ise ‘Önderimiz Kemal hedefimiz iktidar’ yazısı yer aldı.

MERT ÖZCAN SALONA GELDİ

Kongre salonuna ilk olarak Mert Özcan geldi. ‘Gençliğin umudu Mert Özcan’ sloganları ve alkışlar eşliğinde salona giren Mert Özcan delege kartını aldı. Partililerin sevgi gösteri ve sloganları eşliğinde salonu selamlayan Özcan tribünlerdeki yerine oturdu.

İKİ ADAY BİRLİK MESAJI VERDİ

Kongrenin divan başkanlığını Musa Sever yapıyor. Kongreye İl Başkanı Deniz Yücel, Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer, İl Başkan Yardımcıları; Sedredil Coşkuner, Adnan Alabay, Özkan Tice, Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, Büyükşehir ve Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Yeşim Tekoğlu katıldı. İki aday kongre başlangıcında centilmenlik pozu verdi.

BU BAŞARI HEPİMİZİN BAŞARISI
Kongrede konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Çok değerli ve onurlu bir mücadele veriyorsunuz. Parti içi demokrasi yarışı dediğimiz kongrelerimiz başladı. Bu dönem CHP kadrolarında yer alan arkadaşlar CHP’yi iktidara taşıyacak arkadaşlardır. Bu bir demokratik yarıştır, kim göreve gelirse gelsin burada CHP güçlenerek çıkacaktır. Burada kazanan sadece ve sadece CHP olacaktır. Bugün yankın geçmişe baktığımızda 31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye genelinde bir başarıya imza attık. Bu başarı hepimizin başarısı vardır. Bunu unutmamak lazım bu başarı Türkiye’nin cumhuriyet değerlerine gönül veren hukuk ve adalet anlayışına gönül veren huzurlu yaşamak isteyen herkesin başarısıdır" dedi.

ÇİĞLİ 31 MART YEREL SEÇİMLERİNDE GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI
31 Mart Yerel Seçimlerinde Çiğli’de iyi bir sonuç alındığını kaydeden CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Şunu unutmamak lazım bu başarının mimarı var. Bu başarının mimarı göreve geldiğinden beri toplumun tüm kesimleriyle kucaklayan CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur.  Çiğli’de de bir başarı var. 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 62 gibi bir oyla seçim alındı. Burada görev alan ilçe başkanımız Sayın Mert Özcan geçmiş dönemde Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan meclis üyelerine 31 Mart Yerel seçimlerinde Belediye Başkanı adayı olan ve bugün seçilmiş olan Sayın Utku Gümrükçü’ye, meclis üyelerine ve tabi ki Çiğli ilçe örgütüne canı gönülden teşekkür ediyorum. Çiğli bizim göğsümüzü kabartmış, başarı tablosu sergilemiştir. Biliyorum seçilen ilçe başkanlarımız bu bayrağı daha da yukarıya taşıyacaktır. Bu görevler bir mevki veya makama gelmek için yapılan görevler değildir. Bu görevler fedakarlık için yapılan görevlerdir. Partimiz için ülkemiz için ve yaşadığımız kent için yapılan görevlerdir. Birbirimizle kenetlenmek kol kola mücadele etmemiz gerekiyor. İnsanları farklılıkları, inançları ve etnik kökenleri dolayı yargılanmadığı, kadınlarımızın  şiddet görmediği akademisyenlerimizin hapse atılmadığı bir özgür Türkiye istiyorum. CHP bu kongrede güçlenerek çıkacaktır. Kongremizin partimizi ve Çiğlimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.  

SİZ OLMASAYDINIZ BEN BAŞKAN OLMAZDIM
Birlik ve beraberlik mesajı veren Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Yaklaşık 1 yıl önce ilçe başkanlığı görevini bırakıp belediye başkanlığı adaylığı için istifa ettim. Parti meclisimiz bizi görevlendirdi. CHP ailesiyle, İYİ Parti ailesiyle İzmir’in Çiğli’nin Cumhuriyetçi, Atatürkçü, Laik insanlarıyla birlikte Çiğli’de belediye başkanlığına talip oldum. Sizler olmasaydınız ben ilçe başkanı olamazdım, ilçe başkanı olmasaydım bugün burada karşınıza belediye başkanı olarak çıkmazdım. İl kongresinde mevcut il Başkanımız Deniz Yücel ile yarıştım, o kazandı ben kaybettim. Ben kazansaydım bugün belediye başkanı olamazdım. Alın teri hiç kaybolmuyor. Ben bunun canlı örneğiyim.  Çünkü CHP hakkını gün geliyor,  ödüyor. 1999’dan 2019’a kadar 20 senedir emek, çalışma, görev, atama, disiplin her şeyin içerisinde bulundum. Ben sizin desteklerinizle siz varsınız diye yürüdüm. Hep beraber de yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu.

ÖRGÜTÜ DİZAYN ETMEYE BELEDİYE BAŞKANLARINI SİZ DE GÖRDÜNÜZ
Konuşmasına devam eden Gümrükçü, “Siyaset, örgütlü olunca güzel, tek başına hiç kimse bir şey kazanamaz. Benim siyaset işi, parti işi sadece kongrelerde var.  Geçtiğimiz süreçte örgütü dizayn etmeye çalışan belediye başkanlarının ne durumda olduğunu siz de gördünüz. Ben sizden güç alacağım, ama sizlere de güç vereceğim.  Ben 18 yaşında partiye geldiğimde genç bir üniversite öğrencisiydi. 20 sene beni hamur gibi işlediniz. Kötü günümde, iyi günümde yanımda oldunuz. Sevgiyle, gözyaşıyla, alın teri ile beni büyüttünüz. 38 yaşında başkan olarak varsam eğer, bu sizin emeğinizle, desteğinizle oldu. Partiden aldığınız güçle, örgütten gelen destekle ancak bir yere gelebilirsiniz.  Sizin derdinizde tasanızda yanınızda olacağım. Ne diyor Sayın Genel Başkan bir çocuk yatağa aç giriyorsa orada siz rahat edemezsiniz. Öncelikle Çiğli’de sosyal yardımları yapmalıyız. Bunu yaparken de adam kayırarak değil, gerçekten ihtiyacı olana yapacağız.  26 mahallede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını belirliyoruz, hayırseverlerin de desteğiyle çalışmalarımızı yapıyoruz. Belediye olanakları ile bunun çözülmesi mümkün mü? İki aday var hangisinin daha iyi olduğuna inanıyorsanız, vicdanınız karar verecek ve ona oy atacaksınız. Sizin seçtiğiniz arkadaşla mahalle mahalle çalışacağız. Kanat önderleri, İyi Parti İlçe Başkanını da alacağız 26 mahallede çalışacağız. Seçim varmış gibi çalışacağız. Ayakta duracağız, dik duracağız, el ele sırt sırta durmamız lazım” dedi.

HASAN ARSLAN KONGREYİ TRİBÜNDEN TAKİP ETTİ
Öte yandan bir önceki Belediye Başkanı Hasan Arslan, kongreyi türbinde partililerle birlikte takip etti.

LİSTELER ONAYLANDI

417 delegesi bulunan ilçede Mert Özcan 333 Şirin Akgül ise 73 imza alarak yeterli imza oranını toplayarak  seçime girdi.

YENİ BİR YÖNETİM ANLAYIŞI OLUŞTURACAĞIZ
Adaylık konuşmasını yapan Mert Özcan, “Kongreler CHP ilçe başkanlığının  yeni sıçramaya zeminin oluşturmak, yanlışlarımızı bulup hep daha iyileri hayata geçirmek için çok değerlidir. Ötekileşme değil, saygı duyan, ayrıştırmayan birleştiren bütün renklerin bulunduran Çiğli’de yeni bir yönetim anlayışı oluşturacağız. Gücümüze güç katacağız. 14 ay önce Belediye Başkanımız Sayın Utku Gümrükçü’den görevi aldıktan sonra hesap verir şeffaf bir yönetim anlayışımızı oluşturduk. 26 mahallede Çiğlimizin hedeflerimizi ve hayallerimizi anlattık. CHP Çiğli kadın kollarına bu nedenle teşekkürü bir borç bilirim. İkinci dönemizde yaptığımız güzel işlere devam etmek için inancımız çok yüksek. Belediye başkanımızla birlikte uyumlu bir şekilde çalışacağız” dedi.

BİZİM HEDEFİMİZ
Konuşmasına devam eden Özcan, “Çiğlimizin sorunlara bilimsel bir bakış açısıyla, rasyonel çözümler üretmek, ortak aklı, kolektif bilinci hakim kılmak, mahallelerimiz arasındaki sosyo-ekonomik farklılıkları analiz çözüm sürecine katkı sunmak için, projelerimiz ve ekibimiz hazır.  Yerel Kalkınma Projelerimiz, özel Sektör, Belediye ve STK işbirliği ile Çiğlimizin en temel sorunlarının başında gelen istihdam sorununa, üretimi teşvik eden politikalarımız aracılığı ile çözüm opsiyonları geliştireceğiz. Çiğlimizi İzmir'imizin yıldız ilçesi yapma vizyonu kısa ve uzun vadeli planlarımızın ana temasını oluşturmaktadır. 13 ay önce sizinle uzun bir yürüyüşe çıktık. Bu yürüyüş Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı hak, hukuk, adalet yürüyüşüydü. Şimdi ise hedefim, Sayın Genel Başkanımızın başlattığı bu onurlu yürüyüşü, Çiğli'den devam ettirerek, tüm Türkiye'ye yaymaktır. Bu yolda benim için şereflerin en büyüğü, siz değerli Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Örgütü üyelerinin bana olan inancı, yanında olması ve mücadeleme güç vermesidir. Çiğlimizin İzmir’in yıldızı yapmak için kısa ve uzun dönemde temamızı hazırladık. Genel başkanımızın liderliğinde hak hukuk adalet yolunda benimle yürümeye var mısınız? Şimdi vakit uyanma ve uyandırma zamanı. Şimdi vakit 2023’te cumhuriyetine 100 yılında CHP’yi hep birlikte iktidar yapmak zamandır” dedi.

ÇİĞLİ'Yİ ÇİĞLİLİLER YÖNETECEK

Mevcut yönetim ve Belediye Başkanı Gümrükçü’ye isim vermeksizin üstü kapalı eleştiride bulunan Şirin Akgül, “Ülkemiz her gün daha içinden çıkılamaz bir hal almaktadır ve bugün iktidarın halkın beklentilerini ve ihtiyaçlarını karşılamadığını görmekteyiz. Ülkemizde yaşayan her vatandaş yarına korkuyla ve endişeyle bakıyor. Bütün bunlardan kurtulmanın tek yolu CHP iktidarından geçmektedir.Biz seçildiğimiz zaman bugünkü üye sayısını 2 katına çıkarmanın mücadelesini vereceğiz, partimize kızıp giden arkadaşlarımızı yeniden barıştırıp geri getireceğiz. Aday olduktan sonra ilk gün belediye başkanımızdan randevu talep ettim, bana dönüş yapmadı. İlçe başkanımızdan da delege listelerini istedim vermedi. Bu nedenle mahalle delegelerinden randevu alıp görüşemedim.  Belediye başkan yardımcısı işçilere ‘mobing uygulayarak beyaz listeye oy vermezseniz işten çıkartırız’ diyor, gücü elinde tutmak için işçi alımı vaat ediyor. Bizim yönetimimizde, biz işçinin emekçinin yanında olacağız. Dışarıdan işçi alınmasına müsaade etmeyeceğiz. Çiğli’de yüzlerce liyakatlı insanımız varken çaycısına kadar dışarıdan adam getirmek Çiğli halkına saygısızlıktır. Aday olacağımı söylediğimde ‘Bana bu kadar az sayıda delegeyle seçim kazanamazsın’ dediler. Bu çıktığımız yolda geri adım atmadan dik duracağız, çok sesli bir yönetim oluşturacağız. Çünkü CHP demek; özgürlük, eşitlik demek, Türkiye’nin birleştirici gücü demektir. . İşte bu noktada Çiğli’de sizlerle birlikte iktidar meşalesini buradan yakacağız. CHP’nin delegeleri kimsenin himayesinde değildir, vicdanları doğru karar verecektir. Biz genel başkanımız önderliğinde hak için adalet için hukuk için yürüdük. Genel başkanımız adaletsizliğe boyu eğmedi, biz de eğmeyeceğiz. Çiğlide haksızlıklara karşı duracağız. Çiğli'yi Çiğlililer yönetecek. Ben Çiğli’nin CHP’li delegelerine güveniyorum” açıklamasında bulundu.

MERT ÖZCAN’IN LİSTESİ

Asil Yönetim Kurulu, Halis Akın, Veysel Aksüt, Gürkan Beyazgül, Yüksel Danışman, Yetkin Er, Gülderen Eren, Erkan Fırat, Sebahat İssi, Hikmet Kara, Neslihan Kılıç, Kadim Kızıltepe, Ali Kemal Kocadağ, Yağmur Önder, Mustafa Tekin, Sıddık Urgan.

Yedek Yönetim Kurulu, Ali Zeynel Köçer, Emrah Mayda, Hüseyin Eyüp Karaduman, Erol Ergün, Fevzi Kaptan, Cemal Yurdakul, Can Fırat, Nimet Düzgün, derya Göçer, Hasan Mutlu, Şeref Özen, Tülay Taymaz, Önder Yapıcı, Yaşar Bulat, Halife Engin, Sabri Soykan.

İl delegesi, Hasan Akkuş, Sedef Ark, Yaşar Aytuğ Ayaz, Gürbüz Bal, Yusuf Baltacı, Hatice Büyük,  Abdullah Demir, Bilent Gül, Hüseyin Güler, Selim Utku Gümrükçü, Ayhan Güneş, Hüseyin Kızılkaya, Cansu Malatyalı, Zuhal Mercan, Ali Mülayim, Barış Okur, Nurettin Oran, Hasan Mert Özcan, İbrahim Özdemir, Burçin Özer, Tufan Öztürk, Kazım Pekgöz, Tolga Sağlam, Sinem Sever, Musa Sever, Gizem Şimşek, Heval Burcu Tali, Aslı Balcı Tamtürk.

ŞİRİN AKKÜL’ÜN LİSTESİ

Yönetim Kurulu: Fatma Çelik, Ergül Akkara, Remzi Babacan, Sevda Elveran, Ayşin Gülbey, Aliye Karayel, Ceylan Kaygın, Ulaş Kılıçarslan, Behçet Köymen, Fırat Küçük, Şefika Kürüm, Mazlum Metin, Mine Şengül, Gülsüm Taner, Tekin Turhan, Songül Yılmaz.

Yönetim Kurulu Yedek: Maya Akın, Erdoğan Baytaş, Ayla Demir, Ahçik Erol, Ayhan Karadağ, İsmigül Kılıç, Yeliz Kızılyıl, Ayhan Korkmaz, Ali Düzgün Kumaş, Erdoğan Küçükşahin, Melih Mekik, Hülya Mumcu, Nurtaç Sığlam, Özden Şut, Özlem Taner, Zahide Teker.

İl Delegeleri: Erkan Akar, Semra Aksu, Halis Alkan, Melis Altın, Veli Altunel, B.Tuncel Atalay, Yılmaz Baykuş, Gülay Beytaş, Yılmaz Beytaş Haki Bilgehan, Zehra Cihangir, Bünyamin Cihangir, Şükran Çağlayan, Ferit Dede, Nazif Demirkaya, Hüseşin Elveran, Zeynel Erdem, Hakan Gündoğan, Çiçek Kaçar, Kasım Karaçar, Arzu Karadağ, Feryal Kaya, Doğuş Ortacan, Binali Öztürk, Burak Pakkan, Yaşar Sert, Nilüfer Taş, Hayriye Yılmaz.

DİVAN TARTIŞMASI YAŞANDI
Divan Kurulu Başkanı Musa Sever, Mert Özcan’ın il delege listesinde yer aldığından dolayı eleştirildi. Birtakım partililer ‘tarafsız divan istiyoruz’ şeklinde tepki verdi.  Bunun üzerine açıklama yapan Sever, “Bu eleştiriyi divan oluşturulurken yapacaktınız. Divanı bu şekilde suçlamak hem şuana kadar yönettiğimiz kongreye hem de CHP’nin tüzüğüne ve seçim kanununa saygısızlık olur. Ortada bir usulsüzlük yoktur. Adaylarımızdan, kendilerini destekleyenlerle konuşmalarını rica ediyorum. Sabahtan beri sükunet içerisinde süren seçimimize lütfen zeval gelmesin” dedi.